Trucks

Keď sa počíta každá kvapka paliva

Spoločnosť VAREXPRES s.r.o. bola založená v roku 1993 ako obchodná firma. V počiatkoch sa zameriavala na prepravu vlastných tovarov. Po rokoch pôsobenia na trhu dopravy sa špecializuje na prepravu tovaru s možnosťou regulácie teploty. Tím je pripravený prepraviť akýkoľvek typ teplotne citlivého výrobku, (od -30°C do 30°C) a nebezpečné látky vyžadujúce ADR kdekoľvek v Európe. Rovnako sa môžete spoľahnúť, že vašu expresnú dodávku doručia včas. Kladú veľký dôraz na požiadavky zákazníkov a vďaka širokej sieti spoľahlivých partnerov nájdu to najvhodnejšie riešenie.
Keď sa počíta každá kvapka paliva
V súčasnosti spoločnosť VAREXPRES, s.r.o. disponuje s viac ako 40 nákladnými vozidlami s najmodernejším dopravným vybavením.

V priebehu mája spoločnosť testovala ťahač Volvo FH s motorom D13TC o výkone 460 koní vybavený technológiou I-Save. Súprava prepravovala náklad s priemerným zaťažením 10 ton na trase Senec – Norimberg – Senec. Výsledná priemerná spotreba paliva bola príjemným prekvapením aj pre samotného majiteľa spoločnosti.

Na testovacom úseku sme dosiahli priemernú spotrebu paliva 21,95 l/100 km, čo nás veľmi príjemne prekvapilo. Volvo FH T 460 k s technológiou I-Save dokáže výrazne znížiť náklady na pohonné hmoty, ktorá tvorí podstatnú časť všetkých našich nákladov. Toto vozidlo je doposiaľ najúspornejším truckom v našej flotile. Naše vozidlá najazdia ročne v priemere 180 000 kilometrov a úspora na pohonných hmotách tak bude naozaj citeľná,“ hovorí Gabriel Varga, majiteľ spoločnosti VAREXPRES s.r.o.

V súčasnosti spoločnosť VAREXPRES s.r.o. disponuje s viac ako 40 nákladnými vozidlami s najmodernejším dopravným vybavením.

Pred 4 mesiacmi spustili vlastnú solárnu elektráreň, ktorá pozostáva zo 48 fotovoltarických slnečných panelov. Počas trojmesačnej prevádzky vyprodukovali 5,03 MWh zelenej elektrickej energie. Čo je úžasné, ušetrili až 2,7 ton emisií CO2. „Touto investíciou chceme prispieť k ochrane nášho životného prostredia“, dodal Gabriel Varga, majiteľ spoločnosti VAREXPRES s.r.o.

Optimálna palivová účinnosť
Úspora v spotrebe paliva nie je len otázkou toho, koľko môžete ušetriť, ale aj otázkou toho, ako využijete každý jeden liter. Dokonalé vyváženie medzi úsporou paliva, využitím jazdných vlastností a výkonom nie je vôbec ľahká úloha. Ale prichádza zmena. 
„Volvo FH s technológiou I-Save je našou odpoveďou na rastúci dopyt po palivovo efektívnych dopravných riešeniach. Kombináciou motora D13TC s vylepšenými funkciami úspory paliva sa nám podarilo výrazne znížiť spotrebu paliva na dlhé vzdialenosti. A to bez toho, aby sa znížili jazdné vlastnosti vozidla. Vyšší krútiaci moment zaručí, že aj počas stúpania dosiahnete vyššiu priemernú rýchlosť,“ hovorí Martin Chamila, obchodný riaditeľ spoločnosti Volvo Group Slovakia.

Technológia Turbo Compound
Motor D13TC, doteraz najúčinnejší motor pre diaľkovú dopravu od spoločnosti Volvo Trucks, spolu s vylepšenými funkciami na úsporu paliva v balíku I-Save dokáže znížiť náklady na palivo až o 7% v porovnaní s predchádzajúcou generáciou motorov Euro 6 od spoločnosti Volvo Trucks. No testovanie zákazníkov nielen na Slovensku potvrdilo, že úspora môže byť ešte vyššia. Vďaka technológii Turbo Compound môže motor optimálne využívať dostupnú energiu. Motor D13TC vytvára až 300 Nm dodatočného krútiaceho momentu, takže na udržanie konštantných otáčok je potrebných menej otáčok a palivo.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.