Trucks

Nový rad nákladných vozidiel vytvorený s ohľadom na vodiča

| 4 minúty čítania | 4 minúty čítania
Spoločnosť Volvo Trucks predstavuje štyri nové nákladné vozidlá výrazne zamerané na prostredie vodiča, bezpečnosť a produktivitu.
Štyri nové ťažké nákladné vozidlá „poskytnú našim zákazníkom silnejšie argumenty, keď budú súťažiť o získanie najlepších vodičov,“ hovorí prezident spoločnosti Volvo Trucks.

„Sme skutočne hrdí na túto veľkú investíciu do budúcnosti,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Štyri ťažké nákladné vozidlá: Volvo FH, FH16, FM a FMX predstavujú asi dve tretiny dodávok spoločnosti Volvo Trucks. 

Nové Volvo FM a Volvo FMX majú úplne novú kabínu a mnoho rovnakých funkcií prístrojového displeja ako ich väčšií Volvo súrodenci. Objem ich interiéru sa zväčšil až o jeden meter kubický, čo poskytuje lepšie pohodlie a viac pracovného priestoru.

V modeloch Volvo FH a Volvo FH16 bola bezpečnosť ešte viac vylepšená pomocou funkcií, ako sú adaptívne diaľkové svetlá. Systém zvyšuje bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky tým, že automaticky deaktivuje vybrané segmenty diaľkových svetiel LED, keď sa vozidlo priblíži k protiidúcim vozidlám alebo k inému vozidlu zozadu. 

Priestor vodiča má teraz úplne nové rozhranie pre informácie a komunikáciu, ktorého cieľom je zjednodušiť prehliadanie a správu rôznych funkcií, a tým znížiť stres a rozptýlenie. Prístrojový panel je plne digitálny, s 12-palcovým displejom, ktorý vodičovi uľahčuje výber potrebných informácií. Voliteľný 9-palcový bočný displej môže zobrazovať informačný a zábavný systém, pomoc pri navigácii, dopravné informácie a monitorovanie kamier.  

„Naše nové nákladné vozidlá prispejú k ešte bezpečnejšej a produktívnejšej práci vodičov a poskytnú našim zákazníkom silnejšie argumenty pri súperení o získanie tých najlepších vodičov,“ dodáva Roger Alm. 

Volvo FH16

Kombinácia pohodlia a výkonu
Nová generácia modelu Volvo FH16 úspešne kombinuje nové bezpečnostné prvky, pracovné prostredie zamerané na vodiča a najnovšie technológie. Zvýšená nosnosť prednej nápravy a vlečené a tlačené nápravy s lepšími uhlami riadenia zlepšujú manévrovateľnosť a produktivitu. Prepracovaný prístrojový panel má praktické nové úložné priestory a plne digitálny 12-palcový displej s vysokým rozlíšením. Pre mimoriadne náročné prevádzky je tiež v ponuke nový 38-tonový podvozok.

HLAVNÉ FUNKCIE
– Adaptívne diaľkové svetlá zvyšujú bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky.
– Zvýšená nosnosť prednej nápravy, vlečené a tlačené nápravy s lepšími uhlami riadenia.
– Nový 38-tonový podvozok dostupný pre mimoriadne náročné prevádzky.
– Voliteľný 9-palcový bočný displej.

Volvo FH

Jedinečný zážitok z jazdy na dlhé vzdialenosti
Nové Volvo FH má prepracovanú kabínu, inovatívne bezpečnostné prvky a pracovné prostredie zamerané na vodiča. Vynovený pracovný priestor v interiéri je sústredený okolo modernizovaného prístrojového panela, ktorý obsahuje plne digitálny 12-palcový prístrojový displej s vysokým rozlíšením. Adaptívne diaľkové svetlá zvyšujú bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky. Vďaka rôznym konfiguráciám pohonu a podvozku môže byť Volvo FH prispôsobené tak, aby vyhovovalo širokému spektru použití a umožňovalo významné úspory paliva a emisií CO2

HLAVNÉ FUNKCIE
– Adaptívne diaľkové svetlá zvyšujú bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky.
– Motor s plynovým pohonom LNG spĺňajúci normu Euro 6 je v ponuke na mnohých európskych trhoch.
– Voliteľný 9-palcový bočný displej.
– Nový duálny systém akumulátorov pomáha zaistiť rezervu energie potrebnú na naštartovanie motora.

Volvo FM

Pohodlné pracovisko
Nové ťažké nákladné vozidlo Volvo FM je skonštruované tak, aby sa stalo dokonalým pracoviskom na kolesách. Úplne nová kabína má aerodynamický tvar a zdvihnuté A stĺpiky, čo do nej prináša až jeden meter kubický priestoru navyše a viac svetla. Nový volant s nastavením polohy ponúka vodičovi ergonomickejšiu pozíciu počas jazdy. Interiér zvýrazňuje nový prístrojový panel, ktorý obsahuje 12-palcový displej s vysokým rozlíšením a užívateľsky príjemnejším rozhraním. Okrem lepšieho výhľadu vodiča patrí medzi ďalšie vylepšenia bezpečnosti nového Volvo FM adaptívny tempomat (ACC), ktorý teraz funguje pri všetkých rýchlostiach až do 0 km/h. 

HLAVNÉ FUNKCIE
– Nová kabína s väčším priestorom a aerodynamickým tvarom.
– Lepší výhľad so zníženou líniou dverí, novými spätnými zrkadlami a rohovou kamerou na strane spolujazdca.
– 12-palcový digitálny displej so štyrmi rôznymi zobrazeniami obrazovky.
– Voliteľný 9-palcový bočný displej.

Volvo FMX

Vždy spoľahlivé – na ceste aj mimo nej
Nové Volvo FMX je vybavené úplne novou kabínou, zvýšeným užitočným zaťažením a inovatívnymi bezpečnostnými prvkami. Je k dispozícii s najťažším prírastkom do rodiny podvozkov Volvo – voliteľným 38-tonovým podvozkom, ktorý umožňuje celkovú kombinovanú hmotnosť (GCW) až 150 ton. Pre obzvlášť náročné úlohy, ako je napríklad ťažba, je voliteľné oceľové strešné okno s rukoväťou núdzového východu na odstránenie celého okna. Priestranný interiér sa vyznačuje moderným dynamickým panelom s 12-palcovým displejom s vysokým rozlíšením a novým volantom s možnosťou nastavenia vo všetkých smeroch, čo vodičovi ponúka ergonomickejšiu polohu pri jazde.

HLAVNÉ FUNKCIE
– Úplne nová kabína s odolným exteriérom.
– Voliteľný 38-tonový podvozok umožňuje celkovú kombinovanú hmotnosť do 150 ton.
– Nové ovládanie trakcie nápravy pomáha vodičovi zvládnuť potenciálne nebezpečné situácie.
– Voliteľný 9-palcový bočný displej.

Súvisiace články