Trucks

Spoločnosť Volvo Trucks je lídrom na trhu elektrických nákladných vozidiel v Európe

Nové štatistiky ukazujú, že spoločnosť Volvo Trucks bola v roku 2021 lídrom na trhu ťažkých plne elektrických nákladných vozidiel v Európe s podielom 42 %. V roku 2021 spoločnosť prijala objednávky, vrátane záväzných budúcich objednávok, na viac ako 1 100 elektrických nákladných vozidiel po celom svete.
Volvo Trucks je lídrom na trhu elektrických nákladných vozidiel v Európe
Spoločnosť Volvo Trucks je lídrom na trhu elektrických nákladných vozidiel a prijala objednávky, vrátane záväzných budúcich objednávok, na viac ako 1,100 elektrických nákladných vozidiel po celom svete.

Odvetvie medzinárodnej kamiónovej dopravy prechádza transformáciou smerom k udržateľnejšej doprave, keďže predaj ťažkých batériových elektrických nákladných vozidiel sa začína zvyšovať, pričom Európa je na čele. Čoraz viac ťažkých plne elektrických nákladných vozidiel jazdí v komerčnej doprave.

Štatistiky skupiny IHS Markit pre analýzu trhu ukazujú, že v roku 2021 bolo v Európe zaregistrovaných celkovo 346 elektrických nákladných vozidiel (≥16 ton), čo predstavuje nárast o 193 % v porovnaní s rokom 2020. Najväčší podiel na trhu má spoločnosť Volvo Trucks so 42 %. Krajiny v Európe s najväčším počtom registrovaných elektrických nákladných vozidiel (≥16 ton) sú Švajčiarsko, Nórsko, Švédsko a Holandsko. *

„Sme odhodlaní riadiť revolúciu elektrických nákladných vozidiel a naša vedúca pozícia na trhu v Európe je dôkazom, že to robíme. Aj keď sú objemy stále nízke, vidíme rýchlo rastúci záujem v Európe, Severnej Amerike a iných častiach sveta. V roku 2021 sme prijali objednávky, vrátane dopytov so zámerom kúpy, na viac ako 1 100 nákladných vozidiel vo viac ako 20 krajinách. Som presvedčený, že ponúkať elektrickú dopravu s nulovými emisiami sa stáva kľúčovou konkurenčnou výhodou,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.


Spoločnosť Volvo Trucks začala sériovú výrobu elektrických nákladných vozidiel v roku 2019 ako jedna z prvých značiek nákladných vozidiel na svete. Keď sa na jeseň tohto roku začne výroba ťažkých plne elektrických modelov Volvo FH, Volvo FM a Volvo FMX, Volvo bude mať najkompletnejší rad elektrických vozidiel v globálnom odvetví nákladných vozidiel. Volvo dodalo elektrické vozidlá širokému spektru zákazníkov v Európe, Severnej Amerike a Austrálii. Cieľom spoločnosti je, aby polovica jej celkového predaja nákladných vozidiel bola do roku 2030 elektrická.


„Je jasné, že tieto čísla hovoria o našom veľmi dobrom začiatku v predaji .Vďaka širšej ponuke elektrických nákladných vozidiel bude možné elektrifikovať takmer polovicu ťažkej cestnej dopravy. Tento podiel sa bude zvyšovať s predlžujúcou sa vzdialenosťou dojazdu elektrických nákladných vozidiel a neustále sa rozvíjajúcou infraštruktúrou nabíjania pre ťažké nákladné vozidlá,“ hovorí Roger Alm.


*Zdroj: IHS Markit, ihsmarkit.com. Európa okrem Spojeného kráľovstva

Štatistika IHS Markit o počte registrovaných nákladných vozidiel (≥16 ton) v Európe v roku 2021, okrem Spojeného kráľovstva:

 

Krajina

Celkový objem predaných
vozidiel v roku 2021

Švajčiarsko

77

Nórsko

56

Švédsko

47

Holandsko

42

Nemeck

37

Francúzsko

25

Dánsko

21

Španielsko

11

Taliansko

9

Maďarsko

7

Poľsko

4

Belgicko

3

Česká republika

2

Fínsko

2

Írsko

2

Rakúsko

1

Celkom

346

 

Popis: Spoločnosť Volvo Trucks bola v roku 2021 lídrom na trhu ťažkých elektrických nákladných vozidiel v Európe a prijala objednávky na viac ako 1 100 elektrických nákladných vozidiel po celom svete.

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.