Trucks

Dielne na výrobu Volvo kabín sa preorientovali na výrobu ochranných štítov pre zdravotnícky personál

Dielne pre Volvo kabíny využívajú zvyšný materiál a 3D tlačiareň a vyrábajú ochranné štíty pre zdravotnícky personál v Göteborgu. Celosvetový dopyt po ochranných štítoch pre zdravotníkov je veľmi vysoký.
Ochranné štíty pre zdravotníctvo
Celosvetový dopyt po ochranných štítoch pre zdravotníctvo je veľmi vysoký a pri výrobe pomáhajú aj dobrovoľníci.

Camilla Vitelli je jednou z tímu manažérov pre vývoj produktov v skupine Volvo Group. „Poznám ľudí, ktorí pracujú v domácej zdravotnej starostlivosti v oblasti Göteborgu, kde má spoločnosť Volvo Trucks väčšinu svojich operácií,“ hovorí Camilla Vitelli.  "Kontaktovali ma a spýtali sa, či máme nejaké priehľadné listy, ktoré sa aplikovali na horné zariadenia."
Camilla sa spojila s niektorými Volvo kolegami a získala 5 500 priehľadných listov.

„Keď som však počul, že sa pokúšajú vyrábať kryty pre ochranné štíty, uvedomil som si, že by sme s tým mali byť schopní pomôcť. V dielni, kde vyvíjame kabíny nákladných vozidiel, máme 3D tlačiareň, kde obvykle vyrábame prototypové diely pre kabíny. “

Prostredníctvom inzertných novín Camilla oslovila 3D grafickú spoločnosť, ktorá vypracovala grafiku pre samotnú výrobu a to úplne zdarma.

„Rekonfigurácia stroja netrvala vôbec dlho,“ vysvetľuje Magnus Haglund, manažér dielne pre výrobu kabín. Spolu s podobnými výrobkami ako Roger Rosenqvist a Jan Niklasson, ktorí zvyčajne pracujú s 3D tlačiarňami, vyrábajú viac ako 1 600 ochranných štítov týždenne.

V spoločnosti Volvo Trucks sú teraz pracovníci na nútenej dovolenke na obdobie šesť týždňov. Ale prácu dobrovoľníka mnohí privítajú a Roger Rosenqvist neváhal opustiť svoj byt a vrátiť sa späť do dielne.

„Tento vírus sa ukázal byť oveľa horší, ako sme si pôvodne mysleli. Je dobré, že moje vedomosti a čas môžu prispieť k starostlivosti o slabších a chorých. “

Celé sady ochranných štítov, ktoré sa dajú po umytí opakovane používať, posielajú na mestský spolok, kde ich v rámci svojej každodennej práce skladajú osoby so zdravotným postihnutím.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.