Trucks

Vyšší krútiaci moment a vyšší výkon pre model Volvo FL

Spoločnosť Volvo Trucks teraz ponúka svoje stredne ťažké nákladné vozidlo Volvo FL s výkonnejším 320-koňovým motorom, vďaka čomu dokáže zvládnuť ešte náročnejšie výzvy.
Vyšší krútiaci moment a vyšší výkon pre model Volvo FL
Vďaka novému motoru s výkonom 320 k sa model Volvo FL stáva ešte atraktívnejšou voľbou pre náročné úlohy, ako je efektívne hasenie požiarov, záchranné operácie či stavebníctvo.

Volvo FL je stredne ťažké nákladné vozidlo s celkovou hmotnosťou do 19 ton. Široká ponuka kabín a podvozkov z neho formuje univerzálny nástroj, ktorého ponuka sa teraz rozširuje o motor s výkonom 320 koní. Tým sa model FL stáva ešte atraktívnejšou voľbou pre náročné úlohy, ako je efektívne hasenie požiarov, záchranné operácie či stavebníctvo. 

„Tento model nákladného vozidla je už teraz veľmi obľúbený pre svoje všestranné využitie v mestskom prostredí. Teraz ho robíme ešte atraktívnejším vďaka novému, silnejšiemu motoru, ktorý vodičovi poskytne dodatočný krútiaci moment v prípade potreby. To znamená, že dokáže efektívne prevádzkovať aj nadstavby, ako sú veľké čerpadlá či hydraulické ruky, u špeciálne vybavených vozidlách,“ hovorí Kenneth Ackerberg, produktový manažér spoločnosti Volvo Trucks.

Nový motor s výkonom 320 koní prináša výhody aj pre úlohy regionálnej distribúcie, ktoré vyžadujú viac konských síl kvôli náročnej topografii. Pomocou 8-stupňovej automatickej prevodovky navrhnutej pre krútiaci moment 1200 Nm je možné nastaviť jazdné režimy tak, aby sa zamerali na hospodárnosť alebo výkon, podľa preferencie vodiča.

Medzi kľúčové výhody Volvo FL patria priestranné kabíny, vynikajúci výhľad a plne automatické prevodovky. Účinný systém spaľovania a filtrácie výfukových plynov s technológiou SCR (Selektívna katalytická redukcia) a DPF (Filter pevných častíc vznetových motorov) prispievajú k nízkej spotrebe paliva, dlhým servisným intervalom a veľmi nízkym emisiám.

Motory D8K320 (od decembra tohto roku) aj D5K240 sú v ponuke vo verziách určených k prevádzke na čistú bionaftu (B100). Motor s objemom 8-litrov je vhodný pre celkovú hmotnosť od 12 do 19 ton a motor s objemom 5-litrov od 10 do 16 ton.

Fakty o VOLVO FL

Motor: D5K s výkonom 210 alebo 240 koní. D8K s výkonom 250, 280 alebo 320 koní
Počet valcov: 4 alebo 6
Krútiaci moment: do 1200 Nm
Celková hmotnosť vozidla: 10-19 ton
Schválená celková hmotnosť súpravy: až do 36 ton
Prevodovka: 8-stupňová automatická prevodovka s troma jazdnými režimami 8AP1200
Konfigurácia podvozka: 4x2 alebo 4x4
Rázvor: 3250 - 6800 mm


 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.