Trucks

Spoločnosť Volvo získala objednávku na 100 elektrických nákladných vozidiel od spoločnosti DFDS

Spoločnosť Volvo Trucks získala objednávku na 100 elektrických nákladných vozidiel od logistickej spoločnosti DFDS. Týmto nákupom DFDS prebrala od Volvo Trucks už 225 elektrických nákladných vozidiel a disponuje najväčším vozovým parkom e-truckov v Európe.
Volvo receives order for 100 electric trucks from DFDS
Spoločnosť DFDS doposiaľ objednala od spoločnosti Volvo celkovo 225 elektrických nákladných vozidiel. Na fotografii zľava doprava: Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks, Niklas Andersson, výkonný viceprezident pre logistické oddelenie spoločnosti DFDS.

DFDS, jedna z najväčších lodných a logistických spoločností v Severnej Európe, zaznamenáva rastúci dopyt po dopravných riešeniach s nižším vplyvom na životné prostredie. V súlade s týmto trendom práve objednala od spoločnosti Volvo Trucks ďalších 100 elektrických nákladných vozidiel. Ich predchádzajúca objednávka DFDS od Volvo predstavovala celkovo 125 ťažkých elektrických nákladných vozidiel.

V súčasnosti je v prevádzke 95 elektrických nákladných vozidiel Volvo vo Švédsku, Dánsku, Litve, Belgicku a Holandsku, pričom zostávajúcich 30 by malo byť dodaných v priebehu roku 2024. Vďaka rastúcemu vozovému parku elektrických nákladných vozidiel spoločnosť DFDS do konca roka 2023 znížila emisie skleníkových plynov o 1 516 ton.*

„Som veľmi hrdý na to, že môžeme pokračovať v našom úzkom partnerstve so spoločnosťou DFDS. Táto objednávka na ďalších 100 elektrických nákladných vozidiel Volvo je dôkazom ich dôvery v našu spoločnosť. Výrazné zvýšenie flotily elektrických nákladných vozidiel DFDS ukazuje, že bezemisná preprava je životaschopným riešením už teraz,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Nové elektrické nákladné vozidlá budú nasadené na deviatich trhoch po celej Európe, vrátane Spojeného kráľovstva, Írska, Holandska, Belgicka a Švédska. Pôjde o inovované a energeticky úspornejšie modely Volvo FH Electric a Volvo FM Electric.

DFDS v súčasnosti vlastní najväčší vozový park ťažkých elektrických nákladných vozidiel v Európe a je na dobrej ceste splniť svoj cieľ mať do roku 2030 elektrifikovaných minimálne 25 percent svojho nákladného vozového parku.

"Máme záujem urýchliť prechod k udržateľnejšej cestnej doprave. Naša rozširujúca sa flotila elektrických nákladných vozidiel nebude mať vplyv len na zníženie klimatického dopadu našich prevádzok, ale spoločnosti DFDS umožní podporovať viac firiem, ktoré sa snažia o dekarbonizáciu svojich dodávateľských reťazcov. 100 nových elektrických nákladných vozidiel podčiarkuje náš záväzok posúvať vývoj vpred," hovorí Niklas Anderson, výkonný viceprezident pre logistickú divíziu v DFDS. 

Niektoré z nových elektrických nákladných vozidiel budú nasadené na prepravu tovaru do a z montážneho závodu Volvo Trucks v Göteborgu.

Od roku 2019 spoločnosť Volvo Trucks predala elektrické nákladné vozidlá zákazníkom v 45 krajinách na šiestich kontinentoch. Volvo v súčasnosti ponúka najširší produktový rad elektrických nákladných vozidiel v odvetví s ôsmimi modelmi, ktoré pokrývajú veľmi širokú škálu prepravných úloh v rámci miest a medzi nimi.

*Od nádrže ku kolesám. Zdroj: DFDS, dfds.com


 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.