Trucks

Volvo FH Electric získalo ocenenie “Truck of the Year 2024”

Spoločnosť Volvo Trucks získala prestížne ocenenie v odvetví za svoj model Volvo FH Electric. Je to vôbec prvýkrát, čo toto ocenenie získalo elektrické nákladné vozidlo.
Volvo FH Electric získalo ocenenie “Truck of the Year 2024”
Ťažké elektrické nákladné vozidlo Volvo, model Volvo FH Electric, získalo medzinárodný titul “Truck of the Year 2024”.

Ťažké elektrické nákladné vozidlo Volvo, model Volvo FH Electric, získalo medzinárodný titul “Truck of the Year 2024”. Porota pri svojom rozhodovaní ocenila výkon elektrického nákladného vozidla, plynulú akceleráciu, ticho a prevádzku bez vibrácií.

„Uvedením FH Electric dodala spoločnosť Volvo Trucks na trh najmodernejší rad batériových elektrických vozidiel, ktoré sú vhodné pre širokú škálu prepravných operácií. Je to dôkaz toho, že energetická transformácia naberá na sile aj v dnešnom náročnom podnikateľskom prostredí,“ uviedol Gianenrico Griffini, predseda predstavenstva, International Truck of the Year.

Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks, prevzal prestížne ocenenie včera večer počas slávnostného odovzdávania cien na výstave Solutrans Transport Exhibition vo francúzskom Lyone.

„Som veľmi hrdý na toto uznanie, že náš model Volvo FH Electric získal takéto vysoko rešpektované ocenenie. Prvýkrát v histórii dopravný priemysel zvolil elektrické vozidlo ako nákladné vozidlo roka. Volvo FH Electric predstavuje novú éru v kamiónovej doprave a získanie tohto ocenenia jasne ukazuje, že posun k doprave s nulovými emisiami sa deje tu a teraz,“ povedal Roger Alm.
„Chcem sa úprimne poďakovať všetkým, ktorí k tomuto úspechu prispeli. Je založený na skvelej tímovej práci s vášňou a odhodlaním našich fantastických kolegov v rámci skupiny Volvo Group a na úzkej spolupráci s našimi váženými zákazníkmi, partnermi a dodávateľmi.“

Víťazstvo po štvrtýkrát
Je to už štvrtýkrát, čo bol kultový model Volvo FH vyhlásený za “Truck of the Year”. Volvo FH s takmer 1,4 miliónmi predanými nákladnými vozidlami po celom svete je jedným z najúspešnejších modelov vôbec.

Volvo FH Electric dokáže pracovať s celkovou hmotnosťou 44 ton. Výroba modelu Volvo FH Electric bola zahájená v roku 2022 vo výrobnom závode vo švédskom Göteborgu a v roku 2023 v belgickom Gente.

Kompletný program elektrických nákladných vozidiel
Spoločnosť Volvo Trucks bola prvým svetovým výrobcom, ktorý spustil sériovú výrobu elektrických nákladných vozidiel už v roku 2019, a dnes má širokú škálu elektrických nákladných vozidiel s celkovo šiestimi elektrickými nákladnými vozidlami navrhnutými pre rôzne prepravné úlohy. Spoločnosť Volvo Trucks je lídrom na trhu ťažkých elektrických nákladných vozidiel v Európe s trhovým podielom 49 %.

International Truck of the Year
Organizácia International Truck of the Year bola založená v roku 1977 a tvorí ju 24 novinárov z prestížnych truck magazínov z oblasti úžitkových nákladných vozidiel z celej Európy. Každoročne sa prestížne ocenenie udeľuje nákladnému vozidlu, ktoré bolo uvedené na trh v období predchádzajúcich 12 mesiacov a zároveň najvýraznejšie prispelo k efektivite cestnej prepravy. Hodnotí sa niekoľko kľúčových kritérií vrátane technologických inovácií, komfortu, bezpečnosti, jazdných vlastností, energetickej účinnosti, environmentálnej stopy a celkových nákladov na vlastníctvo (TCO).
https://www.truck-of-the-year.com


Vysvetlenie: “Európou” sa rozumie Európsku úniu vrátane Nórska a Švajčiarska. Podiel spoločnosti Volvo na trhu ťažkých elektrických nákladných vozidiel (≥16 ton) v Európe zahŕňa údaje spoločnosti S&P Global.

 

 

LINK na fotografie vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.