Trucks

Volvo FH s technológiou I-Save dosahuje ešte vyššiu účinnosť a dokáže ušetriť až desať percent paliva

Volvo FH s technológiou I-Save prichádza teraz na trh v ešte úspornejšej verzii, ktorá dokáže znížiť náklady na palivo až o desať percent. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou ide o výrazné zlepšenie o tri percentuálne body.
Volvo FH s technológiou I-Save dosahuje ešte vyššiu účinnosť a dokáže ušetriť až desať percent paliva
To, že by Volvo FH s technológiou I-Save mohlo výrazne znížiť náklady na palivo v porovnaní s nákladným vozidlom bez technológie I-Save vybavené 13-litrovým motorom Volvo, bolo potvrdené nezávislými testami a skúsenosťami zákazníkov.

„Znižovanie spotreby paliva a s tým spojených emisií CO2 sú rozhodujúce faktory pre všetky prepravné spoločnosti, najmä pre tie, ktoré prevádzkujú diaľkovú prepravu. S novým Volvo FH s technológiou I-Save ponúkame dopravcom ešte väčšie príležitosti na zníženie ich prevádzkových nákladov a dopadu na životné prostredie,“ hovorí Jessica Sandström, senior viceprezidentka pre produktový manažment v spoločnosti Volvo Trucks. 
 

Nová generácia Volvo FH s technológiou I-Save patrí k novému modelovému radu Volvo Trucks. Technológia I-Save zahŕňa mnoho riešení zameraných na úsporu paliva, z ktorých najdôležitejším je samotný motor Volvo D13TC. 13-litrový motor Volvo s Turbo Compound bol uvedený na trh začiatkom roka 2019 a je to doposiaľ najúspornejší motor spoločnosti Volvo Trucks.
 

Uvedením prvej generácie vozidiel Volvo FH s technológiou I-Save v roku 2019 spoločnosť Volvo Trucks ukázala, že toto riešenie dokáže znížiť náklady na palivo – naftu a kvapalinu AdBlue – až o sedem percent v porovnaní s nákladným vozidlom bez technológie I-Save vybaveným tradičným 13-litrovým motorom Volvo. Tento výsledok potvrdili nezávislé testy aj skúsenosti zákazníkov.
 

„Kombinácia nízkej spotreby paliva, nízkej hladiny hluku a výborných jazdných vlastností vyvolala veľmi pozitívne reakcie. Mnoho dopravcov považuje Volvo FH s technológiou I-Save za nástroj napomáhajúci znížiť ich uhlíkovú stopu,“ hovorí Jessica Sandström.
 

U novej generácie modelu Volvo FH s technológiou I-Save sa technikom spoločnosti Volvo Trucks podarilo dosiahnuť ešte výraznejšieho zníženia spotreby paliva. Pomocou aktualizácií softvéru založenými na analýze užívateľských dát bola vyladená a optimalizovaná rovnováha medzi spotrebou paliva a jazdnými vlastnosťami, čo viedlo k ďalšiemu zníženiu spotreby paliva pri riadení v režime Eco.
 

Okrem aktualizácie technológie I-Save má nové vozidlo Volvo FH lepšie aerodynamické vlastnosti. S cieľom ušetriť ešte viac paliva má teraz technológia I-See novú funkciu, ktorá umožňuje vozidlu určiť, kedy je pre motor efektívne mierne zvýšiť otáčky a následne ísť na voľnobeh, a to aj na cestách, ktoré sa ľudskému oku javia ako rovina.

„Tento výsledok znamená, že ak sa prepravcovia rozhodnú pre nový model Volvo FH s technológiou I-Save, môžu znížiť spotrebu paliva až o desať percent v porovnaní s bežným modelom Volvo FH s 13-litrovým motorom certifikovaným podľa normy Euro 6, krok D*. V praxi je možné dosiahnuť ešte vyššie úspory, pretože väčšina zákazníkov, ktorí si kúpia Volvo FH novej generácie s technológiou I-Save, prechádza na tento model zo staršej generácie vozidiel s vyššou spotrebou paliva,“ vysvetľuje Jessica Sandström.

 

Úspora paliva a vynikajúce jazdné vlastnosti

Nová generácia Volvo FH s technológiou I-Save predstavuje nielen významný krok vpred z hľadiska úspory paliva. Optimalizácia krútiaceho momentu v širokom rozsahu otáčok zaručí plynulú jazdu a dodáva silu potrebnú na udržanie vysokej a konštantnej priemernej rýchlosti, a to aj v náročných topografických podmienkach.
 

„Úspornejšia jazda dokonca aj v kopcovitom teréne je jednoduchšia a pohodlnejšia. Špičkové pracovné prostredie v novej generácii vozidiel Volvo FH tiež napomáha vodičom podávať optimálne výkony počas celej pracovnej zmeny,“ uzatvára Jessica.
 

Pozrite si Volvo FH s technológiou I-Save, ktorého spotrebu paliva preveril nemecký automobilový novinár v rámci súťaže Green Truck Award na testovacej trase severne od Mníchova.
https://youtu.be/ouHFzFiKOpA

 

Fakty - nové Volvo FH s technológiou I-Save

  • Nové Volvo FH s technológiou I-Save bude k dispozícii na európskych trhoch od septembra 2020.
  • 13-litrový motor Volvo s Turbo Compound (Volvo D13TC) a výkonom 460 koní (2 600 Nm) alebo 500 koní (2 800 Nm).
  • Systém I-See využívajúci mapové podklady – k využitiu kinetickej energie spracováva informácie o trase, ktorú má vozidlo pred sebou.
  • Systém radenia I-Shift so softvérom optimalizovaným pre diaľkovú prepravu (režim Eco).
  • Tempomat I-Cruise s funkciou I-Roll, ktorý prispôsobuje rýchlosť tak, aby zaistil nízku spotrebu paliva.
  • Zadná náprava prispievajúca k úspore paliva.
  • Vypínanie motora pri voľnobehu.
  • Variabilné čerpadlo posilňovača riadenia.
  • Kompletná spojlerová sada.


* Rozdiel v spotrebe paliva sa počíta porovnaním nákladov na naftu a AdBlue pre technológiu I-Save: D13TC Euro 6, krok D, vybavený balíkom Palivo pre diaľkovú prepravu, s motorom D13 eSCR Euro 6, krok D, bez balíka Palivo pre diaľkovú prepravu. Skutočná spotreba paliva sa líši v závislosti od mnohých faktorov, ako sú stupeň zručností vodiča, používanie tempomatu, špecifikácia vozidla, zaťaženie vozidla, skutočná topografia a aktuálne poveternostné podmienky.

Obrázky vo vysokom rozlíšení

 

Súvisiace tlačové správy:

2020-02-27: Spoločnosť Volvo Trucks uvádza na trh novú generáciu nákladných vozidiel Volvo FH – navrhnuté s ohľadom na potreby vodiča

2019-03-07: Nové Volvo FH s technológiou I-Save znižuje náklady na pohonné hmoty až o 7 %

 

Film: Volvo FH s technológiou I-Save podstupuje test na spotrebu paliva

Pozrite si Volvo FH s technológiou I-Save, ktorého spotrebu paliva preveril nemecký automobilový novinár v rámci súťaže Green Truck Award na testovacej trase severne od Mníchova.
https://youtu.be/ouHFzFiKOpA

 

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.