Trucks

Volvo Trucks predstavuje novú plne elektrickú nápravu pre dlhší dojazd

Volvo Trucks na svetovom veľtrhu mobility, dopravy a logistiky IAA v nemeckom meste Hannover predstavilo úplne novú, plne elektrickú zadnú nápravu. Nová „e-náprava“ poskytuje viac priestoru pre batérie, čo znamená ešte dlhší dojazd pre batériové elektrické nákladné vozidlá Volvo.
Volvo Trucks predstavuje novú plne elektrickú nápravu pre dlhší dojazd
Nová e-náprava poskytuje viac priestoru a do vozidla možno umiestniť viac batérií pre dlhší celkový dojazd

Volvo Trucks má najširšiu ponuku batériových elektrických nákladných vozidiel v odvetví, so šiestimi rôznymi modelmi v sériovej výrobe.
 

Nová e-náprava, predstavená na veľtrhu IAA v nemeckom meste Hannover, ponúka ešte viac priestoru pre batérie – teda aj možnosť umiestniť viac batérií na nákladnom vozidle integráciou elektromotorov a prevodovky do zadnej nápravy. Viac batérií znamená dlhší dojazd, čo vytvára príležitosti pre elektrifikáciu prepravy na dlhšie vzdialenosti. Na elektrických nákladných vozidlách s palivovými článkami, ktoré budú predstavené v druhej polovici tohto desaťročia, sa väčší priestor môže využiť pre inštaláciu ďalších komponentov.

„Je to prelom pre elektrické nákladné vozidlá a jasný signál, že v blízkej budúcnosti bude veľký dopyt po verejných rychlonabíjačkách pre ťažké nákladné vozidlá, v neposlednom rade pozdĺž diaľnic,“ hovorí Jessica Sandström, SvP Global Product Management spoločnosti Volvo Trucks.

Doplnenie aktuálnej ponuky
Volvo Trucks o niekoľko rokov zaháji sériovú výrobu nákladných vozidiel s kabínou a motorom s novou e-nápravou a doplní súčasný rad batériových elektrických nákladných vozidiel.
 

„Budeme pokračovať s našimi všestrannými batériovými elektrickými vozidlami, ktoré sa už vyrábajú. V súčasnej dobe môžu pokryť širokú škálu prepravných úloh. Za pár rokov ponúkneme túto novú zadnú e-nápravu zákazníkom, ktorí tak budú schopní jazdiť dlhšie trasy ako dnes,“ pokračuje Jessica Sandström.

Volvo Trucks má trojstrannú stratégiu k dosiahnutiu nulových emisií; elektrické batérie, palivové články a spaľovacie motory na obnoviteľné palivá, ako je bioplyn, HVO alebo dokonca zelený vodík.

„Pre boj so zmenou klímy sú potrebné rôzne technické riešenia, pretože dostupnosť energetickej a palivovej infraštruktúry sa medzi krajinami a regiónmi a taktiež medzi rôznymi dopravnými úlohami líši,“ uzatvára Jessica Sandström.

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.