Trucks

Nová generácia vozidiel Volvo FMX, FH, FH16 a FM vytvorila „Vežu“

| 1 minúta čítania | 1 minúta čítania
Najväčšie uvedenie vozidiel spoločnosti Volvo Trucks na trh si zaslúžilo veľkolepé predstavenie. Vo filme Veža účinkujú nové nákladné vozidlá Volvo FMX, Volvo FH, Volvo FH16 a Volvo FM postavené jedno na druhom, pričom na najvyššom bode sa ocitol prezident spoločnosti.

V odvetví nákladnej dopravy je uvedenie viac ako jedného nákladného vozidla na trh obrovským projektom. Preto sme pri príležitosti predstavenia nového modelového radu pripravili pozoruhodný film odohrávajúci sa v noci, ktorý zachytáva všetky štyri nákladné vozidlá v podobe veľkolepej veže s výškou 15 metrov a hmotnosťou 58 ton. Keď sa film dostane do finále, na tom najvyššom bode sa objaví Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

„Ide o najväčšie uvedenie na trh, aké kedy spoločnosť Volvo Trucks organizovala. Tieto modely pomôžu našim zákazníkom stať sa konkurencieschopnejšími, súťažiť o tie najlepšie zákazky a zaujať tých najlepších vodičov. Som zvyknutý byť úplne na vrchole, no natáčanie scény s vežou z nákladných vozidiel bol pre mňa určite nezvyčajný pracovný deň,“ uviedol Roger Alm.

Film bol natočený koncom roka 2019 v testovacom areáli neďaleko rodného mesta značky Volvo vo švédskom Göteborgu. Veža aj väčšina vizuálnych efektov sú skutočné. 

„Veža bola v podstate umožnená vďaka robustnému stavebnému nákladnému vozidlu Volvo FMX a jeho novému 38-tonovému podvozku, ktorý bol schopný uniesť váhu ostatných vozidiel. Tiež bola potrebná stála rýchlosť a smer, o ktoré sa postarala technológia dynamického riadenia Volvo a skúsený vodič nákladných vozidiel,“ uviedol Markus Wikström, inžinier spoločnosti Volvo Trucks a člen tímu inžinierov, ktorý sa na výstavbe veže podieľal.

Ak sa chcete dozvedieť viac o stavaní Veže, pozrite si film Zo zákulisia.

Súvisiace články