Trucks

Odolnejšie nákladné vozidlá pre väčšiu kapacitu a vyššie užitočné zaťaženie

| 2 minúty čítania | 2 minúty čítania
Vďaka množstvu vylepšení, ktoré umožňujú celkovú kombinovanú hmotnosť až 150 ton, ponúkajú nové Volvo FMX, Volvo FH a Volvo FH16 vyššiu produktivitu ako kedykoľvek predtým.
3D grafické zobrazenie nového Volvo FMX na prepravu sutiny
Kľúčovým doplnkom nových ťažkých nákladných vozidiel Volvo je nová hnacia náprava, ktorá bola vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou Volvo Construction Equipment.

Nové ťažké nákladné vozidlá Volvo sa vyznačujú odolným exteriérom a robustným dizajnom. Boli vyrobené špeciálne na zvládnutie náročných podmienok v ťažobnom a stavebnom priemysle. Ich najnovšia konštrukcia je ešte odolnejšia, s väčšou kapacitou a vyšším užitočným zaťažením.

Kľúčovým doplnkom nových ťažkých nákladných vozidiel Volvo je nová hnacia náprava, ktorá bola vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou Volvo Construction Equipment. Vďaka svojim skúsenostiam a odborným znalostiam pri navrhovaní náprav pre kolesové nakladače a sklápače dokázala spoločnosť Volvo Trucks zvýšiť kapacitu zadnej nápravy na 38 ton (z 32 ton v predchádzajúcom modeli).

Zadné odpruženie bolo vylepšené a spevnené a predné odpruženie bolo zosilnené s cieľom dosiahnuť zvýšenú kapacitu. V prípade nákladných vozidiel 8x4 je teraz celková hmotnosť vozidla (GVW) 58 ton. To predstavuje zvýšenie užitočného zaťaženia približne o 15 – 17 percent.

Kombináciou týchto vylepšení sa celková hmotnosť vozidla môže zvýšiť zo 120 ton na neuveriteľných 150 ton.

Zosilnené predné odpruženie

Umožňuje zaťaženie až do 10 ton. S dvojitými prednými nápravami sa môže zvýšiť na 20 ton.

Nové zadné odpruženie

Bolo spevnené ďalším materiálom vrátane nového silnejšieho priečneho nosníka, nových pružín, väčších gumových ložísk a silnejšieho ukotvenia podvozku.

Nová hnacia náprava

Za posledných 20 rokov prvá vyvinutá výhradne spoločnosťou Volvo Trucks.

Súvisiace články