Trucks

Unikátne nákladné vozidlo Volvo s motívom “Heavy metal” je v aukcii

Swedish metal, nákladné vozidlo Volvo FH16 s dizajnom Björna Gelotte, hlavného gitaristu heavy metalovej kapely ‘In Flames’, hľadá nového majiteľa. Spoločnosti Volvo Trucks sa tak naskytla príležitosť posilniť svoju prácu v oblasti bezpečnosti cestnej premávkyv súlade s jej základnými hodnotami, a následne sa toto vozidlo bude predávať prostredníctvom internetovej stránky ‘Tradera’, online aukcie. Spoločnosť Volvo Trucks vyčlení 20 percent z predajnej ceny nákladného vozidla na projekt venovaný bezpečnosti detí.
Unikátne nákladné vozidlo Volvo s motívom “Heavy metal” je v aukcii
Vozidlo má mnoho jedinečných prvkov. Vrchná časť exteriéru vozidla je potiahnutá čiernym, koženým textúrovaným vinylom. Spodná časť je zdobená kovovým grafickým dizajnom pozostávajúci z káblov. Björn Gelotte čerpal inšpiráciu zo sveta rock n’ rollu – pódium s reproduktormi a spleť napájacích káblov.
2018-05-29  Göteborg. In Flames-rockaren Björn Gelotte framför sin egendesignade Volvo FH16.  ©Photo by Sören Håkanlind / COPYRIGHT

Unikátne nákladné vozidlo Volvo FH16 s názvom Swedish Metal bolo prvýkrát predstavené na švédskom festival Rock Rock v roku 2018. Nákladné vozidlo je výsledkom konštrukčnej spolupráce medzi dizajnérskym tímom spoločnosti Volvo Trucks a hlavným gitaristom Björnom Gelotte z kapely “In Flames”. Je to oslava dedičstva Volvo a hudobného štýlu heavy metal.
“Minulý rok som mal tú česť spolupracovať so značkou Volvo a navrhnúť toto jedinečné vozidlo FH16, Swedish Metal. Pretože Volvo miluje metal. A veľa fanúšikov uznávajúcich metal miluje Volvo”, povedal Björn Gelotte.

Vozidlo má mnoho jedinečných prvkov. Vrchná časť exteriéru vozidla je potiahnutá čiernym, koženým textúrovaným vinylom. Spodná časť je zdobená kovovým grafickým dizajnom pozostávajúci z káblov. Björn Gelotte čerpal inšpiráciu zo sveta rock n’ rollu – pódium s reproduktormi a spleť napájacích káblov.

Interiér kabíny má svojím dizajnom navodiť atmosféru rockovej miestnosti. Panely dverí, sedadlá a záclony majú na sebe logo kapely “In Flames”, ktoré je prepletené s inými symbolmi heavy metalu.
“Chceli sme vytvoriť niečo, čo osloví tri zmysly – zrak, hmat a sluch – takže kamión má tiež výkonný a vylepšený zvukový systém”, hovorí Nigel Atterbury, hlavný grafický dizajnér v spoločnosti Volvo Trucks.

Na zadnej stene visí perlovo biela, podpísaná gitara Björn Gelotte Edition guitar –Epiphone Custom Les Paul. “Venujem Ti gitaru. Zahraj si niekoľko tónov. A uži si to vozidlo, je úžasné”, dodal Björn Gelotte.

Online aukcia švédskeho metalového a koncertného zážitku
Vozidlo „Swedish Metal” bol uvedený do predaja na aukčnej stránke www.tradera.com. Aukcia odštartovala 30.augusta a končí 20.septembra o 12.00 SEČ. Podmienky aukcie sú na stránke uvedené vo švédskom a anglickom jazyku. Vyhlasovania cena je 1 švédska koruna (SEK) a 20 % z predajnej hodnoty bude venovaných na projekt bezpečnosti dopravy pre deti. Budúci majiteľ vozidla získa s vozidlom aj jedinečný hudobný zážitok – osobný lístok na všetky koncerty kapely In Flames po celom svete v roku 2010.

Podpora bezpečnosti detí v premávke
Vďaka program Stop, Look, Wave (Zastav. Rozhliadni sa. Zamávaj.) poskytuje spoločnosť Volvo Trucks deťom lepšiu predstavu o tom, ako sa majú správať v premávke. Preto bude 20 % z aukcie použitých na preškolenie personálu, ktorý bude navštevovať školy a vzdelávať deti v oblasti bezpečnosti v cestnej premávke.

Viac informácií ohľadom akcie vozidla “Swedish Metal” nájdete na stránke (texty v anglickom jazyku)

Link na stránku aukcie, do vyhľadávania zadajte “Swedish Metal”.

Viac informácií o programe Stop, Look, Wave


Fakty: Swedish Metal
• Volvo FH16 750 6x4 so zdvíhaním zadnej tandemovej nápravy
• Prevodovka I-Shift s pomalými prevodmi
• Volvo dynamické riadenie
• Predné a zadné vzduchové odpruženie kabíny
• Kabína Globetrotter XL
• I-See s mapami a programom na úsporu paliva

 

Pre viac informácií, prosím, kontaktujte:
Andrea Ondrejíková, Marketing & PR
Volvo Group Slovakia
Telefón: 02 / 32662424, email: andrea.ondrejikova@volvo.com