Trucks

Volvo Trucks
2022-05-19
Príbeh zákazníka
Author
Volvo Trucks

Vyprosťovací a odťahový špeciál spoločnosti PETCAR SERVIS, s.r.o. na podvozku Volvo Trucks

Nový prírastok spoločnosti PETCAR SERVIS, s.r.o. je skutočným superhrdinom v nákladnej doprave. Nielenže pôsobí ako pretekársky špeciál, a to aj vďaka svojej farbe, ale v prípade dopravnej nehody sa objaví na správnom mieste a v správnom čase. Havarované vozidlá dostane späť na cestu a zabezpečí ich odťah. 
 

Vyprosťovací a odťahový špeciál je postavený na podvozku Volvo FH 8x4 s výkonom 540 koní.

Je vybavený nadstavbou s typovým označením ER4120 od renomovanej spoločnosti SL SLOVAKIA, a.s., ktorá vyrába produkty pod značkou ESSEL.
Výbava pozostáva z hlavného žeriavového ramena s dvoma výsuvmi a nosnosťou od 10 do 25t, spodným výložníkovým ramenom s dvoma výsuvmi a nosnosťou od 8 do 20t, dvoma navijákmi značky Sepson 24t, s množstvom pozičných, pracovných a zábleskových svetiel, majákovou rampou a teleskopickým osvetľovacím stožiarom, diaľkovým ovládaním nadstavby, štartovacími káblami na 12V a 24V a množstvom náradia potrebným k ich práci.

„Vozidlo je určené predovšetkým pre región východného Slovenska na odťah nákladných vozidiel a autobusov. Bolo postavené na podvozku Volvo FH novej generácie a verím, že vďaka novým technológiám bude stále nadčasové,“ povedal nám Ing. Marek Petruňák, majiteľ spoločnosti PETCAR SERVIS, s.r.o.

Majestátny špeciál sa hneď z výroby presunul na medzinárodnú výstavu v Nemecku, kde úspešne reprezentoval svojho majiteľa a značku ESSEL. Dnes si už plní svoje povinnosti na cestách východného Slovenska.

„V prípade nehody zistíme rozsah poškodenia vozidla a do terénu vyšleme to najvhodnejšie vozidlo. Častokrát je terén ťažko dostupný. Snažíme sa pracovať čo najefektívnejšie, aby sme vyprosťované vozidlá nepoškodili. Havarované alebo nepojazdné vozidlá odtiahnete rovno do zmluvných servisov na opravu. Ak je však vybraný servis už zatvorený, vozidlo uschováme v našom areáli,“ priblížil nám priebeh zásahu pán Ing. Marek Petruňák.

Spoločnosť PETCAR SERVIS, s.r.o. vznikla v roku 2003 a už takmer 20 rokov poskytuje služby motoristom. Pod jednou strechou nájdete autoservis, pneuservis, autopožičovňu, odťahovú službu a prepravu automobilov. Je zmluvným partnerom asistenčných služieb v oblasti cestnej a odťahovej služby a pomáha 24 hodín denne 365 dní v roku.

„Som hrdý na to, že vďaka nášmu skúsenému tímu, modernému vybaveniu a vozidlám so špičkovou technológiou, dokážeme motoristom pomôcť, a to aj v tých najťažších situáciách,“ dodal pán Ing. Marek Petruňák.


Celému kolektívu prajeme veľa bezpečných zásahov, aby im vozidlo spoľahlivo slúžilo, a vodičovi bezpečnú prácu za volantom tohto úžasného špeciálu.

Súvisiace články

Latest Press Release

Latest Press Release