Trucks

Vynovený interiér kabíny Volvo FH: vytvorený s ohľadom na vodiča

| 2 minúty čítania | 2 minúty čítania
Spätná väzba vodičov bola kľúčom k vynovenému interiéru kabín Volvo FH a FH16. Ak sa posadíte za volant, budete sa cítiť bezpečnejšie, omnoho pohodlnejšie a vodič bude mať všetko potrebné na dosah.
Vynovený interiér kabín Volvo FH a Volvo FH16
Vo vynovenom interiéri Volvo FH a Volvo FH16 sa nachádza niekoľko vylepšení vrátane nového, plne digitalizovaného prístrojového panela a ergonomickejšej radiacej páky I-Shift.

Tých, ktorí vstúpia do nových kabín Volvo FH a FH16, čaká mnoho nových prvkov vybavenia a funkcií. Každá z nich bola vyvinutá s cieľom naplniť čoraz väčšie potreby vodičov v diaľkovej doprave.  

„Všetky naše vylepšenia sú priamym výsledkom spätnej väzby od zákazníkov. Naším hlavným cieľom bolo urobiť z kabín FH a FH16 sen vodiča – domov mimo domova na dlhé vzdialenosti s novými prvkami vybavenia, ktoré sú skutočným prínosom pre toho, kto sedí za volantom,“ hovorí Tomas Thuresson, manažér komercializácie spoločnosti Volvo Trucks.

Jedným z najvýraznejších prvkov je nový prístrojový displej a intuitívny bočný displej. Výsledkom je, že oba sú teraz plne digitálne a užívateľsky príjemnejšie. Okolité biele svetlo na hlavnom displeji sa zmení na zelené v synchronizácii s kontrolkami,

Tomas Thuresson, manažér komercializácie
Voliteľný digitálny bočný displej, ktorý môže napríklad zobrazovať navigáciu, systém Dynafleet, rádio a až štyri kamery súčasne.

žlté, aby upozornila vodičov na chybu, a červené, ak existuje vážny problém a nákladné vozidlo by malo zastaviť. Navigácia sa okrem bočného panela teraz zobrazuje aj na hlavnom prístrojovom paneli, takže vodiči nemusia odvrátiť zrak od cesty. 

„Bezpečnosť zostáva prioritou. Medzi ďalšie novinky patrí rohová kamera, ktorá výrazne zlepšuje výhľad na strane spolujazdca. Nové LED svetlomety s adaptívnymi diaľkovými svetlami výrazne vylepšujú viditeľnosť počas jazdy v noci,“ dodáva Tomas Thuresson.

Každá zmena bola cielená. Zamerali sme sa hlavne na to, čo bolo potrebné a o čo nás naši zákazníci požiadali.
Voliteľná druhá chladnička a ďalšie úložné priestory pre pobyt na dlhých cestách

K ďalším vylepšeniam patrí prepracovaná stredová časť palubnej dosky, ktorá je robustnejšia, a dômyselné rozloženie a funkčnosť tlačidiel na volante.

V reakcii na požiadavky zákazníkov sme zlepšili ergonómiu radiacej páky I-Shift - umiestnili sme ju nižšie a viac dopredu, aby sa zabezpečilo hladšie preraďovania prevodových stupňov.

Pridanie tretieho USB pripojenia, voliteľný, pevnejší penový matrac a nový povrch prístrojovej dosky, ktorý sa ľahšie čistí, predstavujú tiež prvky výbavy, ktoré prinášajú zážitok z pohodlnejšieho bývania na dlhých cestách.

„Týmto novinkám sme venovali mnoho pozornosti, vášne a odborných znalostí. Každá zmena bola cielená. Zamerali sme sa hlavne na to, čo bolo potrebné a o čo nás naši zákazníci požiadali. Výsledkom je kompletný balík, ktorý kladie dôraz na pohodlie a bezpečnosť vodiča,“ hovorí Tomas Thuresson. 

ZHRNUTIE NOVÝCH PRVKOV VÝBAVY KABÍNY FH:

Volant: Nové rozloženie a funkčnosť tlačidiel.

Dynamický prístrojový displej: Plne digitalizované, užívateľsky príjemné rozhranie so štyrmi prispôsobenými nastaveniami, rozpoznaním dopravných značiek a výstražným systémom s kontrolkami LED. 

Rohová kamera na strane spolujazdca: Digitalizovaná a výrazne zlepšujúca viditeľnosť do blízkeho okolia na strane spolujazdca.

Povrch palubnej dosky: Nový materiál, ktorý sa ľahšie čistí.

Stredová časť: Robustný, odolnejší dizajn s väčšími úložnými priestormi.

AGM/duálny systém akumulátorov: Výrazne vylepšený AMG akumulátor s lepšími možnosťami štartovania motora. Voliteľný duálny systém akumulátorov pre vyššiu spotrebu energie pri diaľkových pracovných úlohách.

Nový dizajn radiacej páky I-Shift: Ergonomickejšia, umiestnená nižšie a vpredšie, v harmónii s okolím.

 

Súvisiace články