Trucks

25 miest, ktoré môže Volvo FH nazývať domovom

Od zasnežených a zľadovatených ciest až po horúčavy a púšte. Cez pohoria a naprieč nížinami. Volvo FH je nákladným vozidlom, ktoré uspeje bez ohľadu na druh výzvy či podnebie. Od roku 1993 je Volvo FH nákladným vozidlom, ktoré spĺňa očakávania zákazníkov. A o 25 rokov neskôr podporuje vozidlo Volvo FH napredovanie a prekračuje všetky očakávania. Tu nájdete 25 odlišných druhov výziev spojených s poveternostnými podmienkami, s ktorými si vozidlo Volvo FH dokáže poradiť. Máte na jazdu svoje obľúbené?

25: Zasnežené a zľadovatené cesty môžu byť nebezpečné. Vozidlo Volvo FH vás ochráni vďaka prvkom, ako sú elektronický stabilizačný program a systém Volvo Dynamic Steering.

24: Počas jazdy z kopca poskytuje motorová brzda Volvo vynikajúci výkon brzdy. Aj v drsných podmienkach.

23: Úspora paliva môže byť v horskom teréne náročnou úlohou. Vďaka prediktívnemu tempomatu Volvo I-See môžete dosiahnuť ešte nižšiu spotrebu paliva.

22: Na strmé stúpanie je potrebný vynikajúci výkon. Od svojho uvedenia v roku 1993 stelesňuje Volvo FH vynikajúci výkon na všetkých cestných profiloch.

21: Volvo FH nie je len hocijakým vozidlom. Je to miesto na prácu a život. Pri jazde na dlhých trasách je dôležité pohodlie vodiča. Od roku 1993 je vozidlo Volvo FH vytvárané pre vodičov. A prostredníctvom rozsiahleho testovania so skutočnými vodičmi sa kabína neustále vyvíjala.

20: Presné ovládanie je dôležité bez ohľadu na to, kde sa nachádzate. Na kľukatých cestách poskytuje systém Volvo Dynamic Steering vodičovi ešte lepšie ovládanie riadenia a znižuje napätie chrbta a krku.

19: Jazda popri oceáne alebo v silnom daždi je skúškou pre lak a náter. Pred podkladovou farbou a vrstvami farby je Volvo FH natreté dvomi vrstvami ochrany proti korózií. Vedeli ste, že môžete dostať Volvo FH v jednej z viac ako 650 rôznych farieb?

18: Prevodovka I-Shift s pomalými prevodmi umožňuje vozidlu Volvo FH prepravovať ťažší náklad. Vďaka tomu môžete prijať ešte viac zákaziek.

17: Nie všetky cesty sú rušné. Ako pomoc vodičovi udržať si bdelosť má vozidlo Volvo FH niekoľko systémov, ktoré monitorujú podozrivé správanie a vydajú upozornenie, keď je potrebná prestávka.

16: Dobrá viditeľnosť je na ceste nápomocná. V priebehu rokov sa zväčšila veľkosť čelného skla vozidla Volvo FH a vytvorilo sa tým ešte lepšie pracovné prostredie pre vodičov.

15: Zníženie spotreby paliva má dobrý vplyv na vaše finančné výsledky. Vďaka školiacemu programu profesionálneho rozvoja vodičov Volvo získajú vodiči znalosti a nástroje na to, aby ušetrili viac peňazí a znížili emisie.

14: Od svojho predstavenia v roku 1993 pomáha Volvo FH dopravcom dosahovať dobré výsledky. Nákladné vozidlo je univerzálne a vyrobené tak, aby zvládlo akúkoľvek úlohu. A to všetko pri zachovaní dobrej úspory paliva a znížení nákladov aj emisií.

13: Pre spoločnosť Volvo Trucks je dôležité, aby príroda zostala zelená. Vďaka vozidlu Volvo FH je cesta za nižšími emisiami jazdou, ktorá sa nikdy nezastaví. To všetko pri zachovaní rovnakej úrovne výkonu, akú zákazníci očakávajú.

12: Udržiavanie vysokej priemernej rýchlosti zvyšuje vašu efektívnosť a šetrí palivo. Volvo FH sa vďaka novým prvkom a riešeniam neustále vyvíja. Kombinácia vynikajúceho brzdného výkonu a výkonu hnacej línie poskytuje vozidlu Volvo FH jedinečnú výhodu.

11: Volvo FH získalo titul nákladné vozidlo roka už tri krát. Medzi niektoré prvky, ktoré naposledy ohromili porotu, patrí inovatívna kabína a moderné súčasti hnacej línie.

10: Aby bol vodič v bezpečí, systém podpory jazdy v jazdnom pruhu sleduje vodorovné dopravné značenie kamerou a upozorní vodiča, ak ho neúmyselne prekročí.

9: Pohodlie počas jazdy je dôležité. Obzvlášť na dlhých trasách. Prostredníctvom intenzívneho testovania so skutočnými vodičmi spoločnosť Volvo Trucks zistila, čo na vozidle vodiči najviac oceňujú. Vďaka tomu malo vozidlo Volvo FH pri jeho predstavení náskok. A aj dnes je tomu tak – Volvo FH je nákladným vozidlom podľa vkusu vodičov.

8: Do vozidla Volvo FH boli postupne pridávané prvky aktívnej bezpečnosti. Varovanie pred nárazom s núdzovým brzdením je len jedným príkladom. Kombinuje radar a kameru, ktoré spoločne rozpoznávajú vozidlá pred vami.

7: Volvo FH poskytuje vodičom ochranu a pohodlie aj vtedy, keď stojí. Jedným z nedávnych prvkov je chladiaci systém I-Park Cool. Ide o klimatizáciu, ktorá dokáže pomôcť vodičom dobre sa v noci vyspať, a to bez ohľadu na zmeny počasia.

6: Prevodovka I-Shift Dual Clutch pomáha počas jazdy v kopcovitom teréne šetriť spotrebu paliva. Prevodovka I-Shift Dual Clutch poskytuje nákladnému vozidlu rýchle a šikovné preraďovaniu, pri ktorom sa zabráni zníženiu otáčok motora.

5: Volvo FH má jedny z najrýchlejšie rozpoznateľných svetlometov na cestách. A nie sú iba pekné – vďaka nim je nákladné vozidlo viditeľné pre ostatných účastníkov cestnej premávky. Ich dizajn je inšpirovaný ľadom a škandinávskymi zimami. Výbojky vysokej intenzity v svetlometoch sú tiež vhodnejšie pre oči vodičov a ostatných účastníkov cestnej premávky. 

4: Jazda v horúcom a prašnom podnebí je poriadnou výzvou. Avšak výzvou, pri ktorej sa vozidlu Volvo FH darí. Pred svojím predstavením v roku 1993 prešlo Volvo FH rozsiahlym testovaním v horúcom podnebí Arizony, Spojených štátov amerických a Západnej Austrálie.

3: Keď sa zdvihne silný vietor, jazda môže byť náročná. Systém Volvo Dynamic Steering vyrovnáva účinok silných bočných vetrov, čím znižuje napätie pre vodičov.

2: Pri opúšťaní nákladného vozidla a pri nastupovaní do neho je dôležité cítiť sa bezpečne. S vozidlom Volvo FH môžete získať systém zabezpečenia proti krádeži so 105-decibelovou poplachovou sirénou, vďaka ktorému budete v bezpečí, kamkoľvek sa vydáte.

1: Kto vie, čo v sebe skrýva budúcnosť. Na jednu vec sa môžete spoľahnúť, a tou je Volvo FH.