Trucks

Zahájili sme celosvetovo najväčšiu súťaž zamestnancov servisu: VISTA pozýva servisných technikov z celého sveta

Dňa 4. septembra sme zahájili registráciu do súťaže VISTA, celosvetovo najväčšieho zápolenia zamestnancov servisu. Očakáva sa účasť viac ako 18 tisíc technikov z globálnej siete autorizovaných servisov Volvo Trucks a Volvo Buses. Cieľom súťaže VISTA je motivovať a podporovať skúsených technikov prostredníctvom tímovej práce a rozvoja ich spôsobilosti.
Volvo Vista 2017-2018

 

Z formálneho pohľadu je VISTA súťaž, ale jej hlavným cieľom je podpora tímovej práce, rozvoj tímového ducha a hrdosť, ale taktiež prispievanie k sebavzdelávaniu a rozvoju spôsobilosti. Pre zamestnancov servisu ide o spôsob rozširovania znalostí a ďalšie zvyšovanie kvality práce. Cieľom aktivít je poskytovanie lepších služieb smerom k zákazníkom a ich vyššej spokojnosti.

Mimoriadne kvalifikovaní a motivovaní technici v servisoch Volvo Trucks dokážu diagnostikovať poruchy a opraviť problémy nákladných vozidiel ‘hneď na prvýkrát', včas a podľa najvyšších kvalitatívnych noriem. Práve vďaka týmto zručnostiam pomáhajú zákazníkom minimalizovať prestoje ich nákladných vozidiel.

„VISTA rozvíja naše zručnosti a motivuje nás vychovávať tých najlepších pracovníkov na svete. A keď sú naši mechanici najlepší na svete, sú motivovaní odvádzať pre zákazníkov tú najlepšiu prácu," hovorí Claes Nilsson, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Súťaž VISTA 2017-18 pravdepodobne priláka viac ako 18 tisíc zamestnancov z celosvetovej siete autorizovaných servisov a Volvo Truck Centier. Do súťaže tak nastúpi približne 4500 tímov. Témou tohto roka je ‘Performance is Everything - Výkon na prvom mieste': na znamenie toho, že každá práca pre Volvo Trucks a Volvo Buses musí byť prepojená len s prvotriednym výkonom. Volvo Trucks sa prostredníctvom súťaže VISTA snaží celosvetovo riešiť nábor servisných technikov a podporovať ich lojalitu.

„Vďaka spolupráci všetkých členov tímu je VISTA dokonalým nástrojom, ako dať ľuďom pocítiť, že sú členmi celosvetového tímu poskytujúceho tie najlepšie servisné služby," dodáva Claes Nilsson. 

O súťaži VISTA

VISTA je skratkou slov „Volvo International Service Training Awards". Bola zahájená v roku 1957, pôvodne ako súťaž pre technikov Volvo vo Švédsku. O 20 rokov neskôr, teda okolo roku 1977, už pokrývala všetky kontinenty a dokázala prilákať autorizované servisy a Volvo Truck Centrá z celého sveta. Dnes sa VISTA poriada každý druhý rok a ide o celosvetovo najväčšiu súťaž organizovanú pre servisných pracovníkov.

Do súťaže VISTA sa môžu prihlásiť všetky autorizované servisy Volvo Trucks a Volvo Buses z celého sveta, vrátane servisných technikov. Zúčastnené tímy musia počas kvalifikácie splniť dve časti zahŕňajúce teoretické otázky a technické úlohy. Víťazi z každého trhu sa kvalifikujú do semifinále, ktoré sa v apríli 2018 uskutoční vo švédskom Göteborgu. Tu sa v priebehu troch týždňov stretne celkom 240 tímov. Najlepších 40 tímov zo semifinále sa kvalifikuje do svetového finále, ktoré je naplánované na jún 2018 v brazílskej Curitibe. 

Kľúčové termíny súťaže VISTA 2017-18

Oficiálne zahájenie: 27. júna 2017

Zahájenie registrácií: 4. septembra 2017

1. teoretická časť: 7.-30. novembra 2017

2. teoretická časť: 30. januára - 20. februára 2018

Semifinále, Göteborg, Švédsko: 9.-27. apríla 2018

Finále, Curitiba, Brazília: 25.-29. júna 2018

Fotografie k stiahnutiu:
http://images.volvotrucks.com/latelogin.jspx?recordsWithCatalogName=Volvo+Trucks:26996,Volvo+Trucks:27009,Volvo+Trucks:27013,Volvo+Trucks:27021,Volvo+Trucks:27022