Trucks

Zahájenie predaja modelov ťažkého radu elektrických nákladných vozidiel Volvo

Predaj modelov ťažkého radu elektrických nákladných vozidiel Volvo Trucks sa teraz po oficiálnom otvorení objednávkového systému skutočne rozbehne.
Zahájenie predaja modelov ťažkého radu elektrických nákladných vozidiel Volvo
Spoločnosť Volvo Trucks teraz oficiálne otvorila objednávkový systém pre rad vysokovýkonných elektrických nákladných vozidiel.

Spoločnosť Volvo Trucks teraz oficiálne otvorila objednávkový systém pre rad vysokovýkonných elektrických nákladných vozidiel Volvo FH, Volvo FM a Volvo FMX. Sériová výroba sa spustí na jeseň a postupne bude narastať. Elektrické nákladné vozidlá sa začnú vyrábať v CO2 neutrálnom závode Tuve v Göteborgu.

„Toto je míľnik pre Volvo Trucks. Záujem o objednávanie týchto fantastických nákladných vozidiel je zo strany zákazníkov veľký. Doteraz sme so zákazníkmi a obchodnými partnermi podpisovali predbežné objednávky, no teraz začíname podpisovať pevné objednávky, čo je veľký krok vpred pre elektrifikáciu,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

V roku 2021 spoločnosť Volvo Trucks prijala objednávky, vrátane zmlúv o budúcej zmluve, na viac ako 1 100 elektrických nákladných vozidiel vo viac ako 20 krajinách.

Elektrické verzie stredne ťažkých nákladných vozidiel Volvo FE, Volvo FL a Volvo VNR sú už v sériovej výrobe. Najväčšími trhmi pre elektrické nákladné vozidlá Volvo v Európe sú v súčasnosti Nórsko, Švédsko a Nemecko. Volvo Trucks je lídrom na trhu ťažkých elektrických nákladných vozidiel v Európe s podielom na trhu 42 % v roku 2021 a má vedúce postavenie aj v Severnej Amerike.

„Schopnosť ponúkať tiché prepravné riešenia s nulovými emisiami výfukových plynov sa jednoznačne stáva konkurenčnou výhodou,“ komentuje Roger Alm.

S celkovo šiestimi modelmi elektrických nákladných vozidiel vo výrobe od tohto roku má Volvo Trucks najkompletnejší rad elektrických nákladných vozidiel, ktorý pokrýva všetko od mestskej distribúcie a manipulácie s odpadom až po mestskú stavebnú dopravu a regionálnu nákladnú dopravu. Cieľom spoločnosti je, aby polovica jej celkového predaja nákladných vozidiel bola do roku 2030 elektrická.

Fakty:

  • Ťahače modelov Volvo FH, Volvo FM a Volvo FMX Electric sú teraz uvedené do predaja.
  • Podvozky budú zaradené do predaja vo štvrtom štvrťroku 2022.


     Link na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.