Trucks

Volvo Trucks predstavuje nový videoklip pre zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky

ZASTAV, POOBZERAJ SA A ZAMÁVAJ! Jednoduchý odkaz, ktorý môže zachrániť životy. A to je tiež téma nového videoklipu spoločnosti Volvo Trucks, ktorý bol predstavený počas Globálneho týždňa bezpečnosti cestnej premávky OSN 2023. Cieľom je osloviť školákov na celom svete a vštepiť im dôležitosť bezpečného správania, ako aj zvýšiť povedomie o ťažkých vozidlách v prevádzke.
Volvo Trucks predstavuje nový videoklip pre zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky
ZASTAV, POOBZERAJ SA A ZAMÁVAJ! To je téma nového videoklipu spoločnosti Volvo Trucks, ktorý bol predstavený počas Globálneho týždňa bezpečnosti cestnej prevádzky OSN 2023. Cieľom je naučiť školákov na celom svete, ako sa chovať, aby boli vo väčšom bezpečí v cestnej prevádzke.

Každý rok je pri dopravných nehodách usmrtených približne 1,3 milióna ľudí a 50 miliónov je zranených. U ľudí vo veku 5-29 rokov to predstavuje najväčšie riziko ohrozenia života. A na cestách je 1 zo 4 úmrtí medzi chodcami a cyklistami.

V snahe zmeniť toto číslo k lepšiemu usporadúva Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) každoročný Globálny týždeň bezpečnosti cestnej premávky OSN – pozýva jednotlivcov a organizácie, aby prispeli k dosiahnutiu cieľa OSN a tým je zníženie úmrtnosti a zranení v cestnej premávke o 50 % do roku 2030.

Príspevkom Volvo Trucks je školiaci program pre deti s názvom ZASTAV, POOBZERAJ SA A ZAMÁVAJ, ktorý ich učí, ako sa v prevádzke chovať bezpečnejšie. Program zahŕňa úplne novú pieseň a videoklip, ktorý povzbudzuje deti na celom svete k bezpečnému prechádzaniu cez cesty.

„V spoločnosti Volvo máme bezpečnosť v našej DNA; nezameriavame sa iba na bezpečnostné prvky v našich vozidlách, ale aj na posilnenie bezpečného správania v prevádzke, čím sa znižuje riziko nehôd,“ hovorí Anna Wrige Berling, riaditeľka pre bezpečnosť prevádzky a produktov spoločnosti Volvo Trucks.

Tancom a hudbou pomáhame šíriť posolstvo
Vo videoklipe vystupujú deti z celého sveta. Vďaka jednoduchým a ľahko vykonateľným tanečným pohybom, ktoré robia naše posolstvo pútavejším a príťažlivejším pre mladých ľudí, pomáhajú šíriť naše pololstvo.

Videoklip a školiaci materiál prezentovaný počas týždňa bezpečnosti cestnej premávky OSN je aktualizovanou verziou programu zahájeného už v roku 2015. Od tej doby program oslovil deti vo viac ako 30 krajinách.

„S novým videoklipom dúfame, že sa nám podarí osloviť ešte viac detí v ešte viacerých krajinách. Školy a organizácie všetkého druhu môžu využívať náš bezpečnostný program na podporu bezpečného správania pre ochrane našich detí a záchranu životov,“ hovorí Anna Wrige Berling.

 

LINK na videoklip
 

Fakty o novom videoklipe
Nový videoklip k piesni Stop Look Wave je súčasťou školiaceho materiálu určeného pre deti vo veku od 8 do 12 rokov. Vyzýva ich, aby sa pred prechádzaní na druhú stranu cesty najskôr zastavili, než vstúpia na vozovku. Potom by sa mali rozhliadnuť oboma smermi, či sa neblíži vozidlo, a nadviazať s vodičom očný kontakt. Potom by mali zamávať na vodiča, a ak vodič mávne naspäť, dáva najavo svoj súhlas, že o nich vie a môžu bezpečne prejsť na druhú stranu cesty.  

 

LINK na fotografie vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.