Trucks

Bola zahájená sériová výroba novej generácie ťažkých nákladných vozidiel Volvo

Výrobné závody spoločnosti Volvo Trucks vo Švédsku, Belgicku a Rusku zahájili sériovú výrobu novej generácie ťažkých nákladných vozidiel Volvo FH, FH16, FMX a FM.
Továreň vo švédskom Göteborgu zahájila ako prvá na svete sériovú výrobu novej generácie ťažkých nákladných vozidiel Volvo.
Továreň vo švédskom Göteborgu zahájila ako prvá na svete sériovú výrobu novej generácie ťažkých nákladných vozidiel Volvo.

"Sme veľmi radi, že sa naša nová generácia nákladných vozidiel už čoskoro dostane k našim zákazníkom." Všetky štyri modely nákladných vozidiel boli vyvinuté so silným zameraním na zlepšenie prostredia vodiča, bezpečnosti a produktivity, čo ich robí efektívnejšími ako boli ich predchodcovia,“ hovorí Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Nákladné vozidlá Volvo FM a FMX majú úplne novú kabínu s vyrovnanými A-stĺpikmi, ktoré poskytujú vodičom až jeden meter kubický priestoru a svetlejší interiér kabíny. Výhľad vodiča možno u všetkých nových modelov vylepšiť pridaním rohovej kamery na strane spolujazdca, ktorá na prídavnom displeji poskytne ucelenejší pohľad pokrývajúci bočnú stranu vozidla.

Ďalšími dôležitými novinkami sú nové rozhranie vodiča a voliteľné adaptívne diaľkové svetlomety pre zvýšenie bezpečnosti u vozidiel Volvo FH a FH16. Špecifikáciu nových modelov Volvo FH a FM možno upraviť tak, aby umožňovali výrazné úspory paliva a CO2 , a to vďaka technológii Volvo I-Save.

„Sme hrdí na túto veľkú investíciu do týchto štyroch nových modelov, ktoré výrazne prispievajú ako k zvýšeniu bezpečnosti na cestách, tak aj k ďalšiemu zníženiu dopadu na životné prostredie. Uvedenie nového radu nákladných vozidiel si vyžaduje precíznu inžiniersku prácu i významnú tímovú prácu v celej organizácii Volvo, vrátane našich dodávateľov, vďaka čomu je začiatok výroby mimoriadne špeciálny pre všetkých zúčastnených, hlavne s ohľadom na náročný rok, ktorým sme prešli, “komentuje Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks.

Nová vozidlá Volvo FH, FM a FMX, ktoré posilňujú záväzok spoločnosti Volvo Trucks k udržateľným prepravným riešeniam, boli vyvinuté aj pre elektrifikované hnacie ústrojenstvo so zahájením výroby v roku 2022. „To znamená, že prechod našich zákazníkov k preprave bez fosílnych palív bude v budúcnosti bezproblémový, pretože môžu i naďalej riadiť svoj obľúbený model nákladného vozidla Volvo,“ hovorí Roger Alm.

Nový rad ťažkých nákladných vozidiel, ktorý bol pôvodne uvedený na trh v Európe v minulom roku, získal veľký záujem u zákazníkov. V roku 2020 bolo objednaných viac ako 12 000 nákladných vozidiel. Predstavenie nového radu a predajné aktivity pokračujú počas roka 2021 aj na trhoch mimo Európy.

Vozidlá budú montované vo výrobných závodoch spoločnosti Volvo Trucks vo švédskom Göteborgu, belgickom Gente a ruskom Kaluze. Továreň Tuve v Göteborgu je prvou továrňou na svete, ktorá v marci 2021 zaháji sériovú výrobu nových vozidiel Volvo.

"Na tento začiatok sme sa pripravovali dlho, spoločne sme vytvorili úžasné produkty." Tím závodu Tuve je nadšený, že môže byť ako prvý na svete a je pripravený dodať našim zákazníkom úplne nové prémiové vozidlá najvyššej kvality,“ vysvetľuje Martin Folin, výkonný viceprezident pre prevádzku v závode Tuve.

Nové nákladné vozidlá ponúkajú množstvo rôznych konfigurácií kabín a možno ich optimalizovať pre širokú škálu aplikácií. Spoločnosť Volvo Trucks sa ako vždy silno zamerala na rozvoj prostredia pre vodičov, ktorí v kabíne trávia na diaľkových trasách veľa času. V regionálnej preprave slúži kabína často ako mobilná kancelária, zatiaľ čo v stavebníctve sú nákladné vozidlá robustným praktickým pracovným nástrojom.

Výhľad vodiča, pohodlie, ergonómia, hladina hluku, manévrovateľnosť a bezpečnosť sú kľúčovými bodmi nových modelov nákladných vozidiel, ktoré boli vylepšené predovšetkým s prihliadnutím na nové inovácie.

 

LINK na obrázky vo vysokom rozlíšení


Linky na ďalšie tlačové správy:


Spoločnosť Volvo Trucks uvádza na trh novú generáciu vysokovýkonných nákladných vozidiel zameraných na vodiča


Spoločnosť Volvo Trucks uvádza na trh novú generáciu nákladných vozidiel Volvo FH – navrhnuté s ohľadom na potreby vodiča
 

Volvo Trucks s novým Volvo FMX predstavuje budúcnosť svojho vozidla pre stavebníctvo.
 

Spoločnosť Volvo Trucks predstavuje nový model Volvo FH16 – kombinujúci pohodlie s výkonom pre dokonalú produktivitu
 

Volvo Trucks uvádza na trh nový model vozidla Volvo FM

Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte:

Andrea Ondrejíková
Marketing & PR Coordinator, Volvo Group Slovakia, s.r.o.
Mobil: +421 903 220 585
E-mail: andrea.ondrejikova@volvo.com
 

Spoločnosť Volvo Trucks poskytuje kompletné prepravné riešenia pre profesionálnych a náročných partnerov, pričom prináša kompletnú ponuku stredných a ťažkých nákladných vozidiel. Podporu zákazníkom zabezpečuje celosvetová sieť, ktorú tvorí 2 200 predajcov a servisných dielní v 130 krajinách. Nákladné vozidlá Volvo sa montujú v 12 krajinách po celom svete. V roku 2023 bolo na celom svete dodaných približne 145,000 nákladných vozidiel Volvo. Spoločnosť Volvo Trucks je súčasťou skupiny Volvo Group, jedného z popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, autobusov a konštrukčných zariadení, ako aj lodných a priemyselných motorov. Spoločnosť Volvo Group poskytuje tiež finančné a servisné služby. Práca spoločnosti Volvo Trucks je založená na základných hodnotách – kvalita, bezpečnosť a starostlivosť o životné prostredie.