Trucks

Spoločnosť Volvo Trucks získala ocenenie za vynikajúci a kvalitný dizajn nového Volvo FM

Nové Volvo FM spoločnosti Volvo Trucks získal ocenenie „Red Dot Award 2021“ v kategórii produktového dizajnu pre úžitkové vozidlá. Nový model bol navrhnutý s jednoznačným účelom: Byť optimálnym pracovným nástrojom pre široký rozsah prepravných úloh, pričom pozornosť musí byť vždy zameraná na vodiča.
Nové Volvo FM od prvého dňa prispieva k lepšiemu pracovnému prostrediu vodiča – potvrdil to aj účelový dizajn, ktorý získal prestížne ocenenie.
Nové Volvo FM od prvého dňa prispieva k lepšiemu pracovnému prostrediu vodiča – potvrdil to aj účelový dizajn, ktorý získal prestížne ocenenie.

Ocenenie „Red Dot Award“ sa medzinárodne etablovalo ako jedna z najvyhľadávanejších pečatí kvality pre dobrý dizajn. Prvé ocenenie sa odovzdalo v Design Zentrum Nordrhein Westfalen v nemeckom Essene už v roku 1955. Dnešnú porotu Red Dot tvorí asi 50 medzinárodných odborníkov.

Vývoj nového modelu Volvo FM nasledoval po rozsiahlych prieskumoch a rozhovoroch so zákazníkmi, ktoré potvrdili, že vodič zohráva dôležitú úlohu v ziskovosti a imidžu dopravných spoločností. Dizajnérsky tím sa preto rozhodol navrhnúť najlepšiu mobilnú kanceláriu v tomto segmente. Výsledkom bolo všestranné nákladné vozidlo, ktoré je agilné, priestranné, ale hlavne bezpečné a pohodlné pre všetkých vodičov.

„Red Dot Award je veľkým uznaním tvorivej práce dizajnérskeho tímu Volvo Trucks. Toto ocenenie zdôrazňuje vyvážené Volvo FM, ktoré z tohto žiadaného vozidla vytvára obchodnú hodnotu. Cieľavedomým dizajnom exteriéru, interiéru a užívateľských skúseností zlepšujeme každodenný život našich vodičov a udržujeme celú našu spoločnosť v pohybe, “hovorí Carin Larsson, šéfdizajnér spoločnosti Volvo Trucks UX.

Nové Volvo FM ponúka množstvo noviniek, ktoré kombinujú vyššiu úroveň pohodlia, bezpečnosti a produktivity. Príklady zahŕňajú novú priestrannú kabínu a zlepšenú výhľad vďaka zníženej línii dverí, ako aj nové spätné zrkadlá a voliteľnú rohovú kameru pre spolujazdca, ktorá poskytuje doplnkový pohľad na bočnú časť vozidla. Volvo FM môže byť prispôsobené tak, aby prinášalo výrazné úspory paliva a CO2.

Interiér zvýrazňuje nová palubná doska a dynamický 12-palcový prístrojový displej s vysokým rozlíšením. Zrozumiteľné užívateľské rozhranie je navrhnuté tak, aby zjednodušilo interakciu vodiča a minimalizovalo rušivé vplyvy pri prístupe k dôležitým informáciám. Softvér je pripravený pre budúce aktualizácie a rozšírené online služby.

Vonkajší dizajn vozidla Volvo FM zdôrazňuje jeho univerzálnosť pre rôzne aplikácie. Kabína má nový aerodynamický tvar s čistými výraznými líniami. Predné svetlomety v tvare V sú znakom pre okamžité rozpoznanie vozidla a dizajn robustnej prednej masky dodáva odvážny a sebavedomý vzhľad.

Nové Volvo FM bolo uvedené na trh v priebehu roku 2020 spolu s vozidlami Volvo FH, Volvo FH16 a Volvo FMX. Všetky štyri nové ťažké nákladné vozidlá sa začali sériovo vyrábať od marca 2021.


Ocenenie Red Dot Award

Red Dot Award je medzinárodná súťaž prepojená s dizajnom a založená pred viac ako 60 rokmi. Vynikajúci dizajn vyberá odborná porota v oblastiach produktového dizajnu, komunikačného dizajnu a dizajnérskeho konceptu. Do súťaže sa v roku 2021 zapojili výrobky z viac ako 60 krajín. Prečítajte si na www.red-dot.org


Súvisiace tlačové správy:

Spoločnosť Volvo Trucks predstavuje nové Volvo FM

Spoločnosť Volvo Trucks predstavuje novú generáciu ťažkých nákladných vozidiel so zameraním na vodiča

 

Odkaz na obrázky vo vysokom rozlíšení

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.