Trucks

Volvo Trucks predstavuje prvú bezpečnostnú aplikáciu pre elektrické nákladné vozidlá s technológiou AR určenú záchranným zložkám

Spoločnosť Volvo Group, vychádzajúca zo svojho dlhoročného dedičstva bezpečnostných inovácií, je prvým výrobcom nákladných vozidiel, ktorý uviedol na trh bezpečnostnú aplikáciu s rozšírenou realitou (AR) pre elektrické nákladné vozidlá. Vyvinutá je s cieľom poskytnúť špeciálnu podporu záchranným zložkám v prípade núdze. Aplikácia ponúka okamžité, cenné informácie z elektrického nákladného vozidla prichádzajúcemu tímu záchranných zložiek, aby v reálnom čase zabezpečil bezpečné záchranné podmienky.
Volvo Trucks predstavuje prvú bezpečnostnú aplikáciu pre elektrické nákladné vozidlá s technológiou AR určenú záchranným zložkám
Aplikácia Emergency Response Guide poskytuje bezpečnostné informácie pre všetky značky ťažkých elektrických nákladných vozidiel Volvo Group vrátane Volvo Trucks, Renault Trucks a Mack Trucks.

Aplikácia je vyvinutá na poskytovanie okamžitých, cenných informácií z elektrického nákladného vozidla tímu záchranných zložiek, ktorý prichádza na miesto s cieľom vytvoriť bezpečné podmienky pre záchranu.

Elektrické nákladné vozidlá menia svet nielen z hľadiska udržateľnejšej mobility, ale aj z hľadiska spôsobu jazdy a interakcie. Zapojené technológie – najmä vysokonapäťové systémy, ktoré môžu poháňať ťažké elektrické nákladné vozidlo – tiež menia spôsob, akým reagujeme na núdzové situácie. Vyžadujú nové bezpečnostné parametre a rutiny.

„Nielen to demonštruje, ako bezpečnostná vízia spoločnosti Volvo pokrýva situácie, ktoré sa odohrávajú mimo kabíny, ale je to aj o tom, že sa zohľadnili nové bezpečnostné parametre, ktoré so sebou elektrické nákladné vozidlá prinášajú,“ hovorí Anna Wrige Berling, riaditeľka pre bezpečnosť dopravy a produktov v spoločnosti Volvo Trucks. „Chceme poskytnúť informácie záchranárom, aby sa mohli pripraviť na transformáciu smerom k elektrickej doprave a pripraviť sa na nový spôsob práce. Potom je tu skutočnosť, že táto aplikácia je hodnotným využitím rozšírenej reality (AR): technológia je rovnako nevyhnutnou súčasťou našej celkovej bezpečnostnej misie ako ktorákoľvek iná."

Aplikácia Emergency Response Guide, ktorú si teraz môžete bezplatne stiahnuť na Android- a Apple- Store, poskytuje bezpečnostné informácie pre všetky značky ťažkých elektrických nákladných vozidiel Volvo Group vrátane Volvo Trucks, Renault Trucks a Mack Trucks. Pre elektrické nákladné vozidlá Mack budú funkcie AR pridané v priebehu júna 2023.

Kombináciou konektivity, kamery, senzorov, 3D modelovania a rozšírenej reality môže bezpečnostná aplikácia poskytnúť zásahovým zložkám detailný pohľad na vozidlo. Ponúka informácie o umiestnení vysokonapäťových káblov, akumulátorov a ďalších kľúčových komponentov, ako aj podrobné pokyny, ako v prípade núdze bezpečne vypnúť napájanie elektrického vozidla.

Bezpečnostnú aplikáciu vyvinul tím odborníkov z oblasti výskumu a vývoja Volvo Group vo Švédsku, Francúzsku a Spojených štátoch. Aplikácia okrem informácií o rozšírenej realite a 3D modelov obsahuje aj všetku bezpečnostnú dokumentáciu týkajúcu sa elektrického vozidla, ktorá bude užívateľovi aplikácie prístupná po identifikácii vozidla.

„Bezpečnostná aplikácia bola testovaná v rôznych reálnych scenároch a získala pozitívnu spätnú väzbu od prvých respondentov, ktorí ju vyskúšali v teréne,“ hovorí Vincent Barnoux, AR Expert & Business Solution Engineer v skupine Volvo Group.

Volvo Group sa zaviazala podporovať bezpečné a zodpovedné používanie elektrických vozidiel a vývoj tejto aplikácie je len jedným z príkladov pokračujúceho úsilia spoločnosti v tejto oblasti. Skupina Volvo výrazne investuje do vývoja technológie elektrických vozidiel a ponúka širokú škálu elektrických riešení pre komerčné využitie.


Novú aplikáciu Emergency Response Guide si môžete stiahnuť na Apple App Store a Google Play.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.