Trucks

Tomasz Jaworski
2022-02-27
3 min
Volvo Electric Udržateľnosť Elektromobilita Alternatívne palivá
Author
Tomasz Jaworski
Services Offer Portfolio Manager

Ako prebieha elektrifikácia v spoločnosti IKEA

Opýtali sme sa rozhodujúcich predstaviteľov spoločností na ohľadom elektrifikácie ich vozového parku. Prinášame vám rozhovor s Angelou Hultberg, ktorá je v spoločnosti IKEA riaditeľkou pre udržateľnú mobilitu.
 

Ako vidíte prechod na udržateľnú dopravu?

Myslím, že najdôležitejšie nie je čakať na dokonalé riešenie, ale chopiť sa najlepšej dostupnej možnosti na trhu, nasadiť ju a potom sa ju snažiť zlepšovať­. My sme v tejto chvíli v bode, keď ide o rozširovanie, nie jednotlivých projektov, ale expandovanie celého procesu.

A už vidíme aj výsledky. 90 % našich dodávok v Ázii je už elektrických, a Ázia je pre nás obrovský trh. V Amsterdame a Paríži sme už plne elektrickí. Elektrické vozidlá využívame už vo viac ako 20 krajinách, vrátane Indie, USA, Austrálie. Je to skutočne naprieč celým svetom, aby sme zmeny docielili, ako najrýchlejšie môžeme.
 

Čo je potrebné pre čo najrýchlejší prechod na elektromobilitu?

Hľadáme partnerov, ktorí s nami chcú túto cestu podniknúť a potom sa pozrieme,  čím vieme prispieť my. Ako môžete prispieť vy, čo ešte potrebujeme? Najlepšie výsledky vidí­me tam, kde sme sa spojili s ostatnými hráčmi na trhu­. S výrobcami, dopravcami, miestnymi zákonodárcami, firmami zabezpečujúcimi infraštruktúru nabíjacích staníc. Skutočne vidíme, čo môžu urobiť oni, čo my, a čo môžeme urobiť spoločne, aby sa dali veci rýchlejšie do pohybu.
 

Pozrite si rozhovor so spoločnosťou IKEA