Trucks

Volvo Trucks otvára závod na výrobu batérií v Belgicku

Volvo Trucks otvára svoj úplne prvý montážny závod na výrobu batérií. Závod so sídlom v belgickom meste Gent bude dodávať batérie pripravené na inštaláciu do plne elektrických ťažkých nákladných vozidiel Volvo.
Volvo Trucks otvára závod na výrobu batérií v Belgicku
Prvý závod na montáž batérií spoločnosti Volvo Trucks v Belgicku bude dodávať batérie šité na mieru pre vysokovýkonné elektrické nákladné vozidlá Volvo.

„Táto investícia je dôkazom nášho silného záväzku k elektrifikácii kamiónovej prepravy. Do roku 2030 bude najmenej 50 percent všetkých nákladných vozidiel, ktoré celosvetovo predávame, elektrických a do roku 2040 budeme uhlíkovo neutrálnou spoločnosťou,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

V novom závode na výrobu batérií budú články a moduly od spoločnosti Samsung SDI zostavené do batériových blokov, ktoré sú šité na mieru pre vysokovýkonný elektrický rad Volvo Trucks: Volvo FH, Volvo FM a Volvo FMX. Sériová výroba sa spustí v treťom štvrťroku tohto roka.

Kratšie dodacie lehoty a zvýšená cirkulácia
Každá batéria má kapacitu 90 kWh a zákazník si môže svoje nákladné vozidla vybaviť až šiestimi batériami (540 kWh). Počet batérií závisí od konkrétnych požiadaviek zákazníka na dojazd a nosnosť vozidla.

„Integráciou procesu montáže batérií do nášho výrobného toku môžeme skrátiť dodacie lehoty pre našich zákazníkov a zabezpečiť vysokovýkonné batérie a zároveň zvýšiť cirkuláciu,“ hovorí Roger Alm.

Batérie Volvo Trucks sú navrhnuté tak, aby ich bolo možné neskôr repasovať, renovovať a znova použiť. Samotná výroba je poháňaná 100% obnoviteľnou energiou.

Elektrické riešenia pre väčšinu prepravných potrieb
Vďaka výrobe troch vysokovýkonných plne elektrických modelov od tohto roku v Európe, spoločnosť Volvo Trucks ponúkne celkovo šesť modelov elektrických nákladných vozidiel na celom svete, ktoré pokrývajú všetky oblasti - od mestskej distribúcie a odvozu odpadu až po regionálnu prepravu a stavebné práce.

“Sériovú výrobu elektrických nákladných vozidiel sme spustili už v roku 2019 a máme vedúce postavenie na trhu v Európe aj Severnej Amerike. S rýchlym rozvojom nabíjacích sietí a vylepšeniami technológie batérií som presvedčený, že vo veľmi blízkej budúcnosti uvidíme rýchlu transformáciu celého odvetvia nákladných vozidiel,“ hovorí Roger Alm.

 

Link na obrázky vo vysokom rozlíšení 

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.