Trucks

Volvo dodáva 20 elektrických nákladných vozidiel spoločnosti DFDS v Göteborgu

Dnes, Volvo Trucks odovzdáva 20 plne elektrických ťažkých nákladných vozidiel logistickej spoločnosti DFDS vo švédskom Göteborgu. Dodávka je súčasťou celkovej objednávky na 125 elektrických nákladných vozidiel, ktorú DFDS zadala spoločnosti Volvo. Časť novej elektrickej flotily bude zastrešovať prepravu tovaru do a z montážneho závodu Volvo Trucks v Göteborgu.
Volvo dodáva 20 elektrických nákladných vozidiel spoločnosti DFDS v Göteborgu

DFDS, najväčšia prepravná a logistická spoločnosť v severnej Európe, zadala jednu z najväčších objednávok na batériové elektrické nákladné vozidlá Volvo – 125 modelov Volvo FM Electric. Teraz 20 z týchto nákladných vozidiel začína svoju premiéru v komerčnej premávke.

Štrnásť nákladných vozidiel nabíjaných pomocou zelenej elektriny bude nasadených na prepravu do/z továrne na výrobu ťažkých nákladných vozidiel Volvo neďaleko Göteborgu. Iniciatíva predstavuje dôležitý krok k dosiahnutiu cieľa udržateľnosti spoločnosti Volvo Trucks – mať do roku 2040 100 % dodávateľský reťazec bez fosílnych palív. Okrem toho štyri z 20 nákladných vozidiel dodaných do DFDS obsahujú oceľ bez fosílnych palív


„Pevne veríme, že pôjdeme príkladom a začať používať nákladné vozidlá s nulovými výfukovými emisiami v našom vlastnom toku tovaru je dôležitou súčasťou našej stratégie na vytvorenie udržateľného dopravného systému svetovej triedy. Som naozaj hrdý, že máme na tejto ceste partnera DFDS,“ vysvetľuje Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Nasadenie elektrických nákladných vozidiel s nulovými emisiami výfukových plynov je aj súčasťou ambície DFDS stať sa do roku 2050 uhlíkovo neutrálnym.

„Nahradenie našich konvenčných, naftových nákladných vozidiel alternatívami, ako je Volvo FM Electric, bude mať významný vplyv na naše emisie uhlíka. Toto úsilie si však vyžaduje oveľa viac ako len finančné investície. Aby sa naše ambície v oblasti klímy stali skutočnosťou, je dôležité spolupracovať s poskytovateľmi energie a lídrami v odvetví, ako je spoločnosť Volvo Trucks. Prechod si vyžaduje správnu infraštruktúru a spoluprácu v rôznych oblastiach našej spoločnosti. Jednotlivec to dosiahnuť nedokáže,“ hovorí Niklas Andersson, výkonný viceprezident a vedúci divízie logistiky v DFDS.

Od spustenia výroby plne elektrických nákladných vozidiel v roku 2019 spoločnosť Volvo Trucks predala viac ako 4 300 elektrických nákladných vozidiel vo viac ako 38 krajinách po celom svete. Volvo v súčasnosti ponúka najširší produktový rad v tomto odvetví so šiestimi elektrickými modelmi v sériovej výrobe, ktoré zabezpečujú širokú škálu prepravy v mestách a medzi nimi. Globálnym cieľom spoločnosti Volvo Trucks je to, aby od roku 2030 bolo 50 % všetkých predaných nových nákladných vozidiel elektrických.

O spoločnosti DFDS
DFDS poskytuje trajektové a logistické služby v Európe a Turecku, pričom generuje ročné príjmy 17 miliárd DKK. Jej 8 000 zamestnancov sa nachádza na trajektoch a nákladných vozidlách, ako aj v kanceláriách v 20 krajinách. DFDS bola založená v roku 1866, má sídlo v Kodani a je kótovaná na burze Nasdaq Copenhagen.


LINK
 na fotky vo vysokom rozlíšení.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.