Trucks

Spoločnosť Volvo Trucks organizuje online stretnutie s cieľom urýchliť prechod na elektrické nákladné vozidlá

Spoločnosť Volvo Trucks sa zaoberá naliehavosťou urýchlenia transformácie na elektrickú dopravu organizovaním globálneho online stretnutia. Cieľom je odprezentovať, ako prejsť na elektrický pohon, a inšpirovať dopravné spoločnosti, aby svoju cestu odštartovali.
Spoločnosť Volvo Trucks organizuje online stretnutie s cieľom urýchliť prechod na elektrické nákladné vozidlá

 

Globálne online podujatie nielenže odpovie na bežné otázky, ale upozorní aj na dôležité obchodné aspekty elektromobility.

„Touto iniciatívou chceme povzbudiť zákazníkov a dopravcov, aby urobili prvé dôležité kroky smerom k elektromobilite. Ponuka dopravy bez fosílnych palív bude kľúčom k udržaniu konkurencieschopnosti, “hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Spoločnosť Volvo Trucks zahájila výrobu elektrických nákladných vozidiel už v roku 2019. Odvtedy naliehavosť bojovať za lepšie životné prostredie ešte viac vzrástla.

"Sme iniciátormi v oblasti elektrickej dopravy a usilovne pracujeme na zahájení tohto veľmi potrebného technologického posunu. Teraz sa spája veľa dielikov skladačky, čo umožňuje viacerým dopravcom dramaticky znížiť emisie CO2. Cieľom tohto podujatia bude vysvetliť, ako sa to dá zrealizovať, “dodáva Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Online diskusie s prezidentom spoločnosti Volvo Trucks Rogerom Almom a Volvo Trucks inžiniermi sa zúčastnia aj zástupcovia veľkých nákupcov dopravy, ako sú
Amazon a IKEA, ale aj vedúci pracovníci dopravných spoločností DFDS v Európe a distribútorov piva Manhattan v USA. Politické povzbudenie môže mať veľký vplyv na urýchlenie implementácie a táto udalosť tiež poukáže na rozsiahly vládny motivačný program, ktorý bol spustený v Nemecku v spojení so zavádzaním elektromobility.


PREPOJENIE NA UDALOSŤ
 

Prepojenie na obrázky


Dátum a čas:
12. októbra 2021 o 15:00 hod.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.