Trucks

Volvo Trucks dodala 15 elektrických ťažkých nákladných vozidiel spoločnosti Primafrio Group v Španielsku

Spoločnosť Volvo Trucks nedávno dodala 15 elektrických nákladných vozidiel ťažkého radu španielskej logistickej spoločnosti Primafrio.
Volvo Trucks dodala 15 elektrických ťažkých nákladných vozidiel spoločnosti Primafrio Group v Španielsku
Flotila nových elektrických vozidiel ťažkého radu spoločnosti Primafrio Group

Predaj elektrických nákladných vozidiel ťažkého radu sa v Európe zrýchľuje a mnoho logistických spoločností má záujem zvládnuť väčší objem svojich prepravných aktivít elektrickými vozidlami s nulovými emisiami výfukových plynov.
 

Primafrio Group, medzinárodná logistická spoločnosť so sídlom na juhovýchode Španielska, sa špecializuje na prepravu chladeného tovaru predovšetkým ovocia a zeleniny zo Španielska a Portugalska do ďalších európskych krajín. Primafrio sa rozhodla investovať do nákupu 15 nákladných vozidiel Volvo FH Electric, ktoré patria medzi prvé ťažké elektrické nákladné vozidlá používané na španielskych cestách. V prevádzke budú už v januári 2023.
 

Elektrické nákladné vozidlá budú slúžiť pre regionálnu prepravu ovocia a zeleniny zo sadov v regióne Murcia, známom ako „zeleninová záhrada Európy“, do prevádzok Primafrio k ďalšej preprave do Nemecka. Primafrio je logistickým dodávateľom pre EDEKA, najväčší maloobchodný reťazec s potravinami v Nemecku.
 

„Sme radi, že môžeme prispieť k tomu, aby súčasťou logistického reťazca boli nulové emisie a urýchliť prechod na elektrické vozidlá. Dodanie týchto 15 elektrických nákladných vozidiel spoločnosti Primafrio Group znamená novú éru v preprave tovaru v našej krajine a ukazuje, že produktivita, výkon a udržateľnosť môžu ísť ruka v ruke,“ vysvetľuje Giovanni Bruno, výkonný riaditeľ Volvo Trucks Španielsko.
 

„V Primafrio sme oddaní udržateľnej mobilite a aktívne sa zapájame do množstva iniciatív, ktorých cieľom je zlepšiť energetickú účinnosť a znížiť znečistenie a emisie skleníkových plynov. Volvo Group je priekopníkom v oblasti elektrických riešení, a preto nás teší, že ich nákladné vozidlá sú súčasťou nášho vozového parku,“ hovorí José Esteban Conesa, predseda Primafrio Group.

Primafrio investovalo do vlastnej nabíjacej infraštruktúry s 10 rýchlo-nabíjačkami inštalovanými vo svojich prevádzkach.
 

Ako prvý globálny výrobca, ktorý tak učinil, zahájila spoločnosť Volvo Trucks sériovú výrobu ťažkých elektrických nákladných vozidiel v septembri 2022 a má najkompletnejšiu ponuku elektrických nákladných vozidiel v odbore. Globálnym cieľom spoločnosti Volvo Trucks je, že v roku 2030 bude 50 % všetkých nových predaných nákladných vozidiel elektrických.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.