Trucks

Volvo Trucks
2022-01-28
Príbeh zákazníka
Author
Volvo Trucks

V spoločnosti East West Logistik je nadrozmerná preprava už viac ako desaťročie ich každodennou výzvou

Spoločnosť East West Logistik, s.r.o. pôsobí na prepravnom trhu už viac ako 30 rokov. Svojim zákazníkom ponúka vnútroštátnu a medzinárodnú dopravu návesovými súpravami, prepravu nadrozmerných nákladov a služby špedície. Otvorený sklad v areáli spoločnosti umožňuje dočasné uskladnenie tovaru a profesionálny tím sa postará aj o manipuláciu s nákladom.
 

Za úspechom spoločnosti stojí jej zakladateľ pán Ing. Jozef Sivčák. Spomína si ešte na svoje začiatky?

„Samozrejme, našim prvým vozidlom bola modrá Avia. Začiatky boli náročné, ale bol som obklopený rodinou a úžasnými ľuďmi, a vďaka získaným skúsenostiam sa nám podarilo vybudovať modernú a dynamickú firmu. Aj napriek globálnemu pôsobeniu si držíme tvár rodinnej firmy, čím sa nám darí udržiavať otvorenejšie vzťahy na priateľskej báze.“

Dnes má spoločnosť East West Logistik s.r.o. 48 zamestnancov, prevádzkuje 32 nákladných vozidiel, z ktorých 15 je značky Volvo Trucks. Sídli v moderných priestoroch s výbornou strategickou polohou neďaleko najväčších logistických centier pri Senci. Blízkosť k zákazníkom im dáva konkurenčnú výhodu, pretože vedia pružne reagovať na ich potreby a požiadavky. 

Koncom októbra minulého roka si pán Ing. Jozef Sívčák osobne prevzal facelift modelu Volvo FH16 6x4 a stal sa tak prvým hrdým majiteľom novej generácie tohto modelu na Slovensku. Ťahač jazdí v súprave so šesťosím podvalníkom s nosnosťou až 79 ton a je najväčším v ich flotile. Využívajú ho hlavne na prepravu stavebných strojov alebo transformátorov na území Slovenska, ale aj v regióne Strednej Európy.

„Nadrozmerná preprava je už viac ako desaťročia našou každodennou výzvou a tvorí zhruba 30% z výkonov firmy. Kladie veľký dôraz na skúsenosti a kvality vodičov kamiónov ako aj sprievodných vozidiel, aby doručenie tovaru bolo čo najbezpečnejšie. Veľmi obtiažny terén rovnako preverí aj kvalitu nákladných vozidiel. V roku 2019 sme prevzali Volvo FH16 8x4 a o rok neskôr Volvo FH16 6x4. Vozidlá využívame výhradne na prepravu ťažkých nákladov a vodiči si veľmi pochvaľujú výkon motora a prevodovky, vďaka čomu nemajú problém zabrať aj vo chvíli, keď to potrebujú,“ pokračuje pán Ing. Jozef Sivčák.

Posledným veľkým projektom, ktorý spoločnosť nedávno ukončila, bola preprava prefabrikátov zo Slovenska na stavbu veľkej továrne Samsung na výrobu batérií neďaleko Budapešti. „Pri tomto projekte sme vykonali desiatky prepráv železobetónových stĺpov a väzníkov s hmotnosťou až 50 ton a dĺžkou do 28 metrov. Spevnená aj nespevnená plocha na stavbe nebola úplne ideálna pre vozidlá s danými rozmermi, a aj prejazd cez horský priechod Donovaly dával vozidlám poriadne zabrať. No aj vďaka ťahačom Volvo sme všetky prepravy úspešne doručili.“

A v čom vidí Ing. Jozef Sivčák najväčšie výzvy v súčasnom podnikaní?
„Najdôležitejšie pre mňa je, aby zamestnanci boli zdraví a hrdí na to, že pracujú v našej spoločnosti. Tímová spolupráca a pracovný elán nám umožnia napĺňať želania a potreby súčasných aj budúcich zákazníkov,“ takto príjemne ukončil náš rozhovor pán Ing. Jozef Sivčák, majiteľ spoločnosti East West Logistik s.r.o.


Celému kolektívu prajeme veľa pracovných úspechov, vodičom bezpečnú jazdu na cestách a ďakujeme za prejavenú dôveru!

Súvisiace články

Latest Press Release

Latest Press Release