Trucks

Spoločnosť Volvo Trucks neustále znižuje spotrebu paliva a zvyšuje výkon hnacej línie v ťažkých nákladných vozidlách

Spoločnosť Volvo Trucks predstavuje niekoľko dôležitých vylepšení na svojich 11- a 13-litrových motoroch spĺňajúcich normu Euro 6, ktoré spoľahlivo kombinujú výhody zníženej spotreby paliva s efektívnejšími jazdnými vlastnosťami.
volvo-trucks-making-further-gains-in-fuel-efficiency-and-performance-on-its-heavy-duty-drivelines
Najnovšie vylepšenia osvedčenej technológie hnacej línie spoločnosti Volvo Trucks môžu ťažiť z kombinácie úspory paliva a zlepšených jazdných vlastností.

„Zníženie spotreby paliva je kľúčové pre všetky dopravné spoločnosti, najmä tie, ktoré prevádzkujú diaľkovú prepravu. Zároveň chcú mať okamžitý prístup k vysokému výkonu. Vďaka najnovším vylepšeniam našej osvedčenej technológie hnacieho ústrojenstva môžu ťažiť z tejto jedinečnej kombinácie úspory paliva a výnimočných jazdných vlastností,“ hovorí Leonard Toček, generálny riaditeľ značky Volvo Trucks na Slovensku.

„Najlepší palivový výkon“ na známej testovacej trase

Volvo FH s I-Save, ktoré je už známe svojou nízkou spotrebou paliva, sa pýši rovnakými vylepšeniami motora a hnacej línie. V roku 2020 dosiahol počas palivového testu na známej trase Green Truck Award severne od nemeckého Mníchova najlepší výsledok so spotrebou paliva 22,7 litra na 100 km a priemernou rýchlosťou 80,35 km/h. Niekoľko nezávislých testov odborných novinárov vo Francúzsku v tomto roku potvrdilo vedúcu pozíciu modelu Volvo FH s I-Save v oblasti hospodárnosti paliva. Teraz sa rekordné čísla môžu ešte zlepšovať.

„Máme už veľa dôkazov od dopravcov, ktoré potvrdzujú nízku spotrebu modelu Volvo FH s I-Save. Sme naozaj nadšení z toho, ako nové vylepšenia hnacej línie Volvo FH s I-Save prispievajú k ešte úspornejšej prevádzke a zlepšujú hospodárske výsledky našich zákazníkov. Predaj nových vylepšených hnacích línií sme už zahájili,“ vysvetľuje Leonard Toček.

Dokonalé ladenie, ktoré prispieva k podstatným zlepšeniam

Keď bola v roku 2001 prvýkrát predstavená prevodovka I-Shift, spoločnosť Volvo Trucks potvrdzovala svoje silné presvedčenie, že prevodový systém založený na spojke je najefektívnejším dizajnom pre automatické radenie prevodových stupňov. Odvtedy sa celosvetovo predalo viac ako milión nákladných vozidiel s prevodovkou I-Shift. Významné vylepšenia jazdných vlastností, ktoré teraz pridávame, sú výsledkom nového spôsobu interakcie prevodovky I-Shift s motorom. Modernizovaná prevodovka I-Shift využíva novú stratégiu radenia prevodových stupňov a vďaka tomu je radenie rýchlejšie a zážitok z jazdy plynulejší a harmonickejší.

Nižšia spotreba paliva je dosiahnutá zníženým trením v motore a efektívnejším spaľovacím procesom. Krútiaci moment motora je dômyselne ovládaný vylepšenou technológiou I-See, ktorá optimalizuje výkon motora s prihliadaním na topografiu cesty pred vami a hmotnosť vozidla.

„Inžinierom spoločnosti Volvo sa skutočne podarilo priniesť výrazné nové vylepšenia do už aj tak sofistikovanej hnacej línie. Hoci je ešte príliš skoro na to, aby sme sa podelili o presné čísla, môžeme povedať, že naše testy v teréne so zákazníkmi sú veľmi sľubné,“ pokračuje Leonard Toček, generálny riaditeľ značky Volvo Trucks na Slovensku.

Spoločnosť Volvo Trucks plánuje cestu bez fosílií

Cieľom spoločnosti Volvo Trucks je, aby v roku 2030 predané elektrické nákladné vozidlá predstavovali polovicu z celkového objemu a o desať rokov neskôr, v roku 2040, by všetky predané nákladné vozidlá Volvo nemali využívať fosílne palivá. Spaľovací motor bude naďalej zohrávať svoju úlohu a zlepšená účinnosť vyplývajúca z týchto nových pokrokov v hnacej línii je jedným z dôležitých spôsobov, ako prispieť k zníženiu emisií CO2.

„Zaviazali sme sa dodržiavať Parížsku dohodu o zmene klímy a podnikáme rázne kroky na dramatické zníženie emisií CO2 súvisiace s cestnou nákladnou dopravou,“ uzatvára Leonard Toček, generálny riaditeľ značky Volvo Trucks na Slovensku.

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.