Trucks

Miliónte vozidlo Volvo FH

Vlajková loď Volvo Trucks, model Volvo FH, oslavuje tento rok 25. výročie a predstavuje jeden z najväčších úspechov dopravného priemyslu. A navyše, v týchto dňoch sa píše nový výnimočný míľnik. Dňa 19.septembra v poradí miliónte nákladné vozidla Volvo FH odovzdal hrdému zákazníkovi na výstave IAA v Hanoveri, Nemecko Claes Nilsson, prezident spoločnosti Volvo Trucks.
Volvo FH - odovzdané miliónte nákladné vozidlo

“Už od roku 1976 sme riadili nákladné vozidla Volvo a vývoj modelu FH neustále napredoval. Hneď od začiatku sme si uvedomili, že sme si vybrali značku s budúcnosťou. Sme presvedčení nielen o rentabilite vozidiel Volvo FH vďaka vysoko výkonným prevodovkám a motorom, ale nadchlo nás aj ovládanie vozidla a jeho bezpečnosť. Je to neskutočné, čo všetko inžinieri dokázali,” hovorí Marco Reinhard, majiteľ a generálny riaditeľ dopravnej spoločnosti s prepravou chladeného tovaru Gesuko, ktorá má sidlo v Bad Hersfeld, 200 km od Hannoveru.

Flotila spoločnosti Gesuko sa skladá výlučne z nákladných vozidiel Volvo a teraz privitala tohto nového člena rodiny. Nové nákladné vozidlo Volvo FH v lesklom červenom odtieni (Crimson Pearl) v špeciálnej edícii k 25.výročiu má extra vysokú spaciu kabínu, Volvo dynamické riadenie a viacero bezpečnostných systémov.

"S modelom Volvo FH sme opakovane rozšírili hranice toho, čo možno dosiahnuť a vytvorili sme nové možnosti pre rentabilnú, efektívnejšiu a bezpečnejšiu dopravu s čoraz nižším dopadom na životné prostredie. Odovzdaním miliónteho vozidla Volvo FH nášmu loajálnemu zákazníkovi, ktorý bol s name 25 rokov, je výnimočným míľnikom na tejto fantastickej ceste," hovorí Claes Nilsson, prezident spoločnosti Volvo Trucks.


Fakty

VOLVO FH v špeciálnej edícii k 25.výročiu

Model: VOLVO FH
Konfigurácia kolies: 4x2 ťahač
Rázvor: 3 700 mm
Motor: D13, 540 k, EURO 6
Krútiaci moment: 2 600 Nm
Prevodovka I-Shift Dual Clutch
Odpruženie prednej nápravy: Parabolické listové
Odpruženie zadnej nápravy: Vzduchové
Výška podvozku: Stredný
Pomocný brzdy: VEB+ (Volvo motorová brzda), vysoko účinný brzdový systém
Kabína: Extra vysoká spacia kabína
Bezpečnostné funkcie: Adaptívny tempomat s výstrahou proti nárazu a núdzovým brzdením, Výstraha pre vodiča, Podpora jazdy v jazdnom pruhu , Aibag na strane vodiča
Ďalšie vybavenie: Volvo dynamické riadenie (VDS), Volvo FH v špeciálnej edícii k 25. výročiu


Prepojenie na obrázky vo vysokom rozlíšení