Trucks

Nová XXL kabína FH poskytuje vodičom druhý domov

| 3 minúty čítania | 3 minúty čítania
Väčšia kabína, viac úložného priestoru a jedno z najväčších lôžok v tomto odvetví. Spoločnosť Volvo Trucks zväčšila veľkosť už aj tak priestrannej kabíny FH za účelom pohodlia v obývacom priestore pri diaľkovej preprave.
Predaj sa spustí v marci 2019. Výroba sa začne pre Európu v júni a pre Austráliu v auguste.

Obľúbená kabína FH spoločnosti Volvo Trucks má teraz obrovské rozmery! Nová XXL verzia kabíny FH je navrhnutá tak, aby bola druhým domovom pre vodičov diaľkovej prepravy pri náročných pracovných úlohách. A rozdiel je skutočne úžasný: Kabína je o celých 600 litrov väčšia než už aj tak priestranná kabína FH, vďaka čomu poskytuje vodičom ešte viac priestoru na uvoľnenie. Zahŕňa tiež väčšie lôžko a množstvo dodatočného, ľahko dostupného úložného priestoru.

Za týmto cieľom bola kabína FH spoločnosti Volvo Trucks prepracovaná tak, že sa posunula zadná stena o 25 cm dozadu a posilnila dodatočnými stĺpikmi v tvare C. Výsledkom je o dosť dlhšia kabína, ktorá je tiež dostatočne pevná na to, aby spĺňala náročné bezpečnostné štandardy spoločnosti Volvo Trucks.

„Chceli sme omnoho väčšiu kabínu, ktorá by tiež bola dostatočne pevná, aby odolala predným nárazovým testom spoločnosti Volvo Trucks bez toho, aby sa výrazne nezvýšila jej hmotnosť. XXL kabína prináša výhody na oboch frontoch,“ hovorí Lars Franck, produktový manažér ponuky špeciálnych vozidiel v spoločnosti Volvo Trucks.

S cieľom zaistiť pohodlný spánok má XXL kabína jedno z najväčších lôžok v tomto odvetví. Lôžko sa oproti bežnej v kabíne FH predĺžilo o 13 cm na dĺžku a 25 cm na šírku, čo vodičovi poskytuje množstvo dodatočného priestoru pri hlave a miesta na uvoľnenie. A nový matrac je vyrobený pomocou technológie S-Touch, ktorá do každej pružiny integruje polyéterový penový vankúš.

 

„Dobre oddýchnutý vodiť koná bezpečnejšie a je šťastnejší. Preto sme chceli ponúknuť skutočne veľké lôžko, ktoré je tiež extrémne pohodlné,“ hovorí Joacim Vernersson, hlavný projektový manažér pre špeciálne vozidlá v spoločnosti Volvo Group Trucks Technology.

Interiér kabíny je navrhnutý tak, aby bol flexibilný aj praktický. Vďaka 50 dodatočným litrom odkladacieho priestoru v každom priestore pod lôžkom si môžu vodiči vziať so sebou na dlhé cesty viac osobných predmetov. Dolné lôžko je tiež možné objednať s funkciou nakláňania pre vyššiu flexibilitu a pohodlie.

„Mnoho vodičov nákladného vozidla Volvo je na cestách vždy niekoľko týždňov. XXL kabína je pre nich navrhnutá tak, aby im poskytovala flexibilitu a prvotriedne pohodlie,“ hovorí Joacim Vernersson.