Volvo predstavuje inovované elektrické nákladné vozidlá určené pre mestskú prepravu s nulovými emisiami

S dojazdom až 450 km, o 50 percent kratším časom nabíjania a novými prvkami aktívnej bezpečnosti sú modernizované stredne ťažké elektrické nákladné vozidlá Volvo navrhnuté pre mestské prostredie – prinášajú vyššiu bezpečnosť a logistiku s nulovými emisiami.
Nové Volvo FE a FL Electric – stredne ťažké nákladné vozidlá určené pre mestskú dopravu a logistiku s nulovými emisiami.

Pre mestá, ktoré zavádzajú bezemisné zóny a spoločnosti s vyššími ambíciami v oblasti udržateľnosti, dokážu nákladné vozidlá s nulovými emisiami pre mestskú prepravu a logistiku splniť všetky požiadavky a sú dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Aby spoločnosť Volvo Trucks pomohla firmám naplniť tento cieľ, predstavuje modernizované stredne ťažké vozidlá – Volvo FL Electric a Volvo FE Electric.

Modely Volvo FL a FE sú ideálne pre väčšinu aplikácií v rušnom meste, ako je distribúcia, odvoz odpadu a mestská výstavba. Elektrické verzie sú na trhu od roku 2019 a predávajú sa na viacerých trhoch v Európe, na Strednom východe, v Afrike, Ázii a Austrálii.

Kapacita AC nabíjania batériových elektrických stredne ťažkých nákladných vozidiel sa takmer zdvojnásobila na 43 kW, čím sa skrátil čas potrebný na nabitie batérie približne o 50 percent. Sú vybavené vylepšenými batériami, ktoré na jedno nabitie poskytujú celkový dojazd až 450 km.

„Volvo Trucks má najkomplexnejšiu ponuku elektrických nákladných vozidiel na trhu, ktorú neustále vylepšujeme, aby sme umožnili viacerým prepravným spoločnostiam urobiť krok k vozidlám s nulovými emisiami pre ich každodennú prevádzku,“ hovorí Jessica Sandström, vedúca produktového manažmentu v spoločnosti Volvo Trucks. „Modernizované modely Volvo FL a FE sú ideálnymi pracovnými nástrojmi pre firmy, ktorých prioritou je udržateľnosť, a svojim zákazníkom ponúkajú širokú škálu aplikácií.“

Bezpečnosť je kľúčová u vozidiel Volvo FL a FE, keďže v rušnom meste zvyčajne zdieľajú obmedzený priestor s automobilmi, cyklistami a chodcami. Rad nových funkcií zvyšuje bezpečnosť vodiča aj ostatných účastníkov cestnej premávky a to znamená, že modely Volvo FL a FE už teraz prekračujú všeobecné bezpečnostné predpisy, ktoré vstúpia do platnosti v roku 2024.

Nové modely FL a FE majú tiež nový atraktívny dizajn s prepracovanou maskou, výraznejšími LED svetlometmi a zosilneným kultovým logom Volvo (Iron Mark), ako aj slovným nápisom Volvo.

Navyše, všetky varianty hnacej línie modelov Volvo FL a FE, vrátane elektrických, plynových a naftových pohonov, sú vybavené množstvom nových funkcií, vďaka ktorým sú lepšie pripravené na každodenné výzvy modernej firmy v mestách

Prehľad niektorých inovovaných funkcií Volvo FL a FE:

• Zoštíhlené vonkajšie spätné zrkadlá pre lepší priamy výhľad vodiča.
  • Nové interiérové LED osvetlenie a uzamykateľný úložný priestor.
  • Volvo FL a FE možno vybaviť 360˚ kamerou s pohľadom z vtáčej perspektívy a/alebo bočnou kamerou.
  • Nový kľúč od vozidla je vybavený novými funkciami výhodnými pre užívateľa.
  • Elektrická verzia má nové rozhranie elektrického pomocného pohonu, čo zjednodušuje pripojenie nadstavby a šetrí hmotnosť.
  • Bezpečnostné systémy boli rozšírené o Detekciu zraniteľných účastníkov cestnej premávky, Podporu na predchádzanie bočným kolíziám a Podporu s výstrahou pre výstrahu vodiča.

Nové modely Volvo FL a FE je možné objednať už teraz s dodaním v prvom polroku 2024.

LINK na fotografie vo vysokom rozlíšení

Fotografie a filmy Volvo Trucks sú dostupné v novej media banke:

Tel: +421 2 3266 2424, Mobil: +421 903 220 585
andrea.ondrejikova@volvo.com

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 300 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2022 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.