Trucks

Volvo prijalo rekordnú objednávku až na 1,000 elektrických nákladných vozidiel

Spoločnosť Volvo Trucks podpísala zmluvu o zámere predať 1,000 elektrických nákladných vozidiel do roku 2030 spoločnosti Holcim, jednému z najväčších svetových poskytovateľov stavebných riešení. Dohoda je doteraz najväčšou komerčnou objednávkou na elektrické nákladné vozidlá Volvo a prvých 130 kusov bude dodaných v rokoch 2023 a 2024.
Volvo prijalo rekordnú objednávku až na 1,000 elektrických nákladných vozidiel
Spoločnosť Volvo Trucks dostala objednávku na 1,000 elektrických nákladných vozidiel, čo je doteraz najväčšia objednávka elektrických nákladných vozidiel pre tohto výrobcu.

Holcim je globálny výrobca stavebných riešení so sídlom vo Švajčiarsku. Teraz sa so svojimi zmluvnými partnermi a spoločnosťou Volvo Trucks dohodli, že do roku 2030 plánujú nasadiť 1,000 elektrických nákladných vozidiel Volvo vo svojich prevádzkach po celej Európe.

Prvých 130 elektrických nákladných vozidiel Volvo FH a Volvo FM bude dodaných na trhy vrátane Francúzska, Nemecka, Švajčiarska a Spojeného kráľovstva v priebehu štvrtého štvrťroka 2023 a celého roka 2024.

Dohoda je výsledkom širšieho partnerstva medzi Holcim a Volvo Group.

„Dlhodobá spolupráca a silný záväzok skutočne niečo zmeniť sú nevyhnutné na to, aby sa veľké zníženie emisií CO2 stalo realitou. Som veľmi hrdý na partnerstvo, ktoré sme vytvorili so spoločnosťou Holcim, a na výsledky, ktoré spolu dosahujeme,“ hovorí Martin Lundstedt, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Volvo Group

„Transformácia na nulové emisie si vyžaduje veľmi úzke partnerstvo naprieč hodnotovými reťazcami. Sme nadšení, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou Volvo na dekarbonizácii logistiky našich európskych zastúpení vďaka elektrickým vozovým parkom, čím sa približuje k nášmu cieľu dosiahnuť 30 % bezemisných ťažkých nákladných vozidiel do roku 2030,“ hovorí Jan Jenisch, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Holcim.

Nahradením 1,000 existujúcich modelov Volvo FH s naftovým pohonom za modely Volvo FH Electric využívajúce zelenú elektrinu na typickej trase by sa mohlo ročne ušetriť až 50,000 ton CO2.

Obe spoločnosti sa zaviazali k iniciatíve Science-based targets, ktorá podporuje ambiciózne klimatické opatrenia v súkromnom sektore, a obe sú tiež zakladajúcimi členmi First Movers Coalition (FMC).

FAKTY: FMC
FMC (First Movers Coalition) je koalícia spoločností, ktoré využívajú svoju kúpnu silu na vytvorenie prvotných trhov pre inovatívne čisté technológie v ôsmich odvetviach, ktoré je ťažké limitovať.

Fakty: Iniciatíva zameraná na vedecké ciele
Iniciatíva Science-based Targets (SBTi) podporuje ambiciózne opatrenia v oblasti klímy v súkromnom sektore tým, že umožňuje organizáciám stanoviť vedecky podložené ciele pre níženie emisií. Ciele sa považujú za „vedecky podložené“ vtedy, ak sú v súlade so stanoviskom najnovšej vedy o klíme, čo je potrebné na splnenie cieľov Parížskej dohody – obmedzenie globálneho otepľovania na 1,5 °C v porovnaní s predošlými úrovňami.

Fakty: Holcim
Holcim je globálna spoločnosť v oblasti trvalo udržateľných stavebných riešení so sídlom vo Švajčiarsku. Má zastúpenie vo viac ako 60 krajinách a približne 60,000 zamestnancov.

Ďalšie informácie
Úspora CO2 je založená na výpočtoch pomocou Kalkulačky environmentálnej stopy Volvo Trucks (porovnáva produkciu CO2 počas ročného najazdenia 80,000 km pre nákladné vozidlo s celkovou hmotnosťou 44 ton a za predpokladu, že ekvivalent nafty používa 7 % bionafty a dosahuje priemerne 23 l / 100 km).

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.