Trucks

Najväčšia svetová súťaž pre servisných technikov má už svojich víťazov

A víťazom sa stáva…..Víťazný tím najväčšej svetovej súťaže na trhu služieb VISTA* je už známy. Po napínavom finále v rodnom meste značky Volvo, vo švédskom Göteborgu, sa tím Kiired Insenerid z Estónska vyšplhal na samý vrchol.
Najväčšia svetová súťaž pre servisných technikov má už svojich víťazov
Do finále tohtoročnej súťaže VISTA sa zapojilo 43 tímov z celého sveta.

Viac ako 16 000 servisných technikov v približne 4 500 tímoch z globálnej siete autorizovaných servisov Volvo Trucks a Volvo Buses sa zúčastnilo tohtoročného šampionátu VISTA – celosvetového podujatia, ktoré sa prvýkrát uskutočnilo už v roku 1957.

Hlavným cieľom súťaže VISTA je podporiť rozvoj kompetencií a vybudovať tímového ducha a hrdosť. Vysoko kvalifikovaní a motivovaní technici pomáhajú dielňam Volvo Trucks vykonávať diagnostiku porúch a odstraňovať problémy nákladných vozidiel „správne na prvýkrát“, včas a podľa vysokých štandardov kvality. Tieto zručnosti sú kľúčové pre pomoc zákazníkom pri dosahovaní maximálnej prevádzkyschopnosti ich nákladných vozidiel. A hlavným prínosom je zlepšenie kvality služieb našim zákazníkom.

Vo finále, ktoré sa konalo v Göteborgu, súťažilo 43 tímov technikov a pracovníkov servisu počas dvoch dní, a to s cieľom vyriešiť úlohy na šiestich stanovištiach. Súčasťou bolo vyhľadávanie porúch, opravy prevodovky I-Shift a karosérie. Dve stanice s virtuálnou realitou boli zamerané na elektrické vozidlá, jedna úloha pozostávala z inštalácie elektromotora na nákladné vozidla. Počty elektrických nákladných vozidiel aj autobusov v súčasnosti rýchlo rastú a schopnosť bezpečne pracovať s elektromotormi je dôležitou zručnosťou technikov prakticky v každej dielni po celom svete.

„Naši mechanici zohrávajú kľúčovú úlohu pri prispievaní k úspechu našich zákazníkov tým, že udržujú ich nákladné vozidlá na ceste, a VISTA je pre nich skvelý spôsob, ako zlepšiť svoje dielenské zručnosti. Som veľmi ohromený technickými znalosťami tímov v tomto roku a rýchlosťou, s akou riešili výzvy, ktoré im boli prezentované,“ komentuje Roger Alm, prezident Volvo Trucks.

Najlepšie 3 tímy súťaže VISTA World Championship 2022:

Kiired Insenerid            Estónsko
Titan                                 Dánsko
SWIS                               Švajčiarsko
       


Súťaž VISTA
*VISTA je vyskladaná zo začiatočných písmen spojenia Volvo International Service Training Awards (Volvo medzinárodné ocenenie pre vyškolených technikov). Začalo sa to v roku 1957 a pôvodne išlo o súťaž pre technikov Volvo vo Švédsku. O 20 rokov neskôr, do roku 1977, sa dostala na všetky kontinenty a prilákala zástupcov autorizovaných servisov Volvo z celého sveta. VISTA je dnes bienále a najväčšia súťaž pre pracovníkov na trhu služieb na svete.

VISTA je otvorená pre autorizované servisy Volvo Trucks a Volvo Buses a ich technikov po celom svete. Na to, aby sa zúčastnené tímy kvalifikovali, musia absolvovať dve časti pozostávajúce z teoretickej a technickej časti

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.