Trucks

Volvo Trucks zlepšuje jazdné vlastnosti a efektivitu svojich nákladných vozidiel určených pre mestskú prevádzku

Volvo FL a FE, ktoré sa najčastejšie využívajú pre distribúciu v mestách a prímestských oblastiach, dostali nové, modernizované prevodovky, ktoré ponúkajú vyššiu efektivitu a plynulejšiu jazdu.
Volvo Trucks zlepšuje jazdné vlastnosti a efektivitu svojich nákladných vozidiel určených pre mestskú prevádzku
Pre zlepšenie a optimalizáciu jazdy majú modely Volvo FL a FE rôzne jazdné režimy: ekonomický, výkon a off-road.

Volvo FL je malý a agilný člen modelového radu Volvo Trucks a so svojou úplne novou 8-stupňovou plne automatickou prevodovkou (o dva stupne vyššia ako predošlý model) ponúka úsporu paliva až 4 %.

„S novou prevodovkou tiež ponúkame plnú funkciu PTO (výber výkonu) počas státia, vďaka čomu je všestrannejšia a perfektná pre sklápače, sypače soli, snežné pluhy a mnoho ďalších podobných špecifikácií,“ hovorí Kenneth Ackerberg, produktový manažé pre modely Volvo FL a FE.

Väčšie  Volvo FE má teraz rovnakú modernizovanú prevodovku I-Shift, používanú v ťažkých modeloch Volvo Trucks, vďaka čomu je radenie až o 30 % rýchlejšie.

Výrazné zlepšenie jazdných vlastností je dosiahnuté novým spôsobom interakcie prevodovky I-Shift s motorom. Modernizácia zahŕňa rýchlejšiu aktiváciu spojky, ktorá má za následok kratšie prerušenie krútiaceho momentu. Taktiež radenie prevodových stupňov je plynulejšie a prináša lepší zážitok z jazdy.

„Rýchlejšie radenie umožňuje efektívnejšie optimalizovať voľbu prevodového stupňa. Jazda v mestách s mnohými rozjazdami a zastávkami vedie k mnohým radeniam, takže vylepšenia budú veľmi citeľné a vodič ich ocení,“ pokračuje Kenneth Ackerberg.

Tri rôzne jazdné režimy pre optimalizáciu jazdy
Pre zdokonalenie a optimalizáciu riadenia modelov Volvo FL a FE existujú tri rôzne jazdné režimy: ekonomický, výkon a off-road. Každý režim sa navolí stlačením tlačidla na prístrojovom paneli, ktorý sa potom zobrazí na združenom displeji. 

„Aby bolo čo najjednoduchšie šetriť palivo, vozidlo štartuje vždy v ekonomickom režime, ktorý ponúka I-roll pri jazde na „nohu“. Výkonový režim je dostupný jednoduchým kliknutím. Pridali sme aj režim off-road, pretože tieto nákladné vozidlá možno aplikovať aj v ľahkom stavebníctve,“ uzatvára Kenneth Ackerberg.

Režim off-road ponúka výborný výkon už pri nízkej rýchlosti, čím je jazda ešte bezpečnejšia a výsledkom je lepšia kontrola nad vozidlom a menej stresu na nekvalitných cestách. 

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.