Trucks

Volvo Trucks
2022-11-28
Príbeh zákazníka
Author
Volvo Trucks

Iwona Blecharczyk vyhrala súťaž Volvo Trucking Adventure

Po splnení svojho sna stať sa profesionálnou vodičkou nákladných vozidiel a založiť si vlastnú spoločnosť sa Iwone Blecharczyk z Poľska naskytla životná príležitosť – absolvovať veľkolepú cestu po Škandinávii vo svojom obľúbenom nákladnom vozidle: Volvo FH!


Iwona Blecharczyk je tvrdo pracujúca žena, ktorá podniká v autodoprave ako majiteľka a zároveň zvláda rolu úspešnej influencerky na sociálnych sieťach. Už viac ako 11 rokov jazdí na nákladných vozidlách v drsnom zimnom podnebí Severnej Ameriky, ako aj na dlhých kľukatých cestách po celej Európe. Nemala však veľa skúseností s jazdou v krajine, odkiaľ pochádza jej obľúbené nákladné vozidlo: vo Švédsku.


Jedinečná súťaž pre vodičov nákladných vozidiel

Keď spoločnosť Volvo Trucks vyhlásila digitálnu súťaž pre vodičov nákladných vozidiel, v ktorej jeden vybraný výherca dostal šancu absolvovať jedinečnú cestu z Göteborgu na Nordkapp, najsevernejšie miesto v Európe, Iwona nemusela dvakrát rozmýšľať. Zaslala video a spomedzi viac ako 2 000 vodičov z celého sveta bola Iwona vybraná ako víťazka.

„V súťaži Volvo Trucking Adventure sme hľadali vodiča s bohatými skúsenosťami s riadením nákladného vozidla a so spoločenskou a dobrodružnou povahou. Keďže sa toto dobrodružstvo malo natáčať a zverejniť na sociálnych sieťach, dôležitým kritériom bolo aj to, aby sa pred kamerou cítil pohodlne. Iwona svojimi bohatými skúsenosťami, pozitívnou a dobrodružnou povahou a schopnosťou pracovať splnila všetky predpoklady,“ vysvetľuje Lene Larsenová, projektová manažérka súťaže Volvo Trucking Adventure.

Okrem Iwony Blecharczyk bolo 20 najlepších kandidátov z celého sveta pozvaných do spoločnosti Volvo Trucks v Göteborgu na exkluzívne podujatie.

„Chceli sme urobiť niečo špeciálne pre našu komunitu vodičov a dať im príležitosť prísť a spoznať domovinu spoločnosti Volvo Trucks. Tým, že sa vodiči nákladných vozidiel dostanú do centra pozornosti, cheme zároveň upozorniť na dôležitú prácu, ktorú každý deň vykonávajú,“ objasňuje Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Obrázok: Iwona Blecharczyková spolu s ďalšími 20 najlepšími vodičmi nákladných vozidiel v súťaži Volvo Trucking Adventure

„Príde mi úžasné, že spoločnosť Volvo Trucks organizuje motivačné podujatie, ktoré priťahuje toľko vodičov z celého sveta. Keď som sa dozvedela, že som bola vybraná, bola to pre mňa tá najväčšia pocta, že si ma vybrala značka, ktorú mám tak rada, a som za túto príležitosť nesmierne vďačná,“ hovorí Iwona Blecharczyk.  


Život na cestách

Od svojich dvadsiatich rokov mala Iwona víziu stať sa vodičkou nákladného vozidla a cestovať po svete. Po niekoľkých rokoch práce ako profesionálna vodička v segmente prepravy ťažkých nákladov sa rozhodla splniť si svoj sen a založila vlastnú dopravnú spoločnosť Imagination.

Na práci vodičky nákladného vozidla ma najviac baví objavovať nové krajiny a spoznávať nových ľudí. Mám veľké šťastie, že môžem žiť svoj sen

Na otázku, či má práca vodičky nákladného vozidla nejaké nevýhody, priznáva: „No, jedna vec, ktorá môže byť na cestách trochu zložitá, je nájsť dobré sociálne zariadenia! To môže byť niekedy trochu frustrujúce, najmä pre nás ženy vodičky.“

Pokiaľ ide o jej bezpečnosť ako vodičky nákladného vozidla, ktorá pracuje, žije a trávi noci na cestách, Iwona vysvetľuje: „Dodržujem určité pravidlá, napríklad parkujem na bezpečných miestach, snažím sa na seba príliš neupozorňovať a podobne, ale nikdy sa nebojím.  Niekedy sa môžete cítiť trochu osamelo, keď ste ďaleko od rodiny a priateľov. Myslím, že by mohlo byť fajn mať viac kolegýň! V súčasnosti sú v Európe len približne 3 % vodičov nákladných vozidiel ženského pohlavia. Rada by som videla viac žien za volantom kamiónu!“
 

Cesta v troch epizódach

V septembri sa Iwona vydala na cestu z Göteborgu smerom k Norkapppu. Cestu dlhú viac ako 2 000 km. Pre skúseného vodiča nákladných vozidiel je to hračka, ale táto jazda nebola celkom ako každý iný pracovný deň. Pozrite si nasledujúce videá a dozviete sa viac o Iwoninej ceste!


Predstavenie Iwony Blecharczyk:

  • Meno: Iwona Blecharczyk
  • Pôvod: Poľsko
  • Jazdí: Čierne Volvo FH13 460 Turbo Compound s prezývkou „Volvy“
  • Doterajšia kariéra: Učiteľka angličtiny, vodička nákladných vozidiel a majiteľka prepravnej spoločnosti „Imagination Transport“, YouTuberka, influencerka
  • Vo voľnom čase: Turistika, rada skúšam nové veci


Stručne o súťaži Volvo Trucking Adventure:

  • Celosvetová digitálna súťaž pre vodičov nákladných vozidiel Volvo, v ktorej boli vodiči vyzvaní, aby povedali, čo majú na povolaní vodiča nákladných vozidiel najradšej. 
  • Jeden výherca bol vybraný na jedinečnú cestu po Škandinávii za volantom špičkového nákladného vozidla Volvo FH.
  • Súčasťou trasy boli zastávky na spoznávanie rôznych nákladných vozidiel, stretnutia s novými vodičmi a spoznávanie Škandinávie.
  • Dobrodružná cesta bola natočená a teraz ju môžete sledovať na sociálnych sieťach.
  • Dvadsať najlepších kandidátov z celého sveta bolo pozvaných na podujatie zamerané na nákladné vozidlá v Göteborgu. Tu mohli navštíviť spoločnosť Volvo Trucks a vyskúšať si jazdu na úplne novom rade nákladných vozidiel, stretnúť sa s kolegami vodičmi a preskúmať výnimočné súostrovie na západnom pobreží Švédska.

Volvo Trucking Adventure – Toto je Iwonina cesta  

Pozrite si 1. epizódu: Elektrizujúci štart

Pozrite si 2. epizódu: Švédska oceľ, švédske nákladné vozidlá

Pozrite si 3. epizódu: Stroje a príroda