Trucks

Volvo FMX oslavuje 10 rokov prevádzky v náročných podmienkach

Spoločnosť Volvo Trucks predstavila v roku 2010 nákladné vozidlo Volvo FMX - špeciálne vyvinuté pre stavebníctvo. Jeho schopnosť zvládnuť aj tie najnáročnejšie podmienky sa v priebehu rokov zlepšovala a to vďaka zavedeniu mnohých inovatívnych funkcií. Po desiatich rokoch si získalo veľmi dobrú povesť ako jedno z najsilnejších stavebných vozidiel na trhu.
Volvo FMX oslavuje 10 rokov
Mnohoročná spätná väzba od zákazníkov viedla k tomu, že v roku 2010 bolo predstavené nákladné vozidlo Volvo vyvinuté špeciálne pre stavebné práce.

Pred uvedením modelu Volvo FMX boli v stavebníctve využívané rôzne varianty vozidiel Volvo FM a Volvo FH. Mnohoročná spätná väzba od zákazníkov viedla k tomu, že v roku 2010 bolo predstavené nákladné vozidlo Volvo vyvinuté špeciálne pre stavebné práce.


Navrhnuté pre náročný terén

Atraktívnym prvkom bol robustný moderný exteriér prvého Volvo FMX, ktorý jasne ukázal prepojenie nákladného vozidla so stavebnými strojmi Volvo Construction Equipment. Funkčnosť a všestrannosť modelu Volvo FMX umocňovali nápravy pre obrovské zaťaženie, silné ťažné oko (foto), ochrana svetlometov, nové protišmykové schodíky a praktický rebrík. Robustné stavebné vozidlo malo oceľový nárazník z troch kusov, rohy vozidiel boli spevnené oceľou o hrúbke 3 mm a pevný ochranný kryt kľukovej skrine.

Dynamické riadenie Volvo - jednoduchá a presná jazda
V tom istom roku bola predstavená ďalšia patentovaná technická inovácia, ktorá umožnila riadiť nákladné vozidlo s minimálnym úsilím. Dynamické riadenie Volvo kombinuje tradičné hydraulické servoriadenie s elektrickým motorom namontovaným k prevodovke riadenia


Riadiaci systém je ideálny pre stavebné vozidlá. Pri nízkych rýchlostiach umožňuje riadenie s presnosťou a bez námahy a navyše znižuje zaťaženie rúk a ramien vodiča. Výsledkom je vyššia bezpečnosť a nižšie riziko úrazu pri práci.


Dynamické riadenie Volvo sa stalo svetoznámou funkciou na celom svete po tom, ako Jean-Claude Van Damme predviedol senzačný rozštep medzi dvoma pohybujúcimi sa vozidlami. Video, ktoré malo takmer sto milión vzhliadnutí na YouTube, je mnohými považované za jednu z najlepších reklám vôbec. .

Prevodovka I-Shift pre ťažké náklady
Prevodovka Volvo I-Shift do náročného terénu umožňuje vozidlu Volvo FMX zvládnuť ťažký a kopcovitý terén s vysokou úrovňou produktivity a pohodlia vodiča. Spoločnosť Volvo Trucks predstavila v roku 2016 prevodovku I-Shift s pomalými prevodmi, ktorá zaručí rozjazd vozidla s nákladom až do 325 ton. Prevodový pomer umožňuje vodičovi jazdiť rýchlosťou 0,5 – 2 km/h, čo je neskutočná pomoc pri presnom manévrovaní.


 

Inovatívne funkcie Volvo FMX boli predstavené v mnohých videách YouTube:

Škrečok
Škrečok riadi vozidlo Volvo FMX a to vďaka Dynamickému riadeniu Volvo.

POZRIEŤ SI VIDEO

Pozrite, kto riadi
Štvorročná Sophie diaľkovo ovláda Volvo FMX, vďaka dynamickému riadeniu Volvo.
 

POZRIEŤ SI VIEDO

 

Senzečný rozštep
Dynamické riadenie Volvo sa stalo svetoznámou funkciou na celom svete po tom, ako Jean-Claude Van Damme predviedol senzačný rozštep medzi dvoma pohybujúcimi sa vozidlami. Video, ktoré malo takmer sto milión vzhliadnutí na YouTube, je mnohými považované za jednu z najlepších reklám vôbec.

POZRIEŤ SI VIDEO

Ťažná sila
Vtedajší generálny riaditeľ spoločnosti Volvo Truks Claes Nilsson ilustruje silu ťažného zariadenia modelu Volvo FMX.
 

POZRIEŤ SI VIDEO

Technik
Video predstavuje svetlú výšku vozidla Volvo FMX.
 

POZRIEŤ SI VIDEO

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.