Trucks

25 hrdinov Volvo FH

Volvo FH je vozidlo vodičov. Než sa však dostane k vodičom, prechádza mysľami a rukami veľkého počtu vášnivých zamestnancov. Týchto 25 hrdinov tvrdo pracuje, aby každé vozidlo Volvo FH prispelo k vášmu obchodnému úspechu.
Muž stojí pred vozidlom Volvo FH

25: Stig Falk. Göteborg, Švédsko
Priemyselný dizajnér (1993)

– Keď bolo v roku 1993 predstavené Volvo FH, pracoval som ako priemyselný dizajnér. Najviac som hrdý na to, že sme s výrobou začali tak skoro a že sme už vedeli, čo chceme urobiť. Keď vidím Volvo FH dnes, cítim sa spokojný.

24: Wijnand van den Brink. Beesd, Holandsko
Manažér špeciálnych produktov a inovácií
  

– Stále si myslím, že predstavenie vozidla Volvo FH v roku 1993 bolo výnimočné. Išlo o skutočnú revolúciu vzhľadom na technológiu kabíny a motorov. Nadšenie predajcov a zákazníkov prekročilo všetky očakávania, čo sa jasne odzrkadlilo v počte objednávok. Pre mňa osobne bolo fantastické zohrať aktívnu úlohu pri prenose poznatkov z holandského trhu do sídla spoločnosti Volvo a naopak a pri prispôsobovaní nákladných vozidiel konkrétnym požiadavkám holandského trhu.

23: Staffan Rödjedal. Göteborg, Švédsko
Vedúci projektový manažér, Volvo FH

– Vozidlo Volvo FH je vyvinuté tak, aby priťahovalo najlepších vodičov a súčasne poskytovalo majiteľovi najvyššiu možnú produktivitu. 

22: Raili Riibergová. Estónsko, Tallinn
Manažérka predaja a marketingu spoločnosti Volvo Trucks

– Bola som súčasťou tímu pri predstavení vozidla Volvo FH4 ​​v Göteborgu v roku 2012. Tešila som sa, keď som videla, ako sa nákladné vozidlá dodávajú našim zákazníkom v Estónsku. Mojou úlohou je zabezpečiť, aby sa naši zákazníci zapojili do komunity Volvo a mohli si vychutnať svoju cestu s nákladnými vozidlami. S malým a vynikajúcim tímom predaja zabezpečujeme, aby boli nákladné vozidlá Volvo FH dodávané našim zákazníkom tým najlepším možným spôsobom.

21: Thomas Thuresson. Lundby – Göteborg, Švédsko
Manažér segmentov – Diaľková preprava

– Spoločnosť Volvo FH stanovuje od roku 1993 v sektore nákladných vozidiel nové štandardy. Mojou globálnou zodpovednosťou je zabezpečiť, aby vývoj pokračoval, aby sme napredovali a aby bolo vozidlo Volvo FH vždy prvou prirodzenou voľbou zákazníkov.

20: Mats Karlsson Lindh. Göteborg, Švédsko
Riaditeľ pre plánovanie produktov

– Strávil som 35 rokov svojho života ako súčasť vývoja a rozvoja nákladných vozidiel Volvo. Počas tých rokov som bol súčasťou pri všetkých významných úpravách vzhľadu. Cítil som uznanie, keď som videl a počul slová zákazníkov o novinkách, ktoré sme prezentovali. Dodáva to mnoho energie na to, aby sme sa opäť posunuli a znovu raz sa posnažili prekonať očakávania našich zákazníkov.

19: Sonia Rodriguesová. Curitiba, Brazília
Koordinátorka výrobnej linky F

– Mojou úlohou pri tom, aby sa z vozidla Volvo FH stalo skvelé nákladné vozidlo, je viesť zainteresovaných ľudí, ktorí vyrábajú vysoko výkonné vozidlo, ktoré na cestách zapôsobí a vzbudí obdiv.

18: Eskil Sturesson. Göteborg, Švédsko
Hlavný inžinier

– Ako pre hlavného projektového manažéra vozidla Volvo FH uvedeného na trh v roku 2002 bola pre mňa česť spolupracovať s fantastickým tímom, ktorý vyvinul úspešné Volvo FH.

17: Simona Hanounová. Tuve – Göteborg, Švédsko
Montážna pracovníčka

– Pri plnení svojich úloh na podvozku základného modulu vykonávam svoju prácu najlepšie, ako viem, aby naši zákazníci dostali bezchybné vysokokvalitné nákladné vozidlo.

16: Roman Trosin. Tallinn, Estónsko
Teritoriálny manažér, VFS Estónsko

– Poskytujem flexibilné a finančne rozumné riešenia zákazníkom, ktorí si chcú zakúpiť vozidlo Volvo FH. Úzko spolupracujem s predajnou skupinou Volvo Group, aby sme sa uistili, že naši zákazníci získajú pre svoje vozidlá FH vhodné podporné služby.

15: Ida Leitnerová. Tuve – Göteborg, Švédsko
Montážna pracovníčka

– Mojou súčasťou práce je pre spokojného zákazníka zabezpečiť kvalitné zaťaženie v kontajneri.

14: Martin Tomlinson. Warwick, Veľká Británia
Vedúci predvádzania výrobkov, Veľká Británia a Írsko

– Predvádzam Volvo FH, najlepšie nákladné vozidlo na trhu, našim zákazníkom a novinárom.

13: Diogo Dias dos Santos. Curitiba, Brazília
Výroba GTO E&BM

– Každý deň pracujeme intenzívne a angažovane a vždy sa zameriavame na úspech zákazníka. Cez náš tím prechádza množstvo vozidiel a vždy sa usilujeme o to, aby sme mali bezpečné a zdravé prostredie, pretože to nám umožňuje poskytovať vynikajúcu kvalitu.

12: Glenn Johansson. Göteborg, Švédsko
Manažér bezpečnosti výrobkov

– Pracoval som ako vedúci projektu airbagov, keď spoločnosť Volvo Trucks, ako prvý výrobca ťažkých nákladných vozidiel, uviedla v roku 1995 airbag vodiča. V porovnaní so všetkými problémami, ako je vývoj samotného systému airbagov, bol najlepším dôkazom o celkovej odolnosti proti nárazu vozidla FH ten, ktorý som získal v roku 1997. Na titulnej strane vtedy nemecké noviny uviedli správu: „Ďakujem Bohu a spoločnosti Volvo za to, že som prežil túto haváriu.” Bolo to vyhlásenie vodiča vozidla Volvo FH vybaveného airbagom, ktorý na diaľnici vo veľmi vysokej rýchlosti narazil do zadnej časti zaparkovaného nákladného vozidla. Vodič vyšiel po havárii z kabíny bez akýchkoľvek zranení a do práce sa vrátil o niekoľko dní. 

11: Sander Kõivuste. Tartu, Estónsko
Administrátor predaja

– Pracujem ako administrátor predaja a som vyslanec značky Volvo, ktorý sa stará o to, aby bolo Volvo FH odovzdané zákazníkovi s potrebnými školeniami a mohlo sa tak využívať čo najlepšie. Pracujem tak, aby som mal vždy na mysli najlepší záujem klienta.

10: Shilpa Vijayakumarová. Bangalore, India
Pracovníčka v oblasti strojného inžinierstva, oblasť bŕzd a pneumatík

– Pracujem s brzdami a ich modulmi CAD, vrátane ich dokumentovania. Týmto spôsobom zohrávam dôležitú úlohu v tom, aby sa do každého nákladného vozidla dostali tie správne súčasti. 

9: Björn Andersson. Göteborg, Švédsko
Hlavný inžinier

– Práca s kreatívnou a inovatívnou technológiou už 44 rokov, ako napríklad prvý airbag pre ťažké nákladné vozidlá a vývoj stĺpika riadenia pre Volvo FH, ktorý je stále prvotriedny, bola a stále je veľmi vzrušujúca.

8: John Comer. Warwick, Veľká Británia
Vedúci riadenia produktov

– Je to veľká česť a privilégium pracovať na vozidle Volvo FH a sledovať, aké dosiahlo pokroky za posledných 25 rokov, a čo je dôležitejšie, aký úspech prinieslo zákazníkom. V decembri 1992 som riadil prvé skúšobné vozidlo z Göteborgu do mesta Lockerbie vo Veľkej Británii. Pri jazde po ceste M6 som si myslel, že smerom na juh dôjde k veľkej nehode, pretože každý vodič nákladného vozidla počúval miestne rádio a zo zvedavosti chcel získať výborný výhľad na ohromujúci aerodynamický profil. V roku 1993 vyrážal dych a ešte aj dnes je stále ohromujúci – všetko najlepšie k 25. narodeninám, Volvo FH.

7: Claudio Gallerani. Boltiere – Zingonia, Taliansko
Obchodný riaditeľ

– Celý môj pracovný život a kariéra v spoločnosti Volvo sú silne prepojené s vozidlom Volvo FH, a to od jeho prvého predstavenia v roku 1993. Odvtedy som sledoval rast tohto úžasného nákladného vozidla vo všetkých fázach vývoja počas všetkých tých rokov: vždy inovatívne, vždy o krok napred v porovnaní so všetkými ostatnými konkurentmi. Jeho každodenné predávanie mi vždy prináša nový pocit spokojnosti a motiváciu pre napredovanie.

6: Anjan YVK. Bangalore, India
Hlavný inžinier – Podpora pre špeciálne vozidlá a vozidlá na prianie zákazníkov

– Pracujem s technickými riešeniami a podporou pri zmenách vozidiel, ktoré spĺňajú jedinečné požiadavky zákazníkov. 

5: Raquel Amadoriová. Curitiba, Brazília.
Projektová nákupkyňa v spoločnosti Volvo Group Latinská Amerika

– Som projektová nákupkyňa v spoločnosti Volvo Group. Som zodpovedná za vývoj nových častí pre nákladné vozidlá a sledovanie výkonnosti dodávateľského reťazca. Súčasťou mojej práce je dohodnúť čo najlepšie podmienky pre zásobovanie linky spoločnosti Volvo. Pracujem na kabíne interiéru a vyvíjam nové sedadlo, lôžko, interiérové ​​obloženie a závesy do nákladného vozidla Volvo FH.

4: José Miguel Alberquilla. Madrid, Španielsko
Manažér obchodných ponúk na trhu služieb

– Predstavenie vozidla FH bolo moje prvé veľké podujatie v spoločnosti Volvo. Chcel by som zastupovať všetkých ľudí na popredajných službách, ktorí počas týchto 25 rokov pracovali, dnes pracujú a budú pracovať aj v budúcnosti na udržaní vysokej kvality na cestách.

3: Marius Beniulis. Vilnius, Litva
Vedúci obchodného tímu na trhu služieb

– Spolu s mojimi kolegami som zodpovedný za úspešnú prácu oddelenia trhu služieb. Spolupracujeme s oddelením predaja služieb a produktov, analyzujeme skupiny produktov a segmenty zákazníkov, vytvárame rôzne propagačné akcie a špeciálne ponuky. Každý deň prichádzam do práce a viem, že úspech spoločnosti začína s tým, čo môžem urobiť na zlepšenie kvality. Dokonca aj najmenšie zlepšenie nakoniec prináša veľké zmeny.

2: Catarina Notemyrová. Göteborg, Švédsko
Vedúca tímu

– V roku 1989 som začala pracovať modelovej dielni spoločnosti Volvo Trucks v oblasti modelového tesárstva a od prvého dňa som pracovala na vytváraní modelov kabíny vozidla Volvo FH. Odvtedy pracujem ako vedúca tímu v modelovej/prototypovej dielni a rozvíjam kabínu neustálym zlepšovaním a kvalitou.

1: Aguinaldo Oliveira. Curitiba, Brazília
Výroba GTO E&BM

– Som vedúci tímu a pracujem na konečnom predstavení nákladných vozidiel FH. Vykonávame funkčné testy vozidiel a overujeme celý proces montáže, aby sme mohli nákladné vozidlá uvoľniť z výroby a dodať zákazníkom. Volvo FH je bezpečné vozidlo, mimoriadne odolné, veľmi pohodlné a, čo je najdôležitejšie: pri ich zostavovaní myslíme na úspech zákazníka.