Trucks

Volvo je lídrom na rýchlo sa rozvíjajúcom trhu elektrických nákladných vozidiel

V minulom roku rástol počet ťažkých elektrických nákladných vozidiel na európskych a amerických cestách rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Spoločnosť Volvo Trucks teraz celosvetovo predala viac ako 4 300 elektrických nákladných vozidiel vo viac ako 38 krajinách. V Európe je Volvo Trucks lídrom s 32% podielom na trhu ťažkých elektrických nákladných vozidiel a v Severnej Amerike bola takmer polovica všetkých ťažkých elektrických nákladných vozidiel registrovaných v roku 2022 značka Volvo.
Volvo je lídrom na rýchlo sa rozvíjajúcom trhu elektrických nákladných vozidiel
Volvo Trucks predalo viac ako 4300 elektrických nákladných vozidiel vo viac ako 38 krajinách po celom svete.

V roku 2022 vzrástol trh ťažkých (≥16 ton) elektrických nákladných vozidiel v Európe o 200 % na 1 041 nákladných vozidiel a Volvo Trucks má na tomto trhu najvyšší podiel.
 

„Sme odhodlaní byť lídrom prechodu na elektrické nákladné vozidlá. Naše vedúce postavenie na európskom, americkom i ďalších trhoch v roku 2022 je dôkazom toho, že to robíme. Trh s elektrickými vozidlami je síce stále malý, ale trend je jasný: mnoho našich zákazníkov teraz začína svoj vlastný prechod na elektrický pohon. Máme v úmysle byť hlavnou hybnou silou tohto prechodu a usilujeme o to, aby 50 % nášho celosvetového predaja nových nákladných vozidiel bolo v roku 2030 elektrických,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.
 

Od zahájenia výroby plne elektrických nákladných vozidiel v roku 2019 spoločnosť Volvo Trucks predala viac ako 4 300 elektrických nákladných vozidiel vo viac ako 38 krajinách po celom svete. Volvo v súčasnej dobe ponúka najširší produktový rad v obore so šiestimi produktami v sériovej výrobe, ktoré pokrývajú veľmi širokú škálu špecifikácií nielen do miest, ale aj medzi nimi.
 

"Teraz máme produktové portfólio, ktoré dokáže pokryť väčšinu typov prepravy pre všetkých zákazníkov. Keď sa pozrieme na vzorce toku tovaru, je možné elektrifikovať takmer polovicu všetkých prepráv s naším radom elektrických nákladných vozidiel," komentuje Roger Alm. "Berieme to ako naše poslanie podporovať našich zákazníkov, aby to dosiahli."
 

Všimnite si, že:
• Všetky odkazy na „Európa“ znamenajú Európsku úniu vrátane Nórska a Švajčiarska.
• Údaje o podielu na trhu a celkovom raste spoločnosti Volvo vychádzajú z oblasti ťažkých (≥16 ton) elektrických nákladných vozidiel v Európe a zahŕňajú obsah dodávaný spoločnosťou IHS Markit.
• Severná Amerika znamená USA a Kanadu. Pozícia podielu spoločnosti Volvo Trucks na trhu pre Severnú Ameriku je založená na obsahu dodávanom spoločnosťou Volvo Trucks North America.  Prehlásenie; „je možné elektrifikovať takmer polovicu všetkých prepráv“, odkazuje na štatistiku Eurostatu „Diaľková cestná nákladná preprava“, ktorá ukazuje, že takmer polovica všetkého tovaru prepravovaného po cestách v Európe cestovala na vzdialenosť menšiu ako 300 km.

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.