Najpredávanejší model nákladného vozidla Volvo oslavuje 30 rokov inovácií

Je čas na oslavu! Dnes je to 30 rokov, čo spoločnosť Volvo Trucks predstavila model Volvo FH, najpredávanejšie nákladné vozidlo vôbec. Vlajková loď značky Volvo Trucks sa od samého začiatku vyznačoval výrazným dizajnom exteriéru a interiéru, vynikajúcim komfortom pre vodiča a technicky vyspelými riešeniami v oblasti výkonu a bezpečnosti.
Najpredávanejší model nákladného vozidla Volvo oslavuje 30 rokov inovácií
Vlajkový model Volvo FH je najpredávanejší s takmer 1,4 miliónmi predaných truckov po celom svete.

Volvo FH je jedným z najúspešnejších modelov v odvetví s takmer 1,4 miliónmi predaných nákladných vozidiel na približne 80 trhoch po celom svete. Volvo FH, úplne nové od A po Z, s vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami a nízkou spotrebou paliva, sa po svojom uvedení na trh v roku 1993 rýchlo stalo úplne novým štandardom v oblasti riadenia nákladných vozidiel. O 30 rokov neskôr je Volvo FH skutočne ikonické.

„Volvo FH je dokonalým stelesnením prístupu zameraného na zákazníka a modelu, ktorý už 30 rokov posúva hranice. Vo všetkých kľúčových oblastiach, ako je pohodlie vodiča, spotreba paliva, bezpečnosť a produktivita, sme nikdy neprestali toto nákladné vozidla vylepšovať. Som veľmi hrdý, že dnes si naši zákazníci môžu objednať Volvo FH ako elektrické, plynové či naftové,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Volvo FH - priekopníckym lídrom v inováciách
Volvo FH bolo a zostáva lídrom v oblasti inovácií. Bol uvedený na trh s úplne novým podvozkom a s využitím konštrukcie, ktorá umožňovala flexibilné riešenia pre rôzne dopravné aplikácie. Prevratná hnacia línia mala úplne nový 12-litrový motor (16-litrový pre Volvo FH16) a úplne nová kabína ponúkala vynikajúcu aerodynamiku a pohodlie vodiča.

Volvo Trucks pokračovalo s ďalšími inováciami v priebehu rokov a vždy s dôrazom na svoje hodnoty, ktorými sú bezpečnosť, kvalita a starostlivosť o životné prostredie. Medzi inovačné míľniky za posledné tri desaťročia patrí airbag vodiča, automatizovaná prevodovka I-Shift a Volvo dynamické riadenie, ktoré ponúka riadenie bez námahy a skvelú manévrovateľnosť.

Ak prejdeme na exteriér kabíny, dve spätné zrkadlá s jedinečným tenkým dizajnom, ktorý poskytuje vodičovi lepší priamy výhľad, a svetlomety v tvare V, ktoré ponúkajú lepšiu viditeľnosť a pohodlie pre vodiča a zároveň dodávajú nákladnému vozidlo jeho charakteristický vzhľad. A to sú len dva príklady toho, ako Volvo technológia a dizajn vnášajú do vozidla cenné výhody pre vodiča.

„Prvá generácia modelu Volvo FH úplne zmenila koncept moderného nákladného vozidla. Odvtedy sme pokračovali v nastavovaní nových štandardov v nákladnej preprave a uviedli na trh ďalších päť generácií tohto nákladného vozidla. Našim receptom na úspech je využitie najnovších technológií spôsobom, ktorý vždy prináša jasné výhody pre našich zákazníkov a vodičov. Dôkazom nášho úspešného úsilia o neustále zlepšovanie a vývoj je,  že Volvo FH je jediné nákladné vozidlo, ktoré bolo v medzinárodnej súťaži trikrát zvolené ako „International Truck of the Year“, hovorí Ylva Dalerstedt, manažérka segmentu diaľkovej prepravy v spoločnosti Volvo Trucks.

Viac informácií o Volvo FH na: