Trucks

Spoločnosť Marius Pedersen rozšírila svoj vozový park o ekologické odpadové vozidlá Volvo s plynovým pohonom

Koncom marca prevzala spoločnosť Marius Pedersen štyri moderné a ekologické vozidlá na zber komunálneho odpadu. Vďaka plynovému pohonu sú ideálnym riešením na prácu v mestách a obciach, pretože ich prevádzka je šetrnejšia k životnému prostrediu.
Spoločnosť Marius Pedersen rozšírila svoj vozový park o ekologické odpadové vozidlá Volvo s plynovým pohonom

Skupina Marius Pedersen patrí medzi najväčšie spoločnosti v zbere a odvoze odpadov a komplexné služby poskytuje vo viac ako 400 mestách a obciach na Slovensku. S cieľom podporiť prevádzku ekologických vozidiel podľa zákona z roku 2021 rozširuje svoju flotilu o vozidlá s nižšími emisiami a nižšou hladinou hluku.

„Tlak na ochranu životného prostredia, neustály vývoj technológií a inovácií sa týkajú aj nás. Aktívne vyhľadávame také riešenia, ktorí sú nielen životaschopné, ale sú aj prínosom pre spoločnosť a životné prostredie. Preto tieto nové štyri vozidlá považujeme za náš ďalší krok v spoločnej snahe spolu s mestami a obcami v oblasti ochrany životného prostredia,“ uviedol Oliver Šujan, generálny riaditeľ spoločnosti Marius Pedersen.

Nové vozidlá Volvo FE 6x2 R Euro 6 CNG sú poháňané výlučne stlačeným zemným plynom alebo bioplynom, ktorých spaľovanie prebieha úplne bez zápachu. Navyše produkujú veľmi nízku úroveň škodlivých častíc v porovnaní s bežne využívanými naftovými vozidlami. Pri prevádzke na bioplyn sú emisie CO₂ od nádrže po kolesa nižšie až o 100 % v porovnaní s naftovým nákladným vozidlom. Výfukové plyny obsahujú tak málo častíc, že nie je potrebná žiadna ďalšia úprava výfukových plynov, postačí len trojcestný katalyzátor.

Každodennú prácu vodičom uľahčuje automatická prevodovka a kabína s nízky vstupom. Prídavné dolné okienko vo dverách spolujazdca zlepšuje prehľad na strane spolujazdca. To prispieva k vyššie produktivite a bezpečnosti prevádzky. Nadstavba FAUN VARIOPRESS 521 so zadným vyklápaním má objem 21m3 a ponúka optimálne riešenie pre zber a prepravu komunálneho odpadu.

” Našou snahou je so zákazníkom spolupracovať na príprave toho najoptimálnejšieho riešenia, vďaka ktorému bude vo svojom odvetví konkurencieschopným. Sme veľmi radi, že spoločnosť Marius Pedersen sa rozhodla práve pre nákladné vozidlá značky Volvo s plynovým pohonom, ktoré sú nielen ekologickejšie, ale aj efektívnejšie a bezpečnejšie pre každodennú prevádzku v mestách a obciach,“ povedal Ing. Leonard Toček, generálny riaditeľ Volvo Group Slovakia.  

Špecifikácia vozidiel
Volvo FE 6x2 R Euro 6 CNG
Motor: 6-valcový motor s objemom 9-litrov, CNG
Výkon: 320 koní
Krútiaci moment: 1356 Nm
Kabína: Spacia
Prevodovka: Automatická prevodovka Allison 6‑stupňová, 1250 Nm
Výška podvozka: MEDIUM
Celková hmotnosť súpravy (GCW): 70 ton
Palivové nádrže: Pravostranná nádrž na CNG, 60 kg + Ľavostranná nádrž na CNG, 60 kg
Nadstavba FAUN VARIOPRESS 521, zberný kontajner so zadným vyklápaním s objemom 21 m3

O spoločnosti Marius Pedersen
Spoločnosť Marius Pedersen Slovensko a.s. so sídlom v Trenčíne, je dcérskou spoločnosťou najväčšej súkromnej dánskej spoločnosti v oblasti nakladania s odpadom – A/S MARIUS PEDERSEN. Marius Pedersen sa na Slovensku etabloval ako profesionálna spoločnosť, ktorá poskytuje služby v oblasti odpadového hospodárstva, údržby komunikácií a starostlivosti o zeleň. Spolupracuje s viac ako štyristo mestami a obcami, pričom tieto služby zabezpečuje takmer pre jeden milión obyvateľov. Viac informácií na www.mariuspedersen.sk

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.