Trucks

Dopravná spoločnosť DFDS navyšuje svoju rekordnú objednávku

Spoločnosť Volvo Trucks dostala objednávku na ďalších 25 ťažkých elektrických nákladných vozidiel od najväčšej severoeurópskej dopravnej a logistickej spoločnosti DFDS. Tieto vozidlá navýšia rekordnú objednávku 100 elektrických nákladných vozidiel Volvo FM, ktoré boli objednané už v októbri. Celkový počet elektrických nákladných vozidiel pre spoločnosť DFDS sa tak zvýšil na 125 kusov.
volvo-trucks-receives-record-order-for-electric-trucks
Spoločnosť DFDC je najväčšia severská logistická spoločnosť

„Spoločnosť DFDS opäť potvrdila svoju veľkú dôveru v naše partnerstvo a technológiu vďaka tejto objednávke na ďalších 25 nákladných vozidiel Volvo FM Electric. Sme veľmi hrdí a teší nás, že sa tak jednoznačne stáva konkurenčnou výhodou pre dopravcov, že môžu ponúkať elektrickú, udržateľnú prepravu. To je veľmi povzbudivé pre Volvo Trucks, našich zákazníkov a pre klímu,“ komentuje Roger Alm, prezident Volvo Trucks.

Zahájenie dodávok je naplánované na Q4 2022. Nové nákladné vozidlá budú využívané na prepravu v logistickom systéme DFDS v Európe.

„Zelené investície do ťažkého dopravného priemyslu sú nevyhnutným predpokladom pre dosiahnutie zníženia emisií, čo je dôležité pre DFDS, zákazníkov aj spoločnosť. Naše partnerstvo so spoločnosťou Volvo Trucks umožňuje spoločnosti DFDS naďalej investovať do ekologických dopravných riešené, ktoré sú už teraz medzi zákazníkmi veľmi žiadané. Dúfam, že takéto investície zvýšia dopyt po riešeniach zelenej infraštruktúry v celej Európe,“ hovorí Niklas Andersson, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie logistiky v DFDS.

S nákladným vozidlom Volvo FM Electric je možné počas pracovného dňa najazdiť až 500 km s rýchlym dobíjaním, napríklad počas poludňajšej prestávky. Volvo FM Electric má celkovú hmotnosť súpravy až 44 ton a dá sa nabíjať počas noci v domácom depe, ale aj vysokovýkonným rýchlonabíjaním na trase.

Spoločnosť Volvo Trucks zahájila sériovú výrobu elektrických nákladných vozidiel v roku 2019 a tým sa stala jednou z prvých značiek v nákladnej oblasti. Ponuka zahŕňa šesť modelov elektrických nákladných vozidiel - Volvo FH Electric, Volvo FM Electric, Volvo FMX Electric, Volvo FE Electric, Volvo FL Electric a Volvo VNR Electric, predávané v Severnej Amerike.

Z elektrických nákladných vozidiel (16 ton a ťažších) registrovaných v tomto roku v Európe má Volvo Trucks podiel na trhu viac ako 40 %.

Spoločnosť DFDS
Spoločnosť DFDS poskytuje trajektové a prepravné služby v Európe a jej ročné tržby dosahujú 19 miliárd dánskych korún (DKK). Jej 10,000 zamestnancov reprezentuje spoločnosť v 20 krajinách. Sídlo sa nachádza v Kodani a spoločnosť je kótovaná na burze Nasdaq v Kodani.

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.