Trucks

Nový prírastok ťahačov Volvo FH pre spoločnosť Polčin Transport, s.r.o.

Flotilu nákladných vozidiel dopravnej spoločnosti Polčin Transport, s.r.o. doplnilo v apríli posledných 5 z 25 objednaných vozidiel Volvo Trucks s technológiou I-Save. Bánovský autodopravca však s dopĺňaním svojho vozového parku nekončí. Objednaných má ďalších 15 ťahačov Volvo Trucks novej generácie, ktoré začnú postupne prichádzať na jeseň tohto roka. Doplnia flotilu 60 vozidiel, ktorými zabezpečujú služby pre svojich zákazníkov
Nový prírastok ťahačov Volvo FH pre spoločnosť Polčin Transport, s.r.o.

 

„S Volvom sme začali v roku 1998 a v našej flotile má najväčšie zastúpenie,“ hovorí Peter Polčin st., ktorý firmu riadi spoločne so svojimi dvoma synmi, Matúšom a Petrom mladším. Zameriavajú sa na prepravu chladeného a suchého tovaru, čo so sebou prináša aj veľký tlak na spoľahlivosť a presnosť. „Vozíme suchý aj chladený tovar, pre ktorý sú charakteristické termínové vykládky. Meškania ani podobné komplikácie si nemôžeme dovoliť, musíme byť maximálne efektívni. Kvôli tomu máme aj špecializované autá, aby vedeli voziť dve teploty naraz, chladiť aj ohrievať,“ vysvetľuje Peter Polčin mladší. Práve kvôli spoľahlivosti sa spoliehajú na širokú a kvalitnú servisnú sieť značky Volvo Trucks: „Servisná sieť Volvo Trucks sa nám snaží maximálne vyjsť v ústrety, fungujú aj cez víkend, to je skvelé. Vďaka servisnej zmluve máme všetko pokryté a nevznikajú nám žiadne dodatočné náklady. Ak sa udeje nejaká porucha aj cez víkend, ide auto do prvého najbližšieho servisu, kde to vyriešia,“ hovorí Matúšov brat Peter.

Pokračujúca spolupráca s Volvo Trucks

Aj keď Polčinovci spolupracujú s Volvom už dlhú dobu, vozidlá Volvo Trucks si nevybrali iba z nostalgie. Rozhodnutiu doplniť flotilu o ďalšie ťahače tejto značky predchádzalo intenzívne testovanie, v ktorom podrobili praktickým skúškam aj konkurentov. Jedným z porovnávaných kritérií bola spotreba paliva. „Tú má Volvo s technológiou Turbo Compound výbornú. Navyše, cez telematiku vidíme presne, ako ktorý šofér jazdí a vieme ich preto objektívne pomocou tohto systému hodnotiť. Ak to niekomu nejde a má rezervy, sadne si so školiteľom a popracujú na tom. Vieme mu presne povedať, čo potrebuje zlepšiť,“ vysvetľuje výhody využitia systému Dynafleet, ktorý čoskoro prejde na novú verziu Volvo Connect Peter Polčin st.

Polčinovci sú skúsení autodopravcovia a preto majú ekonomiku svojho podnikania dôkladne spočítanú. Máme presne zrátané, koľko nás auto v priebehu troch rokov stojí na kilometer a máme odskúšané aj servisy. Volvo nám urobilo dobrú servisnú zmluvu, podľa toho, ako sme potrebovali,“ hovorí Peter Polčin st. „Vďaka tomu, že poznáme presne náklady na kilometer, nemá nás veľmi čo prekvapiť a tým pádom vieme nastaviť cenotvorbu aj našim zákazníkom,“ dodáva jeho syn Matúš.

Spoľahlivý tím ľudí

K vysokej kvalite služieb Polčin Transport prispievajú spolu s kvalitnými vozidlami aj spoľahliví vodiči. „Celé naše podnikanie si žiada veľmi náročnú logistiku. Preto sa aj vodičom snažíme vytvárať také podmienky, aby s nami zostali a neodchádzali,“ hovorí Peter Polčin st. „A keď už odchádzajú, tak idú buď do dôchodku alebo majú na to nejaké rodinné alebo zdravotné dôvody,“ dopĺňa svojho otca Matúš. Ich slová potvrdzuje aj fakt, že niektorí vodiči pôsobia v ich spoločnosti už od roku 1997. „Priemerná dĺžka pracovného pomeru je u nás 7-8 rokov. Staviame na tom, aby u nás ľudia zostávali,“ hovorí Peter Polčin st.

Kvalitnú prácu však musia odvádzať aj oni traja. „Musíme efektívne plánovať a vedieť reagovať na požiadavky od našich zákazníkov. S mnohými z nich máme aj dohodu o pokrytí sezónnych výkyvov. Musia sa na nás vedieť spoľahnúť. To je základ,“ uzatvára Matúš Polčin. 

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.