Trucks

Rodinná firma, ktorá prácu vykonáva srdcom

Malá rodinná firma so sídlom v Senci vznikla v roku 1991 a od začiatku v nej pracovali iba rodinní príslušníci. Stalo sa nepísaným pravidlom, že deti v prostredí firmy vyrastali, pomáhali a zaúčali sa, aby boli pripravené jedného dňa v tradícii pokračovať. Dnes má firmu pod krídlami pán Milan, ktorý ju prevzal od svojho otca. Jeho prvorodený syn kráča v jeho šľapajach a dokonca aj malý vnúčik sa čo-tu rád priučí.
Rodinná firma, ktorá prácu vykonáva srdcom
Volvo FM 6x6 R 440 k nakladá u pestovateľa trávnika.

Prvé vozidlo značky Liaz dosluhovalo a bolo potrebné investovať do nového. Vďaka serióznej ponuke sa novým prírastkom v roku 2005 stalo Volvo FM12 6x4 s prívesom Schwarzmuller a keďže spokojnosť so značkou pretrvávala, vozový park rozšírili v roku 2009 o ďalší podvozok Volvo FM 6x6 s trojstrannou vyklápacou nadstavbou Schwarzmuller a hydraulickou rukou Hiab a v roku 2015 o Volvo FH 4x2 T s výkonom 500 koní, so spacou kabínou a pevným oceľovým predným nárazníkom.

Volvo FH počas vykladania

Od jari až do jesene, okrem daždivého počasia, zabezpečujú rozvoz trávnikového koberca po celom Slovensku. Koncom augusta sa nám podarilo vozidlo zastihnúť priamo u pestovateľa trávnika. Aby sa predpestovaný trávnikový koberec dostal až do vašej záhrady, je potrebné, aby ho kombajn narezal a zvinul do rolky. Tie pracovníci uložia priamo na paletu. Čerstvo narezanú trávu je dôležité objednať vopred na konkrétny deň a hodinu. Vysokozdvižný vozík naloží palety priamo na vozidlo prepravcu. Na jednu paletu sa zmestí 25 m2 trávnikového koberca, teda 50 kusov zvinutých roliek. Dôležité je, aby sa trávnik po zrezaní dostal na pripravený terén v čo najkratšom čase.

„Svoju prácu mám veľmi rád. Snažím sa pre zákazníkov urobiť maximum, aby sa nám trávu podarilo doručiť včas. Po dažďoch býva terén veľmi premočený, no vozidlo je vybavené pohonom 6x6, čo je na nezaplatenie. Ak aj kolesami zapadnem do blata, aktivujem pohon všetkých kolies, a vozidlo vyjde ako po masle. Nemusím sa spoliehať na iných a viem doručiť tovar v dohodnutý čas“, takto ocenil pohon 6x6 majiteľ vozidla.
 

Autonómne vozidlo Volvo FH pri jazde v lome Bronnøy

S vozidlami prepravujú aj stavebný materiál, či už je to štrk, makadam alebo dlažba. Jazdia po celom Slovensku a sú pripravení zvládnuť každý terén.


Práce majú veľa a mnoho spoločností sa spolieha na ich služby. Vedia, že vozidlá musia mať v dobrom stave a pripravené na každodenné výzvy. Preto nič nenechávajú na náhodu.


„Našim vozidlám doprajeme potrebný originálny servis, ktorý si zaslúžia, a udržiavame ich v čistote. Nikto nechce veriť, že modely Volvo FM majú 14 a 11 rokov. A čo viac, vozidlá sa nám za to patrične odvďačia“, povedal nám hrdý majiteľ vozidiel.