Trucks

Spoločnosť D.K.C., s.r.o. Zvolen má po 25 rokoch vo svojom vozidlovom parku opäť značku Volvo Trucks

D.K.C., s.r.o. Zvolen je stabilná a úspešná spoločnosť v oblasti nákladnej dopravy. Teší nás, že po 25 rokoch sa opäť rozhodli pre značku Volvo Trucks. Na jeseň 2020 prevzali prvé dva ťahače Volvo FH a koncom minulého týždňa k nim pribudli ďalšie štyri. Dnes majú vo vozidlovom parku 42 nákladných vozidiel a 6 z nich je Volvo. Vozidlá Volvo FH s kabínou Globetrotter sú vybavené motorom Turbo Compound o výkone 460 koní a balíkom s podporou systému Dynafleet a navigáciou.
Spoločnosť D.K.C., s.r.o. Zvolen má po 25 rokoch vo svojom vozovom parku opäť značku Volvo Trucks

 

Prinášame vám zaujímavý rozhovor s Ing. Kristiánom Chudým, hrdým majiteľom a konateľom spoločnosti D.K.C., s.r.o. Zvolen.
 

Spoločnosť D.K.C., s.r.o. Zvolen oslávi v októbri tohto roku 29. rokov pôsobenia na dopravnom trhu. Srdečne blahoželáme! Spomínate si na začiatky?
Ďakujem a áno máte pravdu, korene našej spoločnosti D.K.C. siahajú na začiatky 90.rokov, takže budúci rok oslávime 30.ku založenia spoločnosti. Začali sme ako obchodná firma a v roku 1996 sme sa transformovali na stabilnú a dobre fungujúcu dopravnú spoločnosť.
V tých časoch však bolo všetko oveľa jednoduchšie, aj napriek dlhým čakaniam na hraniciach a obmedzeným technológiám. Všetci, ktorí tieto časy zažili, dajú mi za pravdu.

Aké služby spoločnosť D.K.C., s.r.o. ponúka?
V prvom rade je to medzinárodná kamiónová doprava. Okrem toho sú to aktivity, ktoré s dopravou súvisia. Máme šikovných ľudí na špedícii, ale aj v servisných aktivitách sme veľmi dobrí a žiadaní. Prostredníctvom našich profesionálnych technikov vykonávame STK-EK pre osobné a nákladné automobily na dvoch linkách, a tradične overovanie Tachografov. Ďalej sú to servisné a montážne aktivity, ako aj prenájom logistických priestorov a predaj PHM. To všetko ponúkame v našich priestoroch na periférii Zvolena pod Pustým hradom, samozrejme s vhodnými parkovacími plochami.

Spoločnosť D.K.C., s.r.o. je úspešná rodinná firma. Aké je to pokračovať v šľapajach Vášho otca, ktorý bol zakladateľom firmy? Preberáte na seba asi veľkú zodpovednosť...
Teší ma, že nás tak vnímate. Máme snahu byť najlepší vo všetkých oblastiach. Doprava už dlhšie zažíva ťažké časy a každý z kolegov z brandže má môj obdiv za to, že roky vykonáva túto náročnú činnosť.
Zodpovednosť je to obrovská, každý kto robí v doprave, vie, že je to psychicky náročná práca. Snažím sa o to, aby firma aj naďalej pokračovala v rozvoji svojho portfólia a dosahovala stabilitu po finančnej aj personálnej stránke.

Čo sa vám podarilo dosiahnuť, na čo ste obzvlášť hrdý?
Keď som pred takmer 15 rokmi prišiel do firmy D.K.C., bolo to v časoch, keď vypukla hospodárska kríza, takže s takou nadsázkou som to bral ako krízový manažér do rodinnej firmy.
Kontinuálne sa snažím udržať špičkový vzťah s našimi obchodnými partnermi, držať  pod kontrolou financie a zvyšovať dobré povedomie firmy. Kolegov si vysoko vážim a som hrdý, že spolu tvoríme jeden funkčný celok. Snažíme sa o vytvorenie pozitívnej rodinnej atmosféry, aj preto fluktuácia je u nás veľmi nízka. Pre vodičov máme dobrý sociálny program, ktorý neustále dopĺňame.

Na jeseň minulého roku ste prevzali dve prvé vozidlá Volvo FH s technológiou I-Save. Ako sa osvedčili v prevádzke? Aké prvky/technológie vo vozidlách si vaši vodiči najviac pochvaľujú?
Správne, dlhé roky sme boli verní jednej značke. Po teste vozidla Volvo FH s technológiou I-Save sme boli nadšení výsledkami a naši vodiči jazdnými vlastnosťami a komfortom kabíny. Komunikujeme priebežne s Volvo Trucks školiteľom, sledujeme výkony vodičov a snažíme sa tak o dosiahnutie čo najlepších výsledkov.

Dnes pribudli do Vášho vozidlového parku ďalšie 4 vozidlá. Máte ich veľmi pekne a nápadito obrandované. Kladiete vysoký dôraz na imidž spoločnosti?
Určite áno, každé vozidlo musí byť patrične obrandované. Image vozidla je jedným z marketingových nástrojov našej firmy, kladieme preto dôraz aj na túto stránku.
Špecifikom našej firmy resp. vozidlového parku je, že máme vozidlá v slovenskej trikolóre. Tak ako naše logo aj vozidlové súpravy sú v bielej, modrej a červenej, keďže sme hrdí na našu krajinu a navyše sídlime v srdci Slovenska.

Na aký typ prepravy využívate vozidlá vo Vašom vozidlovom parku?
Realizujeme prepravy plachtovými a chladiarenskými vozidlami v rámci strednej a západnej Európy. Zastávam filozofiu orientovať sa na viac krajín a niekoľko stabilných partnerov, takže nevozíme jeden druh nakládok ale rôznorodý predovšetkým drevospracujúci, hutnícky, strojársky, potravinársky, farmaceuticky priemysel.

Vozidlá máte kryté servisnou zmluvou Gold? Aké výhody v tom vidíte?
Volvo Trucks nám ponúklo výborný produkt, pomocou ktorého máme garanciu a zabezpečené servisné zásahy ako aj starostlivosť o vozidlá, čo nám v konečnom dôsledku dá pocit istoty na cestách.

Sme veľmi radi, že ste využili aj Volvo Finančné Služby na financovanie Vašich vozidiel. Ako hodnotíte túto službu?
V tomto prípade to bol zaujímavý balík služieb spojený so spoločnosťou Volvo Trucks, keďže okrem vozidiel a servisného kontraktu sme zavŕšili spoluprácu aj financovaním vozidiel na finančný ale aj operatívny leasing. S ponukou sme pochopiteľne spokojní.

Aká je perspektíva firmy D.K.C. do budúcna?
Sme dynamická, moderná a uznávaná spoločnosť so stabilným podielom na trhu. Chceme naše služby ponúkať maximálne profesionálne a zabezpečiť trvalé zvyšovanie spokojnosti zákazníkov, ale aj našich zamestnancov. Dosahovať dlhodobú finančnú stabilitu a rozvoj firmy, to je už dlhé roky vízia našej spoločnosti D.K.C., s.r.o. Zvolen.


Nové vozidlá symbolicky pokrstil šampanským majiteľ Ing. Kristián Chudý, aby úspešne odštartovali svoju prevádzku. Volvo Group Slovakia si váži prejavenú dôveru a celému kolektívu spoločnosti D.K.C., s.r.o. Zvolen praje veľa úspechov a vodičom veľa bezpečných kilometrov. 

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.