Trucks

Volvo Trucks na IAA 2024: Nové nákladné vozidlá a technológie podporujúce cestu k nulovým emisiám a nulovým nehodám

Na výstave IAA 2024 bude expozícia spoločnosti Volvo Trucks plná dôkazov o odhodlaní značky Volvo dekarbonizovať dopravu a predchádzať nehodám. Súčasťou prezentácie budú nákladné vozidlá s elektrickým pohonom na batérie, s palivovými článkami a obnoviteľnými palivami v spaľovacích motoroch - stratégia, ktorá umožňuje udržateľnú dopravu dnes aj zajtra.
Volvo Trucks na IAA 2024: Nové nákladné vozidlá a technológie podporujúce cestu k nulovým emisiám a nulovým nehodám
Spoločnosť Volvo Trucks predstaví na výstave IAA 2024 svoj nový globálny produktový rad, vrátane nového modelu Volvo FH Aero.

Spoločnosť Volvo Trucks na autosalóne IAA 2024 odprezentuje kompletný modelový rad silnejší ako kedykoľvek predtým. Vystavený bude aj nový rad Volvo FH Aero, ktorý bol nedávno uvedený na trh pre Európu, Áziu a Afriku vrátane variantov poháňaných elektrickým pohonom a biopalivom. Na americkom trhu to bola premiéra nového Volvo VNL na úplne novej platforme vrátane prelomových autonómnych technológií. IAA bude prvou príležitosťou zažiť Volvo VNL v Európe. Oba modely nákladných vozidiel boli vyvinuté s dôrazom na palivovú účinnosť a bezpečnosť.

 

"Teším sa na reakcie zákazníkov a médií na naše nové rady nákladných vozidiel a technológie budúcnosti," hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks. "Naša zostava na tohtoročnom IAA preukáže globálnu silu skupiny Volvo Group a náš záväzok dosiahnuť nulové emisie a nulové nehody - obe sú rovnako dôležité pre úspech našich zákazníkov."

 

Nové Volvo FM Low Entry bude tiež súčasťou autosalónu IAA – ide o prvé nákladné vozidlo značky Volvo vyvinuté výhradne s elektrickým pohonom na batérie a výnimočným výhľadom pre vodiča, čo zlepšuje bezpečnosť v rušnom rušnom mestskom prostredí. Ikonické Volvo FH16 Aero sa predstaví s úplne novým 17-litrovým vysoko účinným motorom D17, ktorý ponúka vyšší výkon s nižšou spotrebou paliva a emisií. Toto nákladné vozidlo bolo navrhnuté pre tie najnáročnejšie úlohy a optimalizovanú produktivitu a je certifikované pre HVO (hydrogenačne rafinovaný rastlinný olej) a bionaftu B100.

 

Spoločnosť Volvo Trucks predstaví aj svoju nadchádzajúcu technológiu e-náprav, ktorá je prispôsobená novej generácii elektrických nákladných vozidiel Volvo s elektrickým pohonom na batérie a palivové články. Výsledkom bude dlhší elektrický dojazd a optimalizované jazdné vlastnosti.

 

Zatiaľ čo spoločnosť Volvo má päťročné skúsenosti s prevádzkou elektrickými nákladnými vozidlami u zákazníkov v 47 krajinách sveta, vodík je ďalším krokom, pokiaľ ide o budúce hnacie línie. Vodík pre aplikácie s palivovými článkami a vodík v spaľovacích motoroch sa vyvíjajú súbežne, s cieľom vytvoriť udržateľné prepravné aplikácie na celom svete. Očakáva sa, že obe technológie založené na vodíku sa budú pre zákazníkov dostupné koncom tohto desaťročia.

 

Niekoľko nákladných vozidiel Volvo na IAA bude vybavených novým kamerovým monitorovacím systémom (CMS) od spoločnosti Volvo, ktorý prináša výhody nielen v oblasti úspory paliva vďaka lepšej aerodynamike, ale aj bezpečnosti s lepším výhľadom.

 

Modelový rad Volvo na autosalóne IAA bude pozostávať z 8 nákladných vozidiel:

 

·       Volvo FH Aero Electric 4x2 s kamerovým monitorovacím systémom (CMS)

·       Volvo FH16 Aero 4x2 s palivom HVO, XXL kabínou a CMS

·       Volvo FMX Electric 6x4 s 3-stranným skápačom

·       Volvo FM Low Entry 6x2 s hákovým nakladačom

·       Volvo FM Gas 4x2 s CMS

·       Volvo FE Electric 4x2 s hákovým nakladačom

·       Volvo VNL 860 v plnej výbave

·       Volvo testovacie vozidlo na plaivové články

 

Okrem širokej škály modelov nákladných vozidiel predstaví spoločnosť Volvo aj nové technológie a služby, ktoré sa pripravujú pre ďalšiu generáciu nákladných vozidiel, vrátane nabíjania elektrických nákladných vozidiel na batérie.

 

Návštevníci IAA nájdu spoločnosť Volvo Trucks v hale 21, stánok B01.  Okrem toho bude na testovacom okruhu IAA k dispozícii niekoľko nákladných vozidiel na testovacie jazdy. Presný termín tlačovej konferencie spoločnosti Volvo Trucks bude oznámený neskôr.

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.