Trucks

Tatu Ljokkoi
2022-03-02
3 min
Volvo Electric Udržateľnosť Elektromobilita Alternatívne palivá
Author
Tatu Ljokkoi
Driver development at Volvo Trucks

Elektrifikácia v spoločnosti Manhattan Beer má jasnú stratégiu

Opýtali sme sa rozhodujúcich predstaviteľov spoločností na ohľadom elektrifikácie ich vozového parku. Prinášame vám rozhovor s Mitchelom Bergsonom, ktorý je riaditeľom pre transformáciu distribučných kanálov v spoločnosti Manhattan Beer.
 

Prečo je elektrifikácia taká dôležitá?

Máme motiváciu byť lídrami v riešení udržateľnejšej dopravy z viacerých dôvodov. Najdôležitejšie je, že je to tá správna vec pre našich ľudí, pre naše podnikanie a naše komunity. Je to v súlade s  našimi hodnotami. Predstavuje to rozšírenie toho, čo robíme už posledné dve dekády, teda investovania do technológií­ so zemným plynom, CNG, spolu s partnermi, ako je Volvo. A teraz pokračujeme v tejto evolúcii s elektrickými vozidlami.  
 

Používate vo svojom podnikaní nákladné elektrické vozidlá?

Ku kľúčovým aktivátorom, ktoré umožňujú využívať elektrické vozidlá vo vašej flotile tak, ako akékoľvek iné technické vybavenie, patrí ich správne umiestnenie. Pre nás to znamenalo začať v meste New York. Po celom New Yorku máme päť skladov. Tie okrajové, ktoré zahŕňajú predmestia, pokryjú viac kilometrov. Tam sme ešte elektrifikáciu nespustili. Ale niekedy snáď áno.  Začíname v centre, kde máme trasy kratšie a dostupnú elektrickú sieť na alokovanie nabíjacích staníc. Myslím, že existuje mnoho spôsobov, ako vo veľkej firme nájsť pre správnu technológiu to správne miesto. 

 

Aká je vaša rada pre prepravcov, ktorí chcú investovať do elektrických vozidiel?

Ostatným prepravcom, ktorí o elektrifikácii premýšľajú, by som poradil toto: Začnite. Začnite teraz, nie je na čo čakať. Testujte, preverujte, ale zadovážte si do flotily elektrické nákladné vozidlá. Elektrifikácia prichádza. Bude súčasťou budúcnosti, súčasťou riešení, a nie je potrebné to odkladať.
 

Pozrite si rozhovor so spoločnosťou Manhattan Beer