Trucks

Volvo FH s I-Save a Vera sú víťazmi „Ocenenia za udržateľnosť“

Volvo FH s technológiou I-Save a Vera sú víťazmi ocenenia Európske ocenenie za udržateľnosť v doprave 2020 (Europäischer Transportpreis für Nachhaltigkeit 2020) v kategóriách Nákladné vozidlá a Koncepty mobility. Cena bola vyhlásená minulý týždeň počas slávnostného podujatia v Mníchove za oblasť nákladnej dopravy.
Volvo FH

S veľkým potešením si ocenenie prevzal Anders Vilhelmsson, viceprezident pre firemnú komunikáciu Volvo Trucks, pred asi 150 pozvanými hosťami.

„Udržateľnosť a starostlivosť o životné prostredie sú pevne zakotvené v hodnotách našej spoločnosti. To sa týka najmä našich nákladných vozidiel, ale aj našich výrobných závodov a servisných centier,“ zdôrazňuje Vilhelmsson.

Celkovo súťažilo 31 spoločností s 50 produktmi vo všetkých kategóriách, Volvo FH s technológiou I-Save sa umiestnilo na špičke v kategórii „Nákladné vozidlá“.
Pri rozhodovaní odbornej poroty v kategórii nákladné vozidlá zohrali dôležitú úlohu hospodárnosť, ekológia a sociálne kritériá. Volvo FH s technológiou I-Save ušetrí až sedem percent paliva v porovnaní s Volvo FH bez I-Save, čím výrazne znižuje prevádzkové náklady a súčasne produkuje menej emisií CO2. Technologické inovácie, ako napríklad Turbo-Compound v spojení so systémom I-See, zvyšujú nielen účinnosť, ale aj zážitok z jazdy vďaka vyššiemu krútiacemu momentu.

V kategórii „Koncepty mobility“ sa Vera, ktorá bola prvýkrát predstavená na IAA v roku 2018, dokázala prebojovať na prvé miesto. Vera stelesňuje budúcnosť plne prepojenej, elektrickej a autonómnej jazdy na podporu dopravného reťazca vo vybraných oblastiach. „Vera je príkladom využitia automatizácie ako doplnku pri formovaní prepravy budúcnosti,“ vysvetľuje Anders Vilhelmsson.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:
 

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR 
Tel: +421 2 3266 2424
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 100 predajcov a dielní vo viac ako 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 14 krajinách po celom svete. V roku 2019 bolo na celom svete dodaných viac ako 131 000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou spoločnosti Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalite, bezpečnosti a starostlivosti o životné prostredie.