Trucks

Volvo Trucks poskytuje autonómne riešenie pre dopravu spoločnosti Brønnøy Kalk AS

Volvo Trucks práve podpísala zmluvu s nórskou spoločnosťou Brønnøy Kalk AS o poskytnutí svojho prvého komerčného autonómneho riešenia na prepravu vápenca z otvoreného lomu do blízkeho prístavu.
Volvo Trucks podpísala zmluvu so spoločnosťou Brønnøy Kalk AS o poskytovaní prvého komerčného autonómneho dopravného riešenia.
Volvo Trucks podpísala zmluvu so spoločnosťou Brønnøy Kalk AS o poskytovaní prvého komerčného autonómneho dopravného riešenia.

Riešenie pre spoločnosť Brønnøy Kalk AS je založené na preprave vápenca šiestimi autonómnymi vozidlami Volvo FH na päť kilometrovom úseku cez tunely medzi lomom a drvičkou. Testovanie tohto projektu prebehlo úspešne a bude pokračovať aj naďalej, aby sa prevádzka stala plne funkčnou do konca roka 2019.

Dohoda nadväzuje na nedávne úspešné projekty automatizácie zahŕňajúce ťažbu, zber cukrovej trstiny a zber komunálneho odpadu. No toto komerčné riešenie je pre spoločnosť Volvo Trucks prvé svojho druhu. Namiesto kúpi autonómneho nákladného vozidla uprednostnila spoločnosť Brønnøy Kalk dopravné riešenie – preprava vápenca medzi dvoma cieľovými stanicami.

 

“Toto je pre nás dôležitý krok,“ hovorí Raymond Langfjord, výkonný riaditeľ lomu. “Konkurencia v priemysle je veľmi vysoká. Neustále sa snažíme zvýšiť efektivitu a produktivitu v dlhodobom horizonte a máme jasnú víziu využitia nových príležitostí v oblasti technológií a digitálnych riešení. Hľadali sme spoľahlivého a inovatívneho partnera, ktorý zdieľa naše zameranie na udržateľnosť a bezpečnosť. Iniciatíva v oblasti autonómnych riešení výrazne zvýši našu konkurencieschopnosť na tvrdom globálnom trhu.“

“Sme hrdí na to, že môžeme predstaviť samostatné riešenie, ktoré bude spĺňať výzvy našich zákazníkov, pokiaľ ide o bezpečnosť, spoľahlivosť a ziskovosť,“ hovorí Claes Nilsson, prezident spoločnosti Volvo Trucks. Globálne požiadavky v doprave sa neustále menia vo veľmi rýchlom tempe a priemysel vyžaduje nové a pokrokové riešenia, ktoré nám pomôžu udržať krok vpred. Naším cieľom je byť lídrom v oblasti vývoja produktov a služieb, ktoré reagujú na tieto požiadavky,“ pokračuje Claes Nilsson.

“Je skutočne úžasné dosiahnuť až tento bod, keď zavádzate autonómne riešenia,“ hovorí Sasko Cuklev, riaditeľ pre autonómne riešenia spoločnosti Volvo Trucks. Prevádzka v obmedzenom priestore na vopred určenej trase preverí, ako najlepšie využiť riešenie a prispôsobiť ho konkrétnym potrebám zákazníka. Spolupráca pri vývoji takýchto noviniek nám poskytne väčšiu flexibilitu a efektívnosť, ako aj vyššiu produktivitu.“

Zmluva je založená na dohode, v zmysle ktorej si zákazník kupuje dopravné riešenie a platí paušál za prevezenú tonu materiálu.

Fakty: Prvé autonómne komerčné riešenie spoločnosti Volvo Trucks
• Dohoda sa týka autonómneho riešenia prepravy vápenca pre spoločnosť Brønnøy Kalk v lokalite Velfjord, Nórsko.
• Partnermi sú spoločnosti Brønnøy Kalk AS a Volvo Trucks.
• Autonómne vozidlá Volvo FH sú riadené operátorom kolesového nakladača.
• Trasa zahŕňa jazdu cez dva tunely a vonkajším prostredím.

Pre ďalšie informácie, kontaktujte, prosím:
Andrea Ondrejíková
Marketing & PR, Volvo Trucks
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
Mobil: +421 903 220 585

Obrázky a film nájdete v galérii spoločnosti Volvo Trucks. 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení: https://bit.ly/2JXwMyu
LINK na film: https://youtu.be/m4wLPfOz-c4

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 100 predajcov a dielní vo viac ako 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 16 krajinách po celom svete. V roku 2017 bolo na celom svete dodaných viac ako 112 000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou spoločnosti Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalite, bezpečnosti a starostlivosti o životné prostredie.