Trucks

Nové Volvo FH s technológiou I-Save znižuje náklady na pohonné hmoty až o 7 %

Spoločnosť Volvo Trucks predstavuje model Volvo FH s technológiou I-Save s cieľom poskytnúť svojim zákazníkom najlepšiu hospodárnosť paliva. Kombináciou nového motora D13TC so zdokonalenými funkciami na úsporu paliva môže toto nové riešenie pri diaľkovej preprave znížiť náklady na pohonné hmoty až o 7 %, a to bez kompromisov v oblasti jazdných vlastností.
New Volvo FH with I-Save
Nové Volvo FH s technológiou I-Save vyrobené na mieru pre náročnú diaľkovú prepravu je doposiaľ najúspornejšie nákladné vozidlo spoločnosti Volvo Trucks. Kombinácia nového motora D13TC so zdokonalenými funkciami na úsporu paliva dokáže znížiť náklady na pohonné hmoty až o 7 %.

Dopyt po doprave po celej Európe rastie a nákladné vozidlá pokrývajú čoraz dlhšie vzdialenosti. Zároveň však dopravcovia čelia rastúcim cenám nafty, ktoré vyvíjajú tlak na ziskovosť.

„Volvo FH s technológiou I-Save je naša odpoveď na túto výzvu. Ide o kompletné riešenie, ktoré kombinuje našu najnovšiu technológiu s cieľom podstatne znížiť spotrebu paliva v diaľkovej preprave. A to všetko bez kompromisov v oblasti jazdných vlastností,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Jadrom vozidla Volvo FH s technológiou I-Save je nový, najmodernejší dieselový motor D13TC – motor pre vozidlá na diaľkovú prepravu s doposiaľ najvyššou úsporou paliva od spoločnosti Volvo Trucks. Je vybavený piestami s patentovaným vlnovito tvarovaným interiérom, ktoré zlepšujú spaľovanie a zvyšujú účinnosť tým, že vedú teplo a energiu do stredu valcov. Nadbytočná energia vo výfukových plynoch sa potom používa na poháňanie motora prostredníctvom dodatočnej turbíny v prietoku výfukových plynov, ktorá sa nazýva jednotka Turbo Compound.

Motor D13TC poskytuje vyšší krútiaci moment až o 300 Nm, čo znamená, že je na udržanie stabilnej rýchlosti na diaľnici potrebné menšie zrýchlenie a menej paliva. Jedná sa o ideálne riešenie pre zákazníkov pôsobiacich v oblasti diaľkovej prepravy.

Medzi ďalšie funkcie technológie I-Save patria nové úsporné zadné nápravy, zdokonalený systém
I-See s využitím máp, ktorý vopred analyzuje stúpania a prispôsobuje sa im, a zahŕňa aj prevodový softvér optimalizovaný pre diaľkovú prepravu. Kombinované zvýšenie efektívnosti v dôsledku všetkých týchto výrobkov a služieb môže viesť k úspore nákladov na pohonné hmoty až o 7 % v porovnaní s motorom D13 Euro 6 krok D*.

„Každý aspekt technológie I-Save sme prispôsobili tak, aby vyhovoval prepravcom v oblasti diaľkovej prepravy, najmä tým, ktorí zvyčajne najazdia viac ako 120 000 km za rok,“ hovorí Mats Franzén, riaditeľ stratégie hnacej línie v spoločnosti Volvo Trucks. „Čím dlhšie jazdia, tým viac dokážu potenciálne ušetriť. Je to výkonný motor, ktorý prináša veľmi úspornú a plynulú jazdu.“

Volvo FH s technológiou I-Save bude možné na európskych trhoch objednávať od 11. marca 2019.

* D13TC Euro 6 krok D s balíkom Palivo pre diaľkovú prepravu (I-Save) verzus D13 eSCR Euro 6 krok D bez balíka Palivo pre diaľkovú prepravu. Skutočná spotreba paliva sa bude líšiť v závislosti od mnohých faktorov, ako je použitie tempomatu, skutočná topografia, skúsenosti vodiča a poveternostné podmienky.

 

Fakty

Každá funkcia technológie I-Save bola navrhnutá tak, aby znižovala náklady na pohonné hmoty.

Vozidlo Volvo FH s technológiou I-Save zahŕňa:

  • motor D13TC (Turbo Compound) 460 k (2 600 Nm) alebo 500 k (2 800 Nm),
  • nové, vysokoúsporné zadné nápravy,
  • vypnutie voľnobehu motora,
  • tempomat I-Cruise s funkciou I-Roll, ktorý prispôsobuje rýchlosť tak, aby zaistil nízku spotrebu paliva,
  • čerpadlo posilňovača riadenia s variabilným výtlakom,
  • zdokonalený systém I-See,
  • zdokonalená prevodovka I-Shift so softvérom optimalizovaným pre diaľkovú prepravu.

Pre ďalšie informácie kotaktujte, prosím:
Andrea Ondrejíková
Volvo Trucks Markeing & PR
Email: andrea.ondrejikova@volvo.com
Telefón: +421 2 32 66 24 24

LINK to film
LINK to high resolution images
LINK to press release as PDF


Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných zákazníkov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 100 predajcov a dielní vo viac ako 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 15 krajinách po celom svete. V roku 2018 bolo na celom svete dodaných viac ako 127 000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou spoločnosti Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov, konštrukčných zariadení, pohonných systémov a motorov používaných v námorníctve a priemysle. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež kompletné riešenia pre finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalite, bezpečnosti a starostlivosti o životné prostredie.