Trucks

Spoločnosť Volvo Trucks predstaví na IAA svoju cestu k nulovým emisiám a nulovým nehodám

Volvo Trucks odprezentuje svoju silnú pozíciu v oblasti elektromobility na IAA Transportation, významnom svetovom veľtrhu mobility, dopravy a logistiky. Spoločnosť tiež predstaví nové bezpečnostné riešenia a najnovšie technológie na dekarbonizáciu dopravy.
Modelový rad elektrických nákladných vozidiel Volvo Trucks je najširší v tomto odvetví, pričom v Európe sú dostupné aj tri modely tažkých elektrických nákladných vozidiel.

Hlavnou témou spoločnosti Volvo Trucks na medzinárodnej výstave IAA Transportation for Commercial Vehicles, ktorá sa koná 20..-25. septembra 2022 v Hannoveri, je „Towards Zero“ – smerovanie k nulovým emisiám a nulovým nehodám.

Spoločnosť Volvo Trucks odprezentuje svoj rad elektrických nákladných vozidiel – najširší v odvetví – s tromi ťažkými a dvomi stredne ťažkými modelmi, ktoré je možné objednať v Európe. Spoločnosť tiež predstaví komplexnú ponuku služieb pre elektrické nákladné vozidlá, ako je plánovanie dojazdu a trasy, riešenie nabíjania a financovanie. Zároveň Volvo ukáže ďalšie riešenia hnacej línie, ktoré umožnia dopravcom dosiahnuť solídny pokrok na ich ceste k nulovým emisiám.

„Spolu s našimi zákazníkmi a ich zákazníkmi sme na ceste k nulovým emisiám. Tešíme sa na predstavenie našich skvelých nákladných vozidiel a služieb, ktoré umožňujú dopravcom znižovať CO2 a zároveň prevádzkovať konkurencieschopné podnikanie. Bez ohľadu na hnaciu líniu – elektrické, plynové alebo konvenčné naftové nákladné vozidlo – ponúkame riešenia na zvýšenie energetickej účinnosti a zníženie klimatickej stopy,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

V oblasti bezpečnosti Volvo Trucks okrem iného predstaví svoj nový bezpečnostný systém, ktorý pomáha chrániť chodcov a cyklistov. Systém zahŕňa duálny radar na každej strane nákladného vozidla, ako aj funkcie podporované kamerou.

Spoločnosť Volvo Trucks bude mať k dispozícii niekoľko nákladných vozidiel na testovacie jazdy v exteriérovej časti areálu výstavy, ako napríklad Volvo FL Electric a Volvo FE Electric. Okrem toho budú na vonkajšej výstavnej ploche vystavené aj ďalšie nákladné vozidlá ako Volvo FH s I-Save, Volvo FM LNG a Volvo FH16 pre najťažšie prepravné úlohy.


Tlačová konferencia a možnosť pre interview:

Stánok Volvo Trucks, hala 21, č.stánku A35
Kedy: Pondelok, 19.septembra od  11:50 

Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks, a Jessica Sandström SVP globálna produktová riaditeľka v spoločnosti Volvo Trucks budú k dispozícii na rozhovor počas 19.septembra.

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.